Passa al contingut principal

AVUI és... El Dia escolar de la No Violència i la Pau


 El Dia escolar de la No Violència i la Pau
La violència, com els virus, només produeix víctimes: tots sortim perdent, quan esclata. A més a més, igual com passa a les epidèmies, val més prevenir que curar. Avui us proposem que elaboreu una vacuna de pau i de bon tracte entre tots amb la qual intentarem protegir tot el nostre entorn. Atenció, que aquesta és una vacuna que no es pren, sinó que es pensa. Descobreix-la!
Pas 1. En primer lloc, reflexionarem sobre la violència que ens afecta mitjançant una metàfora: el violentovirus.  Podeu triar entre aquestes formes, tot i que també podeu deixar volar la vostra imaginació perquè el vostre violentovirus reflecteixi de la millor manera possible les vostres preocupacions sobre la violència al vostre entorn i al món.
Pas 2. Un cop definits els nostres problemes amb la violència en la forma del violentovirus, elaborarem els components (respecte, amistat, empatia, protecció…) per acabar amb la violència al nostre entorn. Com a resultat d’aquesta reflexió, obtindrem una vacuna a la qual posarem nom, i acordarem uns compromisos i peticions sobre la no-violència i el bon tracte.


Comentaris

  1. Avui intentarem trobar una cura per aquest mon i la millor vacuna es la pau.Tracte als altres com tu vols que et tractin a tu. Sg Viladecans 2n .E.S.O

    ResponElimina
  2. Som alumnes del SG BCN y nosaltres volem que hi hagi PAU a tot el món.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pau a tot el mon... Menys als videojocs :V

      Elimina
  3. Uns homes es barallen perquè hi havia diners en mig.
    Es pot solucionar dialogant i arribant a una solució.

    ResponElimina
  4. Alumnes bcn
    Moltes vegades al pati hi han baralles per discusions sense importancia, aquestes baralles i discusions es poden solucionar parlant i reflexionant. Així que podem cooperar i ajudar-nos els uns als altres.

    ResponElimina
  5. Ja que ara en el noste mon hi està moltes casos d'injusticia i violencia, hem de lluitar junts contra tot ho dolent com si fossim vacunes per treure i vencer tots els 'violentovirus'.

    ResponElimina
  6. Anava un dia per el carrer i va pasar un noi negre i dos nois li van començar a dir moltes coses no molt bones.
    (racisme)

    ResponElimina
  7. Problema: Bullying.
    Solució: Dialogar o denunciar.

    ResponElimina
  8. Alumnes Barcelona.
    Una situació injusta seria que:

    Problema: Els nens es creguin superiors a les nenes.

    Solució: No quedar-nos callats i lluitar per la igualtat.

    ResponElimina
  9. Desitgem que la gent trobi la Pau a través del diàleg i les paraules i no a través de la violencia i les guerres.

    ResponElimina
  10. Més que mil paraules, val més un que representi la pau.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Felicitats, és un comentari preciós i ple d'esperança. És així, la Pau està dins de nosaltres, es té o no es té, es pot treballar per aconseguir que estigui dins nostre. Segur que tu ets un ésser de pau. Gràcies.

      Elimina
  11. Quan algú vol aixecar la mà per poder parlar i donar la seva opinió, molts interrompren i no deixen que aquesta persona pugi expresar¬se. I això no hauria de ser aixi. I per aconseguir que això no passi hem de tolerar els comentaris i opinions dels altres. Tothom té una opinió diferent.

    ResponElimina
  12. Avui es el día de la Pau i ens agradaría que no haguessi tanta violencia de genere. No es agrada gens que cada día escoltem per les noticies un altre cas de violencia de genere. El nostre desitg es que en aquest día es que no hi hagi tanta violencia mascliate.

    ResponElimina
  13. Una injusticia es que hi hagi gent dormint al carrer y ara pasant molt fred al hivern.

    ResponElimina
  14. Alumnes Sg BCN
    Hi ha vegades que no pensem que és un cas de violència, pero moltes vegades que comencen baralles en broma, però això pot arribar a ser una baralla de veritat i acabar malament.
    Per tant creiem que la millor alternativa sería no dir coses que poden molestar o fins i tot no començar les baralles de broma.

    ResponElimina
  15. Quan dos persones es barallen, podem solucionar el problema parlant, amb relaxació i avisant a un mediador.

    ResponElimina
  16. Creiem que no hi hauria haver violencia de gènere.
    Per solucionar-hu em de mentalitzar que tots som iguals.
    I no pel fet de ser homes i dones som diferents.

    ResponElimina
  17. No es just que moltes persones tiguin que passar guerres al seu país sense fer res, la cura per la violencia pensem que estaría composta per empata, tolerancia i respecte.

    ResponElimina
  18. Alumnes Barcelona.
    Injusta seria que una persona es cregués superior a una altra per la seva raça, el seu gènere, el seu físic... I que li provoqués mals psicològics o físics per medi de la violència física o verbal.

    Una solució podria ser posar un càstig a aquesta persona o ensanyar-li que el que està fent no es correcte.

    ResponElimina
  19. Hem de respectar-nos els uns als altres ja nomes començant amb el respecte podrem aconseguir la Pau que tots desitjem.

    ResponElimina
  20. A molts llocs del mon hi ha maltracte a animals o persones es poden solucionar denunciant a la persona o una altra cosa.

    ResponElimina
  21. Quan hi ha baralles per solucionar-hi hauriem de respectar les opinions dels altres I no barallar-nos per tonterías.

    ResponElimina
  22. Avui dia, testament, encara continuen tenint lloc baralles al carrer entre coneguts o fins i tot amics. Moltes vegades les baralles es provoquen per algun malentès. Nosaltres desitjem que com persones racionals que som i totes les eines que tenim per comunicar-nos, la gent acosensegueixi arribar a un acord mitjançant el diàleg.

    ResponElimina
  23. La autèntica Pau comença en el nostre entorn més proper, els amics, la parella, els companys. La Pau està inclosa dins d'un gràcies a temps, un ho sento de cor, i un estic amb tu per allò que necessitis perquè m'importes.
    Només així, la Pau surt de manera natural, evitant qualsevol tensió, mala cara i ignorància.

    ResponElimina
  24. - Yo creo que este día es importante porque todos estos días hay peleas, violencias, ... Y que ojala este día no solo fuera un día que fueran todos los días del año para no haber más nada, ni violencias ni pelea ni nada

    Alejandra 2n B Sant Gabriel Viladecans

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies