Passa al contingut principal

PREGAcine: Wake up Call. Steve Cutts

Wake up Call. Steve Cutts
Et produeix ansietat el no tenir l'última versió del smartphone del mercat? Alguna vegada has pensat que estàs vivint en un malson de consum i no ets capaç d'escapar d'ell? T'agradaria viure en una societat més "social" i igualitària on el concepte de riquesa no estigui lligat al consum?
Hi ha escassa o nul·la informació de quins són els costos reals de l'últim dispositiu que comprem i com està afectant greument la vida d'una població del món que segurament viu a milers de quilòmetres de distància d'on compres l'aparell electrònic, i que potser no coneguis mai. L'explotació sense control del coltan, un mineral que forma part de tots els mòbils, tauletes i altres dispositius electrònics de mercat, està afectant el medi ambient i la salut de la població al Congo, primer país productor. Aquest mineral s'extreu en condicions infrahumanes i la rivalitat entre poblacions per la seva extracció ha provocat, a més de conflictes bèl·lics, situacions d'abusos de menors, desforestació i aniquilació de la fauna.
En el curtmetratge "Wake Up Call", realitzat per Steve Cutts per la Fundació Gaia, ens mostra en una animació apocalíptica, el veritable cost d'algunes de les nostres coses més preuades, els nostres dispositius favorits, i com el sistema controla les nostres vides i el sistema de creixement econòmic ens empeny cap a la vora de l'abisme.
Et veus reflectit/da d'alguna manera en aquest vídeo? Què hauria de canviar perquè aconseguíssim una societat més justa i igualitària?

Comentaris

  1. Nil Hidalgo Abad 1r ESO B Ripollet
    Jo crec que si tu et compres un móvil, no t'hauries de comprar un nou fins que se't trenqui, però hi ha gent que cada vegada que treuen un nou móvil només per presumir de que tenen molts diners i jo crec que al final algún dia es quedaràn sense diners només per tenir tants capritxos.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies