Passa al contingut principal

DIA INTERNACIONAL DEL TREBALLADOR

DIA INTERNACIONAL DEL TREBALLADOR
Vuit hores al dia, una setmana de 40, com a màxim, un dia i mig, de mínim, lliure a la setmana i 30 dies de vacances a l'any. I, tot això, per llei. Des de 1980, gràcies a l'aprovació de l'Estatut dels Treballadors, totes les persones treballadores que es regeixin per ell tenen aquests drets. Però no sempre va ser així. Cada Primer de Maig se celebra a gairebé tots els països del món el Dia Internacional del Treballador, una jornada de commemoració i reivindicació del moviment obrer global que recorda a aquells que van lluitar per unes condicions dignes de treball

Diu, en efecte, l'Escriptura: No posis morrió al bou mentre trilla. I també: El qui treballa, bé es mereix el seu jornal. 1 Ti 5,18

Comentaris

  1. Nil Luna 3r A Sant Gabriel Sant Adrià

    Penso que tots els treballadors es mereixen aquest dia en honor a ells perquè són tots els que treballen dur per mantenir-nos a tots.

    ResponElimina
  2. Lucía Párraga 3r B ESO Sant Gabriel Sant Adrià

    Crec que l'1 de maig és un dia d'agraiment cap a totes les persones que treballen tots els dies per a que la societat funcioni i avanci. Sobre tot, destacant la situació actual del confinament, donar les gràcies a totes les persones que han de treballar sense descans per mantenir-nos a tots i a totes, com els sanitaris, farmacèutics, persones que treballen a supermercats... Graciès a totes aquestes personeis i a tota la gent que contribueix quedant-se a casa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lucía Párraga 4t A ESO** Sant Gabriel Sant Adrià

      Elimina
  3. Alex Moreno 3r A ESO Sant Gabriel Sant Adrià

    Els treballadors posen tot el seu esforç per garantir que els altres puguem gaudir, i s'ho mereixen, fins i tot es mereixen més dies.

    ResponElimina
  4. Derek Cuyago 4t d'ESO Sant Gabriel Sant Adrià

    Un treballador, és allò que trobem pel carrer, hi estem envoltats, i dona com a resultat el que som. Critiquem i opinem de vegades la seva funció en la societat, tal com el que fa cada dia, però no ens adonem, que les tasques que fan es veu reflectic al benestar social. Un 1 de maig, es un dia per saber i adonar-nos compte de que tots treballs són necessàris, encara que no t'agradi, però l'aspecte que rebràs en el teu voltant serà molt bona.

    ResponElimina
  5. Emma Cabeza 4t d'ESO Sant Gabriel Sant Adrià

    Jo penso que no només hauríem de agrair el esforç de tots els treballadors l'1 de maig, sinó que cada dia respectesim i agraíssim la tasca que fan per a que tot funcioni. També s'ha de tenir en ment de que tots els treballs són dignes i que cap d'ells és més que d'altes sinó diferents.S'ha de seguir lluitant per els drets de tots els treblladors i aconseguir mon laboral just.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies