Passa al contingut principal

PERSONES: Greta Thunberg

El discurs de Greta Thunberg al World Economic Forum 2020
A hores d'ara, no cal presentar a la Greta. Les paraules de la jove activista sueca de 17 anys se senten per tot el món, però... qui l'escolta? Els joves la segueixen, sí, però els milers i milers de nois i noies que es manifesten compartint la seva lluita i el seu missatge tenen un limitat poder d'acció. Els "poderosos" es dediquen, fins i tot, a tacar la seva imatge, repartint fakes i altres coses per les xarxes. Però ella no s'atura, no es rendeix i segueix cridant les coses pel seu nom, allà on la deixen parlar i sense cap por.
Greta, impulsora dels Fridays For Future, és famosa pels seus discursos incendiaris i això ens porta a plantejar-nos de quina manera som capaços nosaltres de defensar allò en el que creiem.
Avui us plantegem escoltar el discurs de la Greta i comentar-ho en el blog, defensar-lo si així ho creieu i interaccionar entre vosaltres a manera de debat climàtic.

Comentaris

  1. 3A Dídac Santiago Sant Gabriel Barcelona.

    Jo estic molt d'acord amb Greta hem de fer alguna cosa per al canvi climatic ja que si no el mon no ho aguantara, i no podrem viure.

    ResponElimina
  2. Carla Lizaran 3ESO A Sant Gabriel Barcelona

    Estoy totalmente de acuerdo con lo que quieres decir Greta. No es que se tenga que disminuir el uso de cualquier substancia que pueda dañar el planeta, sino que se debe reemplazar y dejar de usar.

    ResponElimina
  3. Crec que la intervenció de la Greta és necessària. Està fent veure a la gent quina és la nostra situació climàtica actual i el que està succeint, perquè si no actuem ja el nostre futur no el podrem assegurar.

    Paula Pérez Gabarró 3rA ESO Barcelona

    ResponElimina
  4. Guiomar Palomeque Ruiz, Barcelona.

    Penso que la Greta té molta raó en tot el que diu. Compartim ideologia. Penso que el canvi climàtic i tota la resta de fenòmens són cosa de tots i hem de contribuir amb petites accions, encara que sigui, per ajudar i guanyar en salut les persones i èssers vius que vivim a la terra.

    ResponElimina
  5. yo estoy bastante de acuerdo con lo que dice que tenemos que reducir emisiones perque si no lo paramos lo demás sentiran las consecuencias

    ResponElimina
  6. Estic d'acord amb lo que diu ja que no serveix plantar arbre i a la vegada destruint-la per que tornaríem igual com abans.

    ResponElimina
  7. Nerea S. Sant Gabriel BCN. 3rA

    Estoy muy de acuerdo con todo lo que dice Greta ya que esta defensando una idea en la qual nos encontramos cada dia, que és el cambio climático. Esta muy bien que haya niños/as de nuestras edades que piensen de esa manera y vayan a conferencias tan grandes como estas.

    ResponElimina
  8. SG BCN

    Estic totalment dacord. Crec que hem d'actuar, i ho hem de fer ja, si no no hi haurà temps ni recursos suficients per revertir el que hem provocat.

    ResponElimina
  9. Sara V. 3r B ESO SG BCN

    Estic totalment d'acord amb el que ha dit Greta. Ens està demostrant que la situació del món ara mateix, no és la que hauria d'estar. No hem d'esperar, hem d'actuar ja i ser conscients de que sinó treballem junts, el nostre futur al planeta Terra no es res segur.

    ResponElimina
  10. 3B·ESO SGBCN

    Penso que la Greta té tota la raó i que hi ha gent que hauria de començar a fer-li una mica més de cas; cal que tots siguem conscients.

    ResponElimina
  11. Laura Perez Montoya San Gabriel BCN 3B
    Estoy totalmente de acuerdo con lo que dice Greta .Hay que reemplazar y dejar de usar cualquier sustancia que perjudique al planeta .Hay que hacer algo y debemos de empezar desde ya porque acabaremos con nuesro hogar.¡No solo se trata de plantar arboles!

    ResponElimina
  12. Àlex Brualla Creus Sant Gabriel Ripollet 3r B
    Estic d'acord amb la Greta. Hem de fer canvis importants per a frenar el canvi climàtic per a que la gent de la nostra generació, i també gent més petita, pugui viure amb més tranquil·litat. No, només es tracta de plantar arbres com diu ella sinó fer canvis més importants en l'economia del tots els paísos. També nosaltres hem de pressionar el govern per a que ens fassin cas i que ells facin canvis, ja que nosaltres no tenim poder per fer cap canvi.

    ResponElimina
  13. Per a mi, la Greta ja va avisar al gobern de que el canvi climatic tindria conceqüencies en el futur, per què nosaltres seriem els que tindriem que soportar aquestes conceqüencies, i no enfrontar-les ara, per que el gobern només l'importa guanyar diners, i votar només per el seu bé

    ResponElimina
  14. Esther Rodellar Bilbao / Sant Gabriel Ripollet 3B
    Des del meu punt de vista, penso que el treball de la Greta, és molt important, ja que intenta conscienciar a la societat del punt al qual hem arribat i com acabarà tot plegat si continuem d'aquesta manera, i en definitiva és una portaveu per tots els que opinem com ella. Però, si que es veritat que necessitem accions, encara que siguin minuscules. Nosaltres no podem canviar la majoria de fets grans que provoquen e canvi climàtic, però tots hauriem de fer el que tenim a l'abast per aportar quelcom. Per altre banda, si que es veritat, que els canvis significatius, estàn a les mans de governs i institucions més poderoses, però el fet d'aportar el nostre petit gra de sorra, ja és important.

    ResponElimina
  15. Paula Rebullida Mateo / Sant Gabriel Ripollet 3A
    Jo desde sempre he estat d’acord amb la Greta i amb tot el que pensa i fa. Des de fa molt temps ens esta avissant de que hem d’actuar el més ràpid possible i cuidar del nostre planeta, perquè només tenim una casa i es la Terra. Ella està fent tot el possible per cuidar i ajudar-nos en tot. Hem de fer més coses, no només plantar arbres. Ens hem d’unir com a societat i canviar el planeta a millor. Esn estem quedant sense temps, i ja fa temps de que el món ens està avisant de tot el que està passant i del que ve.

    ResponElimina
  16. Daniel Bentué Escalona Col·legi Sant Gabriel Sant Adrià.

    "Our house is still on fire" Paraules que criden a l'acció personal, familiar, escolar, social!! Deixar el mon millor que l'hem trobat!! Tot un repte!!! Som-hi!

    ResponElimina
  17. David Muñoz Fonseca/Sant Gabriel Ripollet 3b ESO
    Jo penso que la Greta és molt valenta, perquè ser portaveu d'una cosa tan important en el món com es el canvi climàtic, s'ha de ser molt valenta i ha de saber el que diu i la Greta es tot el que es necesita per ser portaveu, ja que diu el que pensa i al ser tan petita, és fa més coneguda i al fer-se tan coneguda ens està fent que la gent estem més conscienciats d'auqest tema. Llavors penso que la Greta està fent que nosaltres, perquè els que sufrirem aquest canvi climàtic serem nosaltres o els nostres fills. Per últim volia dir que ens hem d'unir tots i fer el que sigui necesari per poder frenar els canvis xlimàtics que vindràn i ens hem de donar presa perquè ens estem quedant sense temps i aquest temps que estem perdent es verà reflectat més endevant, així que penso que la Greta està fent un bon treball.

    ResponElimina
  18. Estic molt d'acord amb la Greta, ja que sempre ens avisa de que hem de fer algo perqué l'estat del nostre planeta millor-hi, però a vegades sembla que a la gent li és igual. Jo penso que si tothom possés de la seva part, tot podria millorar, però hem de posar forçes i ganes per aconseguir-ho!.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies