Passa al contingut principal

RELATS: Compartir la meva llum

Compartir la meva llum
Hu-Song, filòsof de la Xina, va explicar als seus deixebles la següent història.
Diversos homes havien quedat tancats per error en una fosca caverna on no podien veure gairebé res. Va passar algun temps i un d'ells va aconseguir encendre una petita espelma. Però la llum que donava era tan escassa que tot i així no es podia veure res. A l'home, però, se li va ocórrer que amb la seva llum podia ajudar a que cada un dels altres encenguessin la seva pròpia espelma i així, compartint la flama amb tots, la caverna es va il·luminar.
Un dels deixebles preguntà a Hu-Song:
- Què ens ensenya aquest relat, mestre?
I Hu-Song va contestar:
- Ens ensenya que la nostra llum continua sent foscor si no la compartim amb el proïsme. I també ens diu que el compartir la nostra llum no l'esvaeix, sinó que, per contra, la fa créixer. El compartir ens enriqueix en lloc de fer-nos més pobres. Els moments més feliços són aquells en què hem pogut compartir.

Que Déu ens doni sempre la llum per il·luminar a tots els que passin pel nostre costat. La veritable amistat és flor que es sembra amb honestedat, es rega amb afecte i creix a la llum de la comprensió. De la mateixa manera, si il·lumines teu cor amb amor, pot ser que il·luminis a un altre cor, així es pot arribar il·luminar a milers de cors amb amor.

Comentaris

  1. Lucía Párraga 4t A ESO Sant Gabriel Sant Adrià

    Aquesta reflexió ens diu que quan ens passa alguna cosa bona que ens fa feliços (en aquest cas, l'espelma) si només ens la quedem per nosaltres mateixos i no la compartim, no l'aprofitarem ni la gaudirem igual que si la compartíssim amb els altres ja que d'aquesta manera, més persones la poden aprofitar i gaudir, i aquest sentiment s'expandeix i es gaudeix en grup.

    ResponElimina
  2. Sofia Nakonechna 4A ESO BCN
    Yo estoy totalmente de acuerdo con la reflexión, porque creo que la verdadera amistad es compartir, ya que solo cuando hacemos algo todos juntos podemos conseguir algo muy bueno.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Carla Vargas, 4t A ESO, Barcelona

    Hay un dicho que dice compartir es vivir, ver como no solo una persona puede aprovechar y disfrutar de las cosas que nos ofrece la vida. Creo que haciendo las cosas acompañado de alguien todo es mejor.

    ResponElimina
  5. Laia García (Sant Gabriel BCN)
    !Estoy de acuerdo con la reflexión, para ser felices y disfrutar tenemos que compartir nuestra vela!

    ResponElimina
  6. Meritxell Alcaraz 4rt A ESO Sant Gabriel Barcelona

    Esta reflexión nos quiere hacer entender que la felicidad i la luz sin compartirlo no vale la pena. Ya que compartir con los demas lo que nos hace feliz tambien hace que ellos lo esten. Contra mas compartamos luz, la oscuridad sera más debil.

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. Desi Oltra 4tESO Bcn.
    Estoy de acuerdo con la reflexión. Para ser felices no debemos de ser egoístas i compartir nuestra felicidad.

    ResponElimina
  9. Genís Gen 4tA ESO Sant Gabriel BCN, esta reflexión nos explica que si las personas nos unimos nuestra fortaleza aumenta, pero si vamos separados seremos más vulnerables a los problemas de la vida.También si nos encontramos en una situación que nos hace felices y no la compartimos, no lo aprovecharemos igual. Ya que si lo compartimos con otras personas podríais disfrutarlo juntos.

    ResponElimina
  10. Estoy de acuerdo, si compartimos con nuestros amigos nuestra felicidad, ellos compartiran la suya

    ResponElimina
  11. Me ha gustado mucho esta reflexion, la felicidad se alcanza compartiendo y no siendo egoista.

    ResponElimina
  12. Carla Puy Col·legi Sant Gabriel
    M'ha agradat molt aquesta reflexió, és molt bonica. Sobretot m'agrada la frase: La veritable amistat és flor que es sembra amb honestedat, I em sembla que té tota la raó , una amistat no es pot basar a aparentar o fingir, s'ha de ser un mateix.

    ResponElimina
  13. Lidia Guaita Sanabra 4tB ESO SG Barcelona. Estoy de acuerdo con la reflexión, porque para ser felices y disfrutar de esa felicidad hay que compartirla con los demás.

    ResponElimina
  14. Nerea Domínguez 4t B ESO SG BCN
    Aquesta reflexió m'ha fet pensar que a vegades, aconseguim coses que altres persones també volen. I crec, que es bo ajudar-los a encendre la seva espelma.

    ResponElimina
  15. Yara Virac
    4tB ESO, Sant Gabriel de Bcn

    Compartir la felicidad es una cosa muy bonita, ya que muchas veces las amistades también la pueden llegar a sentir como nosotros.

    ResponElimina
  16. Dani Garcia 4tB ESO,Sant Gabriel Bcn.La reflexión tiene toda la razón,creo que compartiendo puedes disfrutar mas de el valor de cada cosa a la vez que eso se te puede quedar como un recuerdo inolvidable.

    ResponElimina
  17. Daniela García Adell 4tESO B Sant Gabriel BCN:
    Estoy de acuerdo con la reflexión ya que los verdaderos amigos comparten y si todos compartimos podemos llegar a hacer cosas buenas.

    ResponElimina
  18. Albert Chacón Sant 4B ESO Sant Gabriel Bcn

    Esto es como un efecto domino, al ayudar a alguien esa persona ayuda otra y asi succesivamente, por esa razón dice que si cumples tus propios objectivos y los compartes experiencias todo el mundo sale beneficiado realmente, la luz propia la compartes con otros y brindas una informacion, advertencia, sabiduria a otra persona.

    ResponElimina
  19. Aitana Riaza 4B ESO Sant Gabriel de Barcelona

    La reflexión de hoy me ha evadido a esos momentos donde nos sentimos más débiles o pesimistas, y me ha recordado a Víctor Küppers, el cual desprende motivación con su luz, y comparte que todos somos bombillas, aunque unas van más encendidas y brillantes que otras

    ResponElimina
  20. Marina Ibáñez 4tB ESO Sant Gabriel BCN
    Estic molt d'acord amb aquesta reflexió, ja que penso que les persones quan ens unim podem aconseguir moltes més coses que pel nostre compte. A més com exemple podem posar la nostra situació actual.

    ResponElimina
  21. Marta Casado 3r B del Col·legi Sant Gabriel de Sant Adrià de Besós

    Aquest relat m'ha agradat bastant, ja que penso que té molta raó perquè moltes vegades tu sol no pots fer les coses però si comparteixes i t'uneixes amb altres persones podreu aconseguir l'objectiu més fàcilment.

    ResponElimina
  22. Daniela Colominas Campuzano, 3rA ESO, Sant Gabriel Sant Adrià

    Amb aquest relat ens adonem que la gran part de la nostra vida és compartir, compartir casa amb la família, estudis amb els profes, tardes amb les amigues, trucades amb qui trobes a faltar... i que sense aquest fet no podríem ser qui som avui dia, perquè el que compartim i amb qui ho compartim és el que ens fa tenir la nostra personalitat i ens forma com a persones.

    ResponElimina
  23. Amb aquest relat ens donen que la gran de la nostre vida es compartir,compartir amb la familia,estudis amb els profes, tardes amb els amics i amigues etc

    ResponElimina
  24. amb aquest relat que si compartim tots una mica de llum seria com compartir la nostre saviesa i es com deixar la nostra aportació al mon

    ResponElimina
  25. muy inspirador ay que iluminar a los demas

    ResponElimina
  26. Claudia Godayol Macarro, 1rB ESO, Sant Gabriel Ripollet

    Lo més important es compartir amb tothom, amb la família, els amics, els professors... Compartir ho farem sempre co per exemple deixar un llapis, bolígraf... Quan comparteixes amb una persona, tens més confiança i et us feu més propers. També pots compartir un tros del teu cor i que la resta faci el mateix i així creeu un cercle d'amor i de confiança



    ResponElimina
  27. Me ha gustado mucho esta reflexion, la felicidad se alcanza compartiendo y no siendo egoísta.

    ResponElimina
  28. Estoy de acuerdo poeque hay que compartir con la gente para ser todos mas felices

    ResponElimina
  29. Edgar Chavez 1esoB religio :yo obriria el meu cor.

    ResponElimina
  30. Arnau Recio Rabal 1a Religió Ripollet
    Yo crec que aquest relat ens ensenya a compartir amb diferents personas, amics, families, companys de classe etc... Per aquest motiu si compartim les persones es comportaran més be amb nosaltres mateixos.

    ResponElimina
  31. Em sembla que es una molt bona reflexió perque te ensenya que tot en la vida no es pot fer perfecte

    Ed lo que he apres

    Bona reflexio

    Alex Nonell R. 1r E.S.O Ripollet

    👑❤

    ResponElimina
  32. Es una buena reflexión porque los momentos felices estamos acompañados de la familia, amigos, etc.

    ResponElimina
  33. Albert Martínez Pérez 1B ESO Religió Ripollet

    aquest relat parla sobre la importancia de compartir moments amb amics, i familiars i gaudir-ho
    tots plegats i passar una molt bona estona aquesta es la importancia de compartir

    ResponElimina
  34. Montse Vázquez Palacio 1rA
    En aquesta reflexio te raó que em de comprendre les coses qiue fem. I tenir la llum es com la meva feliciat de la vida. I cpmpar amb la meva familia i amb els profes la llum .

    ResponElimina
  35. Roger Joaquin Verjano 1r ESO Ripollet
    Hem de compartir amb tothom, perquè així tothom pot disfrutar, inclòs nosaltres. Així estarem tots contents. Però ha de ser a tothom, no a 4 persones perquè són les que et cauen bé.

    ResponElimina
  36. sergio haba mainez 1R ESO b col legi sant gabriel ripollet,
    yo per encendre la llum he de parlar amb l'altre persona i conèixer la millor per mi parlar amb una persona es encendre la llum

    ResponElimina
  37. Carla Palau Rodríguez. 1r ESO A Sant Gabriel Ripollet:
    El què ilumina a les nostres amistats, és el sentiment de amor i d'apreci, també ilumina les nostres amistats, és donar la nostra confiança i lealtat.

    ResponElimina
  38. Jo per iluminar al proisme faig riure amb comentaris i tonterias pots no funciona amb tots pero al menys surt un somriure o fer l'afecte miracle posar-se a la pell de l'altre donar a antendre la seva situacio o el seu error.

    ResponElimina
  39. m'agradat molt la reflexió, hi ha que compartir amb els demés .

    ResponElimina
  40. Ivan Vargas 1A Sant Gabriel Ripollet La meva idea sobre el text és que si yo tinc una idea per exemple l'he de compartir amb els altres perquè la meva idea es pugui conèixer per tot el món es a dir que si compartim les coses amb els demés serà molt millor que si no la comparteixes i o crec que la meva llum seria tots els meus coneixements els compartiria amb els demés perquè puguin saber el mateix que yo.

    ResponElimina
  41. PAULA ROQUÉ Religió Ripollet 1r esoB.
    Doncs jo el que pensó sobre aquest text, es que nosaltres sempre pensem que les coses són nostres les hem pagat amb el nostre diner...pero esque hi ha gent que s'està morint de gana, i tú li pots compartir, perquè quan comparteixes et sents millor sents com que ilumines a la gent amb felicitat, que no et costa res donar..

    ResponElimina
  42. Guillem Ortega Tavares 1ESO B Religió Ripollet
    Jo crec que aquesta reflexió ens vol dir que hem de compartir tots els moments de la nostra vida, tant els bons com els dolents, ja que la gent que hi és al nostre costat ens dóna suport en tot moment i crec que hem de encendre moltes llums a la nostra vida, jo crec que un exemple de llum seria la llum de l'empatia per entendre millor als demés.

    ResponElimina
  43. MARTINA RECIO 1ra ESO SANT GABRIEL RIPOLLET
    Estic totalment d'acord amb la reflexió ja que l'amistat es basa en compartir, has de compartir amb amics, familia, amb tothom perquè compartir es la base de tot

    ResponElimina
  44. Rubén Moreno 1r EsoB religio ripollet

    Estic d'acord amb la reflexió ja que li ens unim es tot mes fàcil i s'ha de compartir

    ResponElimina
  45. Eduard Erruz 3r B SG Sant Adrià
    Penso que és important que compartim la nostra llum per poder ajudar a els altres.

    ResponElimina
  46. Nil Hidalgo Abad, 1rB ESO, Sant Gabriel Ripollet

    Amb aquest relat que si compartim tots una mica de llum seria com compartir la nostre saviesa i es com deixar la nostra aportació al mon. Però també es refereix a que em de compartir el nostre amor.

    ResponElimina
  47. Santiago Pardo 1ESO B: Compartir la amistat amb les persones per expressar-se amb si mateix i amb les persones, ser com una `` família ´´ amb els teus amics.

    ResponElimina
  48. IRIA MUÑOZ GONZALEZ 1A ESO RELIGIÓ RIPOLLET
    Aquest relat ens ensenya a que si compartim amb les persones que ens envolten, amics, familiars... Ells es comportaran amb nosaltres i ens ajudaran.

    ResponElimina
  49. Irene Carranza Conde, 1rA ESO, Religió Ripollet

    Amb aquest relat ens adonem que tots els moments, les coses, les accions que fem... les compartim amb algú i també quan les compartim les coses són més fàcils, divertides i que junts podem aconseguir molt més que una persona sola .

    ResponElimina
  50. Xavi Baeza 1ESO B Religió Ripollet
    Crec que la reflexio vol dir que nosaltres compartim les nostres coses i que poguem transmitir-ho amb la gent.

    ResponElimina
  51. MARTÍ VILLEGAS SGRIPOLLET 1a
    Aquesta reflexió és força acertada, crec que el fet de compartir és molt important i coincideixo amb el text en que els millors moments es fan realitat gràcies a compartir. També penso que tot sols a vegades no ens podem sortir tant com si ho fem en conjunt, per això penso que tot és millor si compartim.

    ResponElimina
  52. La reflexió ens ensenya a que em de compartir el que tenim per fer feliços a els altres

    ResponElimina
  53. MARC CABEZA 1r RELIGIO RIPOLLET:
    Aquest relat m'ha agradat molt, ja que la mayor part es refereix a compartir perque tu sol no sempre et surtirán les coses i si tens ha persones que et poden ajudar tens la oportunitat, podem posar un exemple amb la nostra situació y comparte que todos somos bombillas, aunque unas van más encendidas y brillantes que otras y comparte que todos somos bombillas, aunque unas van más encendidas y brillantes que otras .

    ResponElimina

  54. Es una bona reflexio i et diu que hem de compartir

    ResponElimina
  55. Marina Clares Villegas 1rA ESO Sant Gabriel Ripollet

    Estic d'acord amb la reflexió, penso que les persones juntes podem fer més coses que una sola.

    ResponElimina
  56. Alberto García 1r E.S.O Ripollet
    Aquest relat ens ensenya compartir els nostres sentiments amb les altres persones, i això fà que les altres persones comparteixin amb tú

    ResponElimina
  57. MIREIA SÁNCHEZ sgripollet 1b
    crec que la reflexió es molt bona, al compartir amb els altres ets més feliç.

    ResponElimina
  58. ARIADNA QUIÑONES 1B ESO SGSANT ADRIA

    Si compartimos hacemos que los demás también sean felices

    ResponElimina
  59. Clàudia Cervera 1A sg Ripollet
    Aquest text a mi m'ha fet pensar que sense adonar-nos tots els moments els compartim amb algo, i despres diem que estem molt sols...

    ResponElimina
  60. María Salvat 3r B ESO SG Sant Adrià
    crec que al final el que ens vol dir és que fer un equip és una bona decisió

    ResponElimina
  61. Xènia Santín 3rb ESO Sant Adria del Besòs
    jo crec que aquesta reflexió ens diu que cal compartir els moments de felicitat i alegria amb els altres,
    en aquest cas ho explica com si la felicitat fos una espelma

    ResponElimina
  62. Joan Alcaraz sg Sant Adrià
    Compartir es vivir

    ResponElimina
  63. Dani Aldave 3r ESO A

    Sant Gabriel Sant Adria

    Jo crec que aquesta reflexio ens ensenya que hem de compartir tot el que poguem a les persones que ens envolten

    ResponElimina
  64. Meylan Baeza de 3r ESO B SG Sant Adrià

    Acompanyat sempre estaràs, per mi, molt més feliç que sol. Hem d'agrair estar amb una persona i formar records que estaran en els teus pensaments dia a dia.

    ResponElimina
  65. Karlos Ruíz 3oB sg sant adria

    el deixable aquest va ser molt generos ja que va compartir lo que tenia en aquell moment amb la resta d'homes

    ResponElimina
  66. Derek Cuyago 4t ESO de Sant Gabriel de Sant Adrià

    La companya es la que determina el que es un, del qual et dona una gran positivitat del benestar, amb la qual et calma de aquelles tensions personals, perque compartir el que penses, t'ajudaria a realitzar els actes que faràs més endavant amb consells d'aquelles persones, que intervenen en la vida del qual confies.

    ResponElimina
  67. Es bueno que a dia de hoy sigue existiendo gente (aunque poca ) que actue de una forma bondadosa y sea realmente generosa, eso dice mucho sobre alguien y como representa a uno mismo , la gente debería cambiar un poco y no ser tan egoista .

    ResponElimina
  68. Molts també obliden que l’acceptació dels uns dels altres també és necessària en una veritable amistat. Si no podeu acceptar l’altra persona per qui són, per què hauríeu de ser els seus amics?

    ResponElimina
  69. Aquesta reflexió té tota la raó, si comparteixes no perds res, millores com a persona i a més et surten les coses millor.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies