Passa al contingut principal

AVUI és... El Dia Internacional de La Felicitat

El Dia Internacional de La Felicitat
El 20 de març de cada any se celebra el Dia Internacional de la Felicitat, que va ser presentat per l'Assemblea General de les Nacions Unides durant el 2012 i es va celebrar per primera vegada el 2013. La idea original va sorgir del Regne de Bhutan, a la regió de l'Himàlaia d'Àsia. Allà, la població és considerada per molts com una de les més felices del món a causa de l'enfocament holístic de la vida i de la importància que se li dóna al benestar de les persones i les comunitats, així com a la riquesa material. A Bhutan consideren més important la Felicitat que el Producte Interior Brut.
Aquest dia hem de dedicar-lo a ser feliços, allunyar de nosaltres els pensaments negatius i realitzar activitats que ens facin passar estones agradables. Per a tots, el dia és un recordatori útil que, en general, la felicitat no prové necessàriament de comprar i consumir, o de ser famosos o glamurosos, sinó, sovint, dels amics, la família i el benestar emocional.
Finalment, no oblidis transmetre la teva felicitat al teu voltant, compartir aquest dia amb els teus éssers estimats i amb les teves amistats.

Comentaris

  1. Daniel Bentué Escalona SG Sant Adrià20 de març del 2020, a les 8:38

    La felicitat com la respiració es viu cada dia, però quan som conscients tot canvia, i la podem fer arribar molt més lluny.
    Que sigueu molt feliços!

    ResponElimina
  2. Gemma Justo Medrano SG Barcelona20 de març del 2020, a les 10:04

    Enhorabona als nostres germans de Bhutan! I a tots nosaltres cada cop que ens creiem realment que la nostra felicitat és la nostra responsabilitat, la manera de respondre a la vida. Posem-nos-hi!

    ResponElimina
  3. Michelle Asuart 2nB ESO Ripollet20 de març del 2020, a les 10:33

    Com sabem avui és el dia internacional de la felicitat, gràcies a això podem fer activitats que normalment ens fan feliços.
    Perquè encara que no ho sapiguem no tot el que ens fa feliços ve de comprar, o de veure sèries, o de desitjar tenir més diners o desitjar ser més famós.
    El que de veritat ens fa feliços ha vegades són les petites coses de la vida, com ara parlar amb els nostres amics o familiars o només directament passar una estona amb aquestes persones que cada dia ens treuen un somriure, la veritat aquest dia et fa pensar que no només avui pot ser el dia de la felicitat per a tu, sinó que totes les coses que et fan feliç de veritat, les pots tornar a fer en una altra ocasió sense cap problema.
    Feliç dia internacional de la felicitat a tots!

    ResponElimina
  4. Guillem Ortega Tavares 1r ESO b SG Ripollet20 de març del 2020, a les 10:39

    Jo, estic totalment d'acord de que hi hagi un dia nacional de la felicitat, ja que tothom ha de ser feliç i quan estas passant un mal moment la millor cura es somriure i seguir endavant, i com diu la reflexió la felicitat no prové de coses materials, prové d'experiències i de la teva família i amistat.

    ResponElimina
  5. Marc Josep 2nB ESO Ripollet20 de març del 2020, a les 10:52

    Bon dia a tots com heu pogut llegir, avui es el dia internacional de la Felicitat i malgrat el COVID-19 encara podem fer algunes activitats dins de casa que ens facin feliços amb els nostres pares.

    No tot els que ens fa feliços son els diners i les peticions una mica relatives al nostres voltant, sinó que amb el que haurien de ser feliços es amb la gent que vol passar la estona amb nosaltres, i que ens valoren de veritat com per exemple amics i familiars.

    Espero que us hagi fet reflexionar. Feliç dia de la Felicitat!

    ResponElimina
  6. Inés Gordillo 2B Sant Gabriel Barcelona
    Avui és un dia molt bonic, un dia en el qual dediquem tota la nostra energia a ser feliços. Un sentiment molt important per a tots i totes. Un sentiment que ens fa sentir bé, per això l'hem de cuidar molt bé perquè no se'n vagi de les nostres vides.

    ResponElimina
  7. La felicitat és un sentiment que tots hem tingut alguna vegada hi ha gent que la expressa més i hi ha gent que se la guarda i no la comparteix amb la resta ; cadascú és feliç amb diferentes coses i aquests dies toca ser feliç a casa amb les nostres famílies.

    ResponElimina
  8. Sant Pau, en els seus vitages per visitar les comunitats cristianes de Grècia (Corint, Tessalònica, Filipos), deixava el mateix missatge: viviu sempre contents. La alegria de viure no ens la pot treure ningú ja que surt de dins nostre, alimentada pel foc interior. Avui, escampem arreu aquest alè de felicitat amb tota la intensitat que pugueu.

    ResponElimina
  9. M'agrada que hi hagi un dia especial per la feliçitat pero hem de ser feliços sempre, almenys ho hem d'intentar

    ResponElimina
  10. Glòria Carrasco 1er B Ripollet20 de març del 2020, a les 12:43

    De veritat ets feliç?
    De vegades ens obsessionem en fer les coses a la perfecció i ràpidament ... però mai ens parem a pensar que si aquest ritme de vida ens ajuda a ser feliços i sentir-nos bé amb nosaltres mateixos ...
    Llavors m'ha agradat molt la idea de el dia internacional de la felicitat perquè així la gent pot valorar una miqueta més el que té i reflexionar.












    ResponElimina
  11. Nayara Martinez 2n ESO A Sant Gabriel Ripollet20 de març del 2020, a les 16:29

    La felicitat és un sentiment que tots hem tingut alguna vegada hi ha gent que la expressa més i hi ha gent que se la guarda i no la comparteix amb la resta, cadascú és feliç amb diferentes coses i aquests dies toca ser feliç a casa amb les nostres famílies i jugar, divertir-nos...

    ResponElimina
  12. Pau Yi Ramos 2n ESO B Sant Gabriel Ripollet20 de març del 2020, a les 18:48

    Tot i que moltes vegades pensem que videojocs o activitats de lleure son activitats que ens fan realment feliços, no ens adonem que el que realment ens fa sentir contents és estar amb la nostra familia i amics , perquè pots tindre molts amics virtuals però cap de real.
    Tot i que només és el dia de la felicitat un dia a l'any això ens ha d'ensenyar que no nomès es ser feliç un dia sinó que tindríem que practicar la felicitat mes freqüent

    ResponElimina
  13. Alvaro Mariño 2nB Sg Ripollet22 de març del 2020, a les 10:21

    En aquest dia hem d'intentar estar amb la familia i no amb el movil, consoles, videos etc. Perque algun dia s'aniran i no haurem passat temps amb la persona per això hem de passar mes temps junts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Adrià Martín 4t B Sg Ripollet - Video Pregaria22 de març del 2020, a les 17:05

      Avui he vist aquest video: https://www.youtube.com/watch?v=aKQcVNxD3As&feature=youtu.be . Per cert molt recomanable!! M'encanta que fins i tot hi ha recolzament de l'esglèsia cap als lluitadors/es contra el coronavirus, Crec que tot hauriem d'alabar als que ens protegeixen d'aquesta malaltia(els metges, metgesses, enfremers ...) cada dia!!

      Elimina
  14. Adrià Martín 4t B Sg Ripollet - Video Pregaria22 de març del 2020, a les 17:06

    Avui he vist aquest video: https://www.youtube.com/watch?v=aKQcVNxD3As&feature=youtu.be . Per cert molt recomanable!! M'encanta que fins i tot hi ha recolzament de l'esglèsia cap als lluitadors/es contra el coronavirus, Crec que tot hauriem d'alabar als que ens protegeixen d'aquesta malaltia(els metges, metgesses, enfremers ...) cada dia!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies