Passa al contingut principal

PREGAcine: Fears de Nata Metlukh

Fears de Nata Metlukh 
Fears és un curt d'animació que, d'una manera intel·ligent, ens mostra l'essència de les pors i el seu sentit constructiu.
És curiós. Rebutgem la por, però, en realitat, la necessitem per viure. Tal com hem vist al vídeo, la por és un sistema de protecció. Comprendre el sentit constructiu de la por ens ajuda a empatitzar amb ella i escoltar-la en lloc de rebutjar-la. De fet, quan no comprenem el seu significat, la por creix i es converteix en el nostre pitjor enemic. Dit això, si en lloc de parlar de por ens referim a "por constructiva", la cosa canvia. En definitiva, l'objectiu és escoltar-la, comprendre-la i acceptar-la. Quina és la teva por constructiva?

Comentaris

 1. Bon dia!!!

  Molt xulo el curtmetratge!! La meva por constructiva és no ser entès!

  Daniel Bentué Escalona Col·legi Sant Gabriel Sant Adrià!!!

  ResponElimina
 2. BLANCA CAMUÑAS_ 3r A d’ESO_ SANT ADRIÀ DEL BESÒS
  La meva por constructiva es perdre als meus amics o familiars i això fa que gaudeixi al màxim el temps amb ells.  ResponElimina
 3. Nerea S. Col·legi Sant Gabriel BCN. 3rA

  La meva por constructiva seria perdre a algun familiar o amic que encara que no portis molt amb alguns dels teus amics ja formen part de la teva vida.

  ResponElimina
 4. Marta Olmo García 3r A ESO SG BCN
  Aquest curtmetratge penso que expressa molt bé d'una manera metafórica què és la por. Es veu perfectament que la por ens impideix de vegades fer coses que nosaltres voldriem però que també la necessitem per viure.

  ResponElimina
 5. 3A Sant Gabriel Barcelona Dídac Santiago.

  Tots tenim por. La meva por es no arribar al que vull ser pero amb esforç intentare superar-me.

  ResponElimina
 6. Guiomar Palomeque, Sant Gabriel Barcleona. 3rA

  La meva por constructiva seria perdre aquells que de veritat m'estimen i aquells amb els que comparteixo els millors somriures i alegries. Per això, haig de poder gaudir de totes les oportunitats i moments amb ells.

  ResponElimina
 7. La por al risc i als canvis és una cosa molt normal i que espanta molt, però un cop superes aquell moment crític s'obren una infinitat de possibilitats i camins. Si no haguessis fet el canvi o acceptat aquell risc per causa de la conformitat mai hauries conegut aquest nou món que se't va obrir.

  Paula Pérez Gabarró 3rA Barcelona Religió

  ResponElimina
 8. Mireia Martínez SG BCN 3rA
  Penso que aquest curtmetratge expressa molt bé el que es la por, podem veure que la por ens talla molt la manera de viure però alhora ens ajuda.

  ResponElimina
 9. el perdre lo que mes estimo

  ResponElimina
 10. SG BARCELONA
  La meva por es perdre a algú qui jo estimo per això paso molt temps amb qui estimo i intento gaudir amb ells.

  ResponElimina
 11. 3B·ESO SGBCN
  Penso que la por és bona al cap i a la fi, ens protegeix; però hem de saber controlar-la per tal que no ens domini. Perdre el que estimo i quedar-me sola és el que més por em fa, però això m'ajuda a saber cuidar i valorar tot allò que vull que es quedi a la meva vida.

  ResponElimina
 12. Adrià Sánchez SG BCN 3ESOB

  La por és molt constructiva.

  ResponElimina
 13. Joel Comuñas 3 ESO B Sant Gabriel de Barcelona

  Jo crec que tenir por sempre es bo ja que ens fa veure la vida d'una altre manera i viure-la amb un altre punt de vista.

  ResponElimina
 14. Oriol Murcia 3B ESO Sant gabriel de barcelona
  La meva por es perdre un familiar o un amic

  ResponElimina
 15. Laura Perez Montoya 3B
  En vez de dejarnos derrotar por nuestro miedos debemos de enfrentarlos de manera constructiva para salir adelante.

  ResponElimina
 16. Eric Parramon SGBCN

  Penso que aquest video té raó, ja que a vegades la por ens ajuda.

  ResponElimina
 17. Sara Villamayor 3rB ESO SG BCN

  La meva por constructiva és perdre a totes aquelles persones que més estimo i que m'ho paso genial amb elles. Aquesta por fa que cada cop que estigui amb ells, intenti disfrutar el màxim possible i gaudir de cada moment.

  ResponElimina
 18. Aaron Chava
  La meva por es no poder donar el maxim de mi.

  ResponElimina
 19. Daniela Hernández 3r B SG Barcelona, Religió.

  Crec que tots tenim alguna por, i encara que vulguem no tenir cap ni una son necessàries per a viure. La meva por es perdre a algun familiar o a algun amic que estimo molt.

  ResponElimina
 20. Jonathan Bellaizad Sant Gabriel Barcelona 3rA

  El por pot ser constructiu o per a males per a nosaltre que ens fa impedir fer coses que volem fer pero el por constructiu fa que no ens arrienguem a fer coses que despres ens arrepentirem.

  ResponElimina
 21. Mireia Albiol 3rA ESO Sant Adrià
  La meva por constructiva es perdre a algú que estimo per això intento estar el màxim amb ells/elles

  ResponElimina
 22. Alba Delgado 3rB ESO Sant Adrià
  La meva por constructiva és decebre ha algú que estimo i aprecio molt, per aixó intento donar el màxim a tot alló que faig

  ResponElimina
 23. Nuria Muñoz 3rB ESO Sant Adrià

  La meva por constructiva és perdre a aquelles persones que més m'importen, o bé perdre el temps amb ells i elles, sabent que no ho he gaudit tant com podria.

  ResponElimina
 24. Meritxell Polo 3rA ESO Sant Adrià
  La por pot ser dolenta perquè et pot impedir fer coses que tu vols fer, però de vegades la por pot ser bona i pot fer que no facis coses que després te'n penediràs i tindran conseqüències.

  ResponElimina
 25. Clàudia Cervera 1A sg Ripollet
  La meva por constructiva es perde sobretot a la meva germana o algun familiar.

  ResponElimina
 26. Héctor Ávila_ 3r B d’ESO_ Sant Àdria del Besòs

  La meva por constructiva es decepcionar als demés i a mi mateix. Per això sempre intento donar el màxim de mi mateix per aconseguir els meus objectius.

  ResponElimina
 27. La meva por constructiva és fer les coses malament i quedar-me sol, però no penso en que faré les coses malament sino en donar el millor de mi als demés i que m'estimin tal i com soc.

  ResponElimina
 28. Nil Luna 3r A Sant Gabriel Sant Adrià

  *La meva por constructiva és fer les coses malament i quedar-me sol, però no penso en que faré les coses malament sino en donar el millor de mi als demés i que m'estimin tal i com soc.

  ResponElimina
 29. Daniel Serran 3rA SG BARCELONA:
  Aquest video representa perfectament de manera diferent el que realment es la por. Jo crec que tothom ha de tenir por a alguna cosa, jo per exemple tincs por de la perdida d'algun familiar.

  ResponElimina
 30. Xavi Casal Peña 3rA ESO Sg Barcelona:
  Aquest curtmetratge m'ha semblat que te tota la raó. Tothom te por alguna cosa, jo per exemple tinc por a perdre algun familiar o deixar de ser amic de alguna persona important a la meva vida.

  ResponElimina
 31. Alex Moreno 3rA Sant Gabriel Sant Adrià

  La meva por constructiva és la mort, principalment dels meus éssers estimats, però la meva també.

  ResponElimina
 32. María Gallo 3rB ESO Sant Adrià
  La meva por constructiva és sobresortir massa i alhora que la gent pensi que no existeixo. Són dues pors que es contradiuen molt i per això és molt difícil trobar un punt mitjà i mantenir-lo.

  ResponElimina
 33. Dani Aldave

  3r ESO A SANT GABRIEL SANT ADRIA

  Jo crec que tothom tenim pors encara que no les vulguem mostrar, tots tenim por a alguna cosa i a qualsevol moment haurem de vencer aquesta por durant la nostra vida.

  ResponElimina
 34. Meylan Baeza de 3r ESO B SG Sant Adrià

  La meva por constructiva és perdre a les persones que més puc confiar, tant familiars com amics. Mai desitjaria que li passes res a ningú, ja sigui una persona important per mi com una que només li he parlat una vegada, la por a que li passi alguna cosa a una persona, és la por més gran per mi.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies