Passa al contingut principal

Gent: Cendres a Mòria


Cendres a Mòria

Un incendi ha engolit Mòria, el camp de refugiats més gran de Grècia i també d'Europa i on prop de 13.000 persones feia anys que hi malvivien, privades de creuar qualsevol frontera de la Unió Europea malgrat que la majoria fugen de conflictes tan crus com el de Síria o el de l'Afganistan. Des del principi de la crisi del covid-19, les ONG presents al campament s'han cansat d'exigir al govern el desmantellament de Mòria i el trasllat dels interns a instal·lacions o camps més petits i més ben preparats per fer front a una emergència sanitària d'aquest nivell. No ha sigut cap secret que al camp de M`0ria, conegut per molts dels refugiats que hi habiten com "l'infern", no hi havia ni aigua ni prou sabó per a tothom, i mantenir la distància de seguretat sonava a utopia. De fet, només hi havia un lavabo per cada 160 persones, una dutxa per cada 500 i les tendes de campanya allotjaven, de mitjana, entre 15 i 20 refugiats.

Font:  https://www.ara.cat/internacional/moria-camp-refugiats-Lesbos-destruit-incendi-coronavirus-covid-19_0_2523947645.html

Aquesta és la notícia, el fet innegable, la realitat més crua. La solució a aquesta situació segueix encallada en el cor de les persones que ocupen els despatxos dels governs europeus. Perquè "només" es tracta de 13.000 persones, un terç d'elles menors d'edat i 407 d'aquests, menors no acompanyats ... On és la justícia? I la misericòrdia?


Comentaris

  1. Marc Casas: Jo crec que tots nosaltres hauriem de fer un acte de responsabilitat, i intentar portar sempre la mascareta ven posada, perquè per exemple jo veig gent pel carrer amb "mascareta", però la porten sota el nas o ni tan sols això, alguns la porten al coll. Tota aquesta gent hauria de portarla bé, per respecte als demés.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies