Passa al contingut principal

RELATS: L’Anacoreta i compartir la solitud


L’Anacoreta i compartir la solitud
L'anacoreta i el seu jove seguidor passaven, de vegades, hores junts sense dir-se res. El jove va preguntar si no estaven perdent el temps. L'ancià es va posar a riure, va agafar un llibre de la prestatgeria i li va dir:
El que fem és compartir la nostra solitud. Mira el que diu Henri Nouwen sobre això: "Un amic és més que un terapeuta o un confessor, tot i que un amic pugui, de vegades, curar-nos i oferir-nos el perdó de Déu. Un amic és aquesta altra persona amb la qual podem compartir la nostra solitud, el nostre silenci i la nostra pregària. Un amic és aquesta altra persona amb qui podem mirar un arbre i dir: Mira, què bonic és!, o seure a la platja i mirar com el sol va desapareixent lentament sota l'horitzó. Amb un amic no hem de dir ni fer res especial. Amb un amic podem romandre en silenci i saber que Déu és allà, amb tots dos".
Després li va preguntar:
Et sembla que perdem el temps?

De vegades compartir és únicament acompanyar. Una paraula amable, una visita oportuna, un gest de suport, un espai de silenci ... Quan ens adonem de la satisfacció d'acompanyar i compartir, comprenem que en aquest acte de generositat es troba la veritable alegria.
Què li respondries a anacoreta?


Comentaris

 1. Ainara Col·legi Sant Gabriel20 de març del 2019, a les 8:20

  Els meus amics són el millor que tinc, són un suport molt especial, són en els que de veritat puc confiar, i són amb els que he passat els millors moments.

  ResponElimina
 2. Lucía Juárez Col•legi Sant Gabriel BCN20 de març del 2019, a les 8:20

  Un amic, és aquell amb el que pots estar sempre encara que no feu res en especial. És aquell que t’acompanya en els millors i pitjors moments sense necessitat de paraules. En general un amic és aquell que esta amb tu i t’estima tal i com ets.

  ResponElimina
 3. Sant Gabriel Viladecans 2n Eso B

  ResponElimina
 4. Yo creo que no, que a veces el estar en calma con unos mismo o con otros es estar en paz, que las cosas concuerdan, porque a veces un silencio vale más que mil palabras.
  W.
  2° C ESO SAN GABRIEL MADRID

  ResponElimina
 5. El silencio normalmente es incómodo y no se suele aceptar bien pero a veces el silencio que se forma también te puedes dar cuenta de que si te quedas en silencio con un amigo y le miras a los ojos puedes entenderlo con sólo una mirada

  ResponElimina
 6. Nosotros no creemos que estemos perdiendo el tiempo, puesto que el silencio nos ayuda a tranquilizarnos, pensar mejor y aclarar ideas.

  ResponElimina
 7. Los unicos e inigualables20 de març del 2019, a les 8:34

  Un amigo es aquel que esta a tu lado en los malos y buenos momentos. Si es un amigo es de verdad, el silencio no va ha ser incomodo si no relajante.
  2°C Madrid

  ResponElimina
 8. San Gabriel Madrid,
  No, nosotros pensamos que no perdemos el tiempo porque no siempre hace falta decir palabras para expresar lo que sientes y el silencio también nos ayuda a pensar.

  ResponElimina
 9. Sant Gabriel Viladecans
  A mi me parece que un amigo es mucho mas que una persona con la que pasas el rato, un amigo es alguien al que le puedes explicar tus problemas o tu vida sin importarte lo que vaya a pensar de ti porque un amigo siempre te va a apoyar en las buenas y en las malas, con el que puedes confiar y sobretodo es alguien que puede pasar formar parte de tu familia

  ResponElimina
 10. Sant Gabriel Viladecans
  Un buen amigo es lo mejor que te puede pasar en la vida (los amigos de verdad se cuentan con los dedos de una mano)

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies