Passa al contingut principal

WITHIN me: Ejercici de meditació Tonglen

Ejercici de meditació Tonglen
Aquesta meditació significa "enviar i prendre o donar i rebre" i ajuda a tenir l'actitud de posar-nos al lloc de l'altra persona, prendre i assumir el seu dolor o patiment, purificar-lo i reenviar-lo com felicitat i llum. És una forma d'empatitzar amb els altres, de posar-nos les seves sabates. Això passa perquè es transmeten pensaments positius, activem la misericòrdia i la compassió.
Començarem pensant en una persona propera a nosaltres que estigui patint (física o emocionalment) i a la qual desitgem ajudar.
El primer que hem de fer és estar uns minuts en estat meditatiu, centrant-nos en la inhalació i en la exhalació, prestant atenció a les sensacions que sentim. Després, quan ja estiguem en un estat meditatiu, a l'agafar aire ens imaginem el sofriment o dolor de l'altra persona. També podem visualitzar-la, però sense forçar.
A l'inspirar, prenem el dolor o sofriment de l'altra persona, veiem com entra en nosaltres; si ho visualitzem, es veu com un fum grisenc. Inspirem i expirem i anem notant o visualitzant com es va convertint en una llum brillant. Exhalem i observem com aquesta llum brillant entra a la persona a la qual estem intentant ajudar. La llum pot ser blanca o de color daurat; observem com el cos de la persona s'omple de felicitat, benestar, alegria i nosaltres, alhora, anem notant el mateix.
Aquesta meditació és un acte recíproc i la seva pràctica, ajudi o no als altres, ens dóna gran pau mental.

Comentaris

 1. Quina manera tan maca d'estimar la persona que necessita un respir. Transformar el malestar en benestar! Observo que quan algú em desitja el bé, m'arriba una energia preciosa que m'ajuda a veure-ho tot diferent. De vegades amb un gest, de vegades amb la mirada, de vegades amb una o dues paraules. Posaré en pràctica aquest "within me"!

  ResponElimina
 2. Nerea S. Sant Gabriel de BCN. 3rA

  A mi sempre que es ajudar a una altre persona sempre la meva resposta es un sí, no costa res agafar uns minuts o el que necessiti per ajudar a una persona que a lo millor ho esta passant malament en algun moment de la seva vida.
  Ajudar als altres et fa millor persona.

  ResponElimina
 3. XAVI ORTIZ

  M'ha sortit be, he sentit pau durant una breu estona.

  ResponElimina
 4. Guiomar Palomeque, 3rA, Barcelona

  Penso que aquest within me, m'ha servit per connectar i empatitzar amb aquella persona que ara, per diferents circumstàncies, no està passant un bon moment.

  ResponElimina
 5. DANI SERRAN 3RA SAN GABRIEL BARCELONA
  Després d'haver fet aquesta reflexió com que s'entés l'energia de l'altre persona i entres en un estat de relaxació i calma. Jo crec que ha sigut una bona idea.

  ResponElimina
 6. Car Lizaran Rios Col·legi Sant Gabriel Barcelona

  He aconseguit relaxar-me i a sentir-me millor amb mi mateixa.

  ResponElimina
 7. Xuanhao Ye 3a SG Barcelona
  M he pogut estar tranquil en poder ajudar a gent.

  ResponElimina
 8. Sant Gabriel BCN 3rA

  Ser empàtic i no sempre pensar en nosaltres mateixos ens fa millor persones, la ajuda que cedim a altres persones pot servir de molt i fa que nosaltres mateixos aprenem i donem valor a totes aquestes accions.

  ResponElimina
 9. aunque me cueste no quiero que me ayuden por que en según que cosas soy una persona muy orgullosa i si lo puedo hacer por mi mismo mejor

  ResponElimina
 10. Aarón Galera Sg BCN 3rA

  Sempre que puc intento ajudar als altres ja que això m'omple d'alegria i penso que aquesta persona es posible que estigui alegre per el resta del dia, i pensar això hem fa estar bé amb mi mateix.

  ResponElimina
 11. Es una bona forma de poder conseguir de ti mateix ajudar als demes, perque es com una bona manera d sentirte bé i de tenir empatia.

  ResponElimina
 12. Jonathan Bellaizad sg BCN 3rA
  Es una molt bona idea per tranquilitzar-te y omplirte d'alegria per la resta del dia

  ResponElimina
 13. Sara Villamayor 3rB ESO SG BCN

  Gràcies a aquesta reflexió, he pogut connectar amb la persona i he sentit com li transmetia força per seguir endavant. El fet d'ajudar als altres, és una sensació que m'omple d'alegria i fa que em senti feliç jo també.

  ResponElimina
 14. Es una mostra d'empatía molt bona

  ResponElimina
 15. Joel Comuñas 3 ESO B Sant Gabriel de Barcelona

  Aquesta reflexió va molt bé per relaxar-te i per ajudar a alguna persona.

  ResponElimina
 16. Eric Parramon 3B ESO Sant Gabriel Barcelona

  A mi em sembla molt bona reflexió, encara que no he pogut relaxar-me al màxim.

  ResponElimina
 17. SG BCN

  Jo no he aconseguit connectar amb aquest exercici.

  ResponElimina
 18. Oriol Murcia 3 ESO B Sant Gabriel de Barcelona
  Me he sentido muy bien

  ResponElimina
 19. Laura Perez Montoya 3B
  Es una forma de relajarte y sentirte en paz contigo mismo al poder intentar que esa persona en la que tu tienes fe,salga adelante

  ResponElimina
 20. 3B·ESO SGBCN
  Jo he aconseguit una tranquil·litat molt gran tot i que no esperava que funcionés. M'he sentit molt relaxada i penso que és un molt bon exercici.

  ResponElimina
 21. Aaron Chava 3 ESo B Sant Gabriel Barcelona
  Aquesta reflexió pot servirte de relaxacio i per conectar amb les persones que esta alrededor teu.

  ResponElimina
 22. Adrià Sánchez 3 ESO B Sant Gabriel de Barcelona

  Estic molt tranquil gràcies a la reflexió.

  ResponElimina
 23. Pau Santa Ana 3r B ESO Sant Gabriel de Barcelona

  Jo m'he sentit molt bé tant amb mi mateix com amb l'altra persona gràcies a haber conectat i haber empatitzat.

  ResponElimina
 24. Johann Camilo Castillo Higuera 3rB Sg BCN
  Gràcies a la reflexió em sento molt més tranquil per afrontar el dia.

  ResponElimina
 25. 3B ESO

  M'he relaxat molt amb aquest exercici, crec que es una bona activitat per tranquilizarse.

  ResponElimina
 26. Marta Casado 3r B del Col·legi Sant Gabriel de Sant Adrià de Besós

  Aquesta meditació penso que està molt bé perquè jo m'he relaxat, a més penso que és molt bo que treballi l'empatia i el fet d'ajudar els altres, ja que són conceptes que penso que hem de desenvolupar més.

  ResponElimina
 27. Helena Carricondo 3r B del Col·legi Sant Gabriel de Sant Adrià de Besós

  Aquest tipus de meditació fa que la gent es pugui relaxar, i això va molt bé en temps de quarantena, a més que ens ajuda a tots.

  ResponElimina
 28. María Ortega 3r B ESO del col·legi Sant Gabriel de Sant Adrià de Besòs

  És un bon mètode, ja que et relaxes i et fa pensar d'una manera més profunda només començar el dia.

  ResponElimina
 29. Daniela Colominas, 3rA ESO, Sant Gabriel Sant Adrià

  Trobo que aquesta reflexió ens permet donar una perspectiva diferent a la vida dels altres, és a dir, ens ensenya com podem sentir el que una altra persona sent i ens fa estar en pau amb nosaltres mateixos quan deixem que l'altra persona torni a estar en pau amb ella mateixa. Aquest fet ajuda a entendre el que està passant a altres persones, i no cal que siguin gaire properes a nosaltres, penso que aquesta meditació es pot dur a terme amb qualsevol persona tot i què només l'haguem vista una sola vegada.
  Penso que sobretot en aquests moments que estem vivint, és important posar-se en la pell dels altres, però també és important que ens relaxem nosaltres mateixos, perquè si no ho fem, no podrem ajudar de la mateixa forma als que estan patint.

  ResponElimina
 30. Oriol Pérez 3rB ESO Sant Gabriel Sant Adrià.
  Aquesta reflexió ha fet que em tranquil·litzi i m'ha agradat perque es treballa l' empatia que és un tema molt important en la nostra vida.

  ResponElimina
 31. La veritat es que et relaxa molt i et deixa molt tranquil i amb pau.

  ResponElimina
 32. Ariadna Sánchez Orpi 4tA ESO Sant Gabriel Sant Adrià
  Crec que va molt bé per empatitzar amb els altres, perquè moltes vegades estem estressats, enfadats... i tenim la costum de pensar primer en nosaltres i després amb els altres, sense saber com es poden sentir. Sempre va bé donar-nos un respir i poder fer una reflexió tant mental o una meditació con la que ens diu en el WITHIN ME, per parar-nos i pensar en els demés. Hem d’ajudar a aquelles persones que estan passant un moment difícil i donar-los suport.

  ResponElimina
 33. Clàudia Cervera 1A sg Ripollet
  M'ha fet relaxar-me una estona, sense pensar en el problemes.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies