Passa al contingut principal

PENSEM-HI: TEMPS D’ADVENT, temps per a l'agraïment


TEMPS D’ADVENT, temps per a l'agraïment
 Ja som al desembre. Quin vertigen! El Nadal a la volta de la cantonada. Comencen a pujar, cada vegada més ràpid, els preus de torrons, carns i peixos de festa. Els carrers s’engalanen (amb un gust cada vegada pitjor, tot s'ha de dir), amb una barreja de símbols florals, llums i algun vestigi religiós -cada vegada menys per no ferir sensibilitats. Ens veurem aviat les cares amb la família. Cal comprar loteria, que aquest any toca segur. I si no, que hi hagi salut. Drapets de gala per a sopars i festes? Alguna cosa caurà.
No és aquest un temps per a l'esperança? Doncs esperem, però no asseguts sinó ben vius, ben actius, estimant. Esperem que millorin les vides dels que ens envolten. Esperem que els solitaris tinguin aquest any algú que els recordi (potser podem anomenar-los, escriure’ls, tenir cura dels més descuidats?). Esperem que s'encengui alguna llum d'il·lusió en espais d'ombra (potser jo en pugui encendre alguna?). Esperem que al mig del vertigen i de tants preparatius algú es recordi que Déu arriba. Esperem que hi hagi més petons i menys cops, més rialles i menys celles arrufades, menys bronques i més reconciliacions. I diguem-ho. I cantem-ho. I Vivim-ho. Que el Déu que continua venint és la font de l'alegria profunda.

Sense caure en voluntarismes innecessaris, puc preparar el meu món, o la parcel·la que em toca, en aquestes setmanes? Què puc fer perquè es noti aquesta vinguda?


Comentaris

  1. Sóc la Martina Espinosa, de Sant Gabriel de Sant Adrià, penso que de tant en tant s'ha de recordar que el nadal no es nomes per fer regals ni sopars molt cars amb la família, sinó també que es l'espera de l'arribada de déu, un moment per reflexionar, i proposar-te nous reptes.

    ResponElimina
  2. Sóc la Isabel Dueñas Acosta del col·legi Sant Gabriel de Sant Àdria del Besos del curs 2nA ESO :
    M'agradat molt la reflexió ja que es la primera parlant del Nadal i és una de les époques que mes m'agradà !

    ResponElimina
  3. Hola soc el Daniel García de l'escola Sant Gabriel de Barcelona,crec que el Nadal es una data especial per estar amb la familia y els amics. Per pasar-Ho be y disfruta, per obligarte dels de mes i fixarte en lo que más quieres.

    ResponElimina
  4. Aquesta reflexió et fa pensar més enllà de totes les coses materials. Jo crec que el nadal és un temps de felicitat, un temps per desconnectar i passar-ho en família i la gent que t'envolta. Són unes "vacances" per adonar-te de que has d'aprofitar el que tens i valorar-ho.

    ResponElimina
  5. Jo crec que molta gent pensa que el nadal es un mes de gastar diners i de menjar fins que no puguis més, pero el nadal no es només per això, jo penso que són unes bones festes en les que podem compartir amb la familia i amics, i no només pensar en gastar.

    ResponElimina
  6. Bon dia! Sóc l'Ariadna Rodríguez del col·legi Sant Gabriel de Barcelona, i crec que és una reflexió que ens recorda que el Nadal està per passar temps amb els que ens estimen, i penso que es igual si no compres el sopar més car, o si no regales les joies més valuoses, perquè el que importa es el temps que passes i amb qui el passes.

    ResponElimina
  7. Aquest text penso que mostra tots els pensaments que tenim en l'època del nadal, es a dir aquells que tenen que veure amb coses materials però també pensem en la família, en l'esperança, l'alegria ... que és lo més important o això crec jo.

    ResponElimina
  8. Jo penso que aquesta reflexió fa pensar que es millor estar amb la família que pensar en els regals perqu què aquest temps es per a pasar-ho bé.

    ResponElimina
  9. Sóc la Daniela García Adell del col·legi Sant Gabriel de Barcelona; penso que el nadal és una de les millors festes durant tot l'any perquè et reuneixes amb la família ja que en tot l'any per alguna cosa o una altre no acabem tots junts, i encara que sigui temps de nadal, no significa que tot siguin els regals o els menjars perquè també acaba un any que segur que a tingut moltes coses bones i dolentes però sempre ens les em pres com un repte i ens acomiadem d'aquest any per començar un nou ple d'aventures i nous reptes.

    ResponElimina
  10. Esta molt bè dir realment que estem celebrant i el perque d'aquella celebració. Nosaltres solament portem a terme aquelles vacances per les empreses un negoci y nosaltres una ganga per fer feliç algú. Peró aquella felicitat que tenim es per objectes materials i no pel nostre interior.

    La felicitat d'un objecte es termina rapid i ya despres de molt temps s'oblida i es consideraria un ''capritxe'' del passat. No estem satisfaccint el que volen en realitat, el que volem que ens diguin, que ens animi per seguir-ne endevant. Si tot són paraules, paraules plenes de sinceritat que ens illumina a seguir endevant, els objectes no ho faran i es cosa del passat. Per que no regalem paraules d'anim a tots aquells que veiem sols? A tots aquells que ho necessiten ? Per que et fa por? Per que ? Esa es la vertadera pregunta del nadal

    ResponElimina
  11. Hola soc la Marina Ibáñez del Sant Gabriel de Barcelona. Jo crec que aquesta reflexió és molt bona per fer pensar a la gent. Ja que en aquesta època la gent només pensa en comprar regals i rebre regals. Però aquesta festa també és familiar, i hem d'estar més units que mai i donar amor a la gent que ho necessita.

    ResponElimina
  12. Sóc Pol Lorente de 3rb ESO del Sant Gabriel de Barcelona, penso que la gent que no pot gaudir el nadal, per ells segueix l'any igual que sempre, perque no hi ha ningú que els ajudi.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies