Passa al contingut principal

PERSONES: Les víctimes de l’Holocaust


Les víctimes de l’Holocaust
El proper diumenge és el Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust.
Les Nacions Unides desenvolupen un programa per ajudar a prevenir els actes de genocidi en el futur recordant al món les lliçons apreses de l'Holocaust. Aquest programa, que treballa colze a colze amb supervivents de l'Holocaust, pretén que es donin a conèixer les seves històries perquè siguin tingudes en compte com a advertència de les conseqüències de l'antisemitisme i altres formes de discriminació. Avui us volem donar a conèixer la història de Petr Ginz, un nen jueu de Praga que va morir en l'Holocaust, a l'edat de 16 anys.
"Petr va escriure el seu diari a Praga entre 1941 i 1942, quan Txecoslovàquia era ja víctima de l'ocupació alemanya. No obstant, el que escriu en el seu diari no reflecteix les seves emocions sobre l'amenaça que planava sobre la nostra família. Els seus nombrosos llibres i il·lustracions revelen el seu enorme talent i desig d'aprendre. El 1942 Petr va ser deportat al gueto i camp de trànsit de Terezin (Theresienstadt), on va tenir coneixement dels horrors que estaven passant. Malgrat això, les seves activitats allà revelen clarament que estava convençut que tornaria a la seva "vida real" algun dia i que viuria prou com per contribuir a un món millor. Aquest dia no va arribar: Petr va ser assassinat en una cambra de gas d'Auschwitz en 1944 quan tenia només 16 anys d'edat. Si bé Petr no va tornar amb nosaltres, ell va realitzar una important contribució al món a través del seu art i escrits. Va donar mostres d'un increïble valor expressant la seva opinió a la revista clandestina Vedem, jugant-se en això la vida. Estic orgullosa que el llegat de Petr perduri. Testimoni de Eva Ginz, germana d’en Petr.
Per completar la informació, us adjuntem un document per treballar la figura d’en Petr.



Comentaris

  1. Sóc la MJ, de SGBARCELONA, i m'ha impactat la història del noi que, dins de l'horror que vivia, tenia l'esperança d'un futur en pau. Ara, a una setmana de celebrar la PAU, jo també tinc esperança en el futur i la vull compartir amb tots vosaltres. Una abraçada ben cordial

    ResponElimina
  2. Carla Vargas,
    3A, Barcelona

    Aquesta historia impacta molt, i es veu que aquest nen era molt valent i que després de tot el que va viure mai va perdre l'esperança de que en un futur tot es solucionaria. A vegades per molt dolentes que siguin les coses del teu voltant has de veure la part positiva de la situació i creure que tot passarà.

    ResponElimina
  3. Sóc el Genís alumne de 3rESO al SGBarcelona, m'ha impactat la història en general però sobre tot els pensaments d'aquell noi que tenia esperança en un futur amb molta pau. M'ha agradat la història es molt curiosa i entretinguda.

    ResponElimina
  4. M'ha agradat molt ja que a pesar del que estava passant aquest nen, va sortir cap endavant fins i tot arriscar-se a escriure i dibuixar que era el que a ell li agradava. Mai deixis de perdre l'esperança i fes el que a tu et fa feliç.

    ResponElimina
  5. Sóc el Àlex Díaz de 3rA,aquesta historia m'ha impactat que gent tant jove sigui asesinada per culpa dels seus pensaments i religió

    ResponElimina
  6. Soc la Sofia, de SGBarcelona, m'ha impacat la història d'aquest noi, ja que no obstant qué estaba en un infern, tenía esperança de que algun dia vindria la pau.

    ResponElimina
  7. Pol Salvador, 3r A, Aquesta historia a la vegada que és trist per tots els problemes que han tingut tantes persones, l'historia és molt bonica perquè encara que passen moltes coses dolentes el noi tenia un positivisme que a tots ens agradaria tenir.

    ResponElimina
  8. Paula Chacón,
    3A, Barcelona
    L'historia impacta bastant, i aquell noi era molt valent ja que no va perdre l'esperança. Moltes vegades nosaltres només veiem les parts negatives quan les positives hi estan.

    ResponElimina
  9. Sóc en Pablo Bello de 3er d'ESO A, i m'ha sorprés molt que en Petr no s'adones del que succeia al seu voltant, i somies en tornar a la seva vida normal, fins a aquell terrible dia on va perdre la vida a les cambres de gas.

    ResponElimina
  10. Sóc la Laia G, de 3rA d'ESO de l'escola Sg de Barcelona. M'ha sorprès molt la història d'aquest nen, ja que tenia una vida molt dura, i encara i això, seguia tenint l'esperança de que tot canviaria. Crec que aquest nen, és un exemple a seguir i hem d'aprendre de les seves actituds.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies