Passa al contingut principal

WITHIN me: Quan menjo, menjo; quan dormo,dormo.

Quan menjo, menjo; quan dormo,dormo.
M'ha costat quatre dècades comprendre que l'home comença a viure en la mesura que deixa de somiar amb ell mateix. Que comencem a donar fruits quan deixem de construir castells a l'aire. Que no hi ha res que no tingui la seva arrel en la realitat. Com més ens familiaritzem  amb la realitat, sigui aquesta quina sigui, millor. De la mateixa manera que el nen que està aprenent a anar amb bicicleta aconsegueix i muntar quan se submergeix a fons en aquesta activitat. Per contrapartida, es cau a terra quan s'atura a considerar si ho ha fet bé o malament. Així nosaltres, tots, ho fem en qualsevol activitat que duguem a terme. Quan comencem a jutjar els resultats, la màgia de la vida es dissipa i ens anem ensorrant; i això amb independència de com d’alt o baix hagi estat el nostre vol. Això és, en essència, el que ensenya la meditació: a submergir-se en el que estàs fent. “Quan menjo, menjo; quan dormo, dormo”: diuen que va ser així com un gran mestre va definir el zen. Amb aquest esperit, no és només que es gasti menys energia en el desenvolupament d'una determinada activitat, sinó que fins i tot, en podem sortir tonificats d'ella. Del llibre "Biografía del silencio", de Pablo d'Ors
Comenta la frase "Comencem a donar fruits quan deixem de construir castells a l'aire".

Comentaris

  1. Leire García

    Crec que el que diu aquesta reflexió es cert, quan fem una cosa ens hem de fixar en una cosa no deixar-la i començar un altre sense acabar la que ya teniem començada.

    ResponElimina
  2. Glòria Carrasco Ripollet 1erB
    Crec que el que diu es veritat, perque estem obsessionats en fer moltes coses però. És millo posar-te amb el que has de fer i fer-ho bé i després amb una altre cosa però amb la calma.

    ResponElimina
  3. Lucia Garcia 1rA

    Jo estic d'acord perquè primer fem les coses que hem de fer i desprès fem altres coses que no siguin tan importants amb la calma tambè. No hem de començar una cosa i deixar-la i fer una altre. Cada cosa al seu temps.

    ResponElimina
  4. Marina Clares 1ra
    Yo crec que aquesta reflexió es veritat, si fem alguna cosa ens hem de fixar i no deixar-la per després si ho pots fer ara i tranquilament perquè si no després les coses no surten bé.

    ResponElimina
  5. yo crec que la reflexio es vr¡eritat que cuan fem una cosa hem de tenir paciencia y acabarla i no fer una altre i deixarla a mitjes

    ResponElimina
  6. Estic d'acord en lo que diu la reflexión si estas fent una cosa es aquella cosa o pensant en un altre perque sino no et surt com tu vols i com es far .

    ResponElimina
  7. Alejandro Ramos, Sant Gabriel Sant Adrià, 1r d'ESO

    La reflexió és coorrecte, no hem de deixar coses a mitges, ens hem d'esforçar per acabar-les. Ja després ens centrarem en altres coses, que si no es un caos.

    ResponElimina
  8. Àlex Nonell Ribera
    1r E.S.O B

    Jo penso que la reflexió d'aquesta frase ens diu que hem de tocar de peus a terra, hem de deixar de imaginar coses que no son reals

    ResponElimina
  9. Marc González Garcia, Ripollet, 1r ESO B
    EStic d'acord perque no hem de imaginar hem d'actuar per avançar i que no hem de comparar la realitat amb la imaginació

    ResponElimina
  10. Rubén 1r B ripollet

    Estic d'acord amb la reflexió, ja que penso que quan vols fer una cosa t'has de centrar en ella, acabar-la i mai rendir-se. I no pensar que no ho aconseguiràs, i amb aquesta actitut podrem aconseguir tot el que ens proposem.

    ResponElimina
  11. Crec que el que diu la reflexio es veritat perque les coses que es començen es tenen que acabar,amb un resultat bo o dolent pero este que acabar no deixar- lo a mitjes i sobretot centrarte en aquella cosa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Montse Vázquez Palacio 1rA Eso Santgrabiel ripollet
      Crec que per seguir fent coses que pretenem primer hem de fer alló que hem començat. Perquè sino no acabem de construir les coses que ens proposem. Per això crec que el que diu a la reflexio és cert, perquè té molta raó en com hem d'anar fent el que volem aconseguir.

      Elimina
  12. Daniel Bentué professor del col·legi Sant Gabriel Sant Adrià

    M'agrada molt aquesta reflexió i per aquests dies de confinament ens pot ajudar a tocar de peus a terra. Els qui tenim fills tenim a grans experts del aquí i ara, tan sols fa falta escolar-ho (poder escoltar-ho)

    Molt bon dia!!

    Dani

    ResponElimina
  13. Irene Carranza Conde 1r A Sg Ripollet

    Crec que el diu aquesta reflexió és veritat perquè per començar alguna cosa el que hem de fer és acabar de fer les altres coses que tenim sense acabar o les tenim pendents perquè sinó no podrem avançar perquè sempre tindrem alguna cosa per fer i no acabarem mai.

    ResponElimina
  14. Crec que el que diu aquesta reflexió es cert, quan fem una cosa ens hem de fixar en una cosa no deixar-la i començar un altre sense acabar la que ya teniem començada.

    Nayara Martinez 2n ESO A SG Ripollet

    ResponElimina
  15. Alex Ruiz 1r ESO A SG Ripollet
    Crec que el que diu la reflexió és veritat, perque no ens hem de rendir mai ni hem de deixar les coses a mitges però hi ha moltes vegades que quan deixes una cosa a mitges tot el que has fet ja es queda i no has de tornar desde el principi. Llavors no crec que estigui tan malamen deixar les coses a mitges (depenent que coses).

    ResponElimina
  16. Jo crec que aquesta reflexió es totalment certa, ja que quan et proposes fer una cosa t'has de centrar, no rendir-te i no preocupar-te tant per altres coses. I jo crec també ens diu que posem els peus a terra i mirem que som persones i no ens podem encarregar de tot a la vegada.

    ResponElimina
  17. Ivette Otto Sant Adrià del Besós 2nB ESO

    Aquesta reflexió és molt maca, crec que tracte de dir-nos que quan la gent s'ajuda sense rebre res a canvi, és quan les coses surten millor.

    ResponElimina
  18. Clàudia Cervera Vidal 1r d'Eso A
    Jo crec que el que diu aquesta reflexió es veritat, i crec tothom ho fem sense donar-nos conta. No hem de rendirnos per una cosa que no entem o el que sigui, hem de seguir intentant-ho.

    ResponElimina
  19. Erik Cardona 1rA Sg Ripollet
    Això es real, quan veiem que no ens surt una cosa després d'intentar-ho 5 vegades diem: Es imposible!!
    I fem alguna altre cosa, tot això sense donar-nos compte.

    ResponElimina
  20. Núria Rubio 1rA Sg Sant Adrià

    M'agradat molt, i té raó hem d'acabar el que començem i després fer altres coses, però ens hem d'acostumar

    ResponElimina
  21. Estic d'acord, si començem una cosa no al deixem a mitges, la continuem per molt difícil que sigui i després fem la resta.

    Att: Daniela Zahino Alcaide

    ResponElimina
  22. yo crec que la reflexión diu la veritat que si una cosa la començem no la deixem a mitges

    ResponElimina
  23. Guillem Muntal 1rA SG Ripollet

    Jo crec que es veritat i quan fas una cosa em de acabar-la i llavors no començar una cosa i després deixar-la a la meitat i sigui lo difícil que sigui ens em d'esforçar per acabar-la

    ResponElimina
  24. lo que diu al video es veritat, que cuan començes alguna cosa la has de acabar

    ResponElimina
  25. Paula Román 3rA ESO Sant Adria

    Jo crec que aquesta reflexio es veritat perque si começem un cosa l'em d'acabar.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies