Passa al contingut principal

Gent: Black Lives Matter (Les vides negres importen)


Black Lives Matter (Les vides negres importen)

Tres paraules escrites en cartells clavats en jardins de cases per tot Estats Units. Pintades, en gegantines lletres grogues, en un carrer al costat de la Casa Blanca. En titulars de premsa de tot el món, en els aparadors de les botigues, en els anuncis de les grans marques, en fotos de perfils de xarxes socials de ciutadans anònims i de personatges famosos de l'esport, de la cultura, de la política. Black Lives Matter (BLM): les vides negres importen. Una frase de tres paraules que ha catalitzat el que molts acadèmics coincideixen a qualificar com el major moviment de protesta de la història de país. Des de la mort el 25 de maig a Minneapolis de l’afroamericà George Floyd a mans de la policia, hi ha hagut almenys 7.750 protestes associades amb el moviment Black Lives Matter en 2.000 localitats dels 50 Estats de país. Sense una jerarquia, sense un manifest i sense una estructura clara, BLM s'ha convertit en un poderós instrument per al canvi i una veu fonamental en el tema de la raça als Estats Units. Font: elpais.com


"Ningú neix odiant a una altra persona pel color de la seva pell, o el seu origen, o la seva religió". Nelson Mandela


Comentaris

  1. DANIEL HERRERA 3A
    Aun no me creo que haiga gente que sea asi de racista, todas las vidas humanas, sea del tipo que sea importa.

    ResponElimina
  2. Pol Hurtado Laborda 3A ESO Sant Gabriel de Barcelona
    Jo crec que ja estem bastant avançats com per pensar que som superiors a les persones d'altre color, tots som iguals i veig estupid que es sigui pensant això, em de canviar i no discriminar a ningú.

    ResponElimina
  3. Nerea Domingo Riera 3A Sant Gabriel de Barcelona
    El racisme es una cosa que no puc arribar entendre com hi ha personas amb aquests pensaments. S'ha d'aprendre per a nosaltres i futures generacions que tots som iguals, que no podem matar a ningú per el seu color de pell, cultura....Hem de saber que tots som iguals.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Josue Fernandez SGB 3 ESO
    Yo creo que los aspectos no importan,color de piel,etc debemos pensar en que todos somos personas por igual y dejar las diferencias de lado.

    ResponElimina
  6. Aina Porras Colegio Sant Gabriel de Barcelona 3A

    Yo estoy en contra del racismo 100%, todas las vidas valen lo mismo y no se puede clasificar la importancia de la gente por el color de piel o el pais.

    ResponElimina
  7. Jo no entenc perque la gent discrimina a la gent per la seva pell, només és un color que envaeix la teva pell, i la gent es posa a barallar només per aixó, per un simple color.
    Tant de bo arribi el dia on ja acabi el racisme.

    ResponElimina
  8. Cristina Perez Sg Barcelona 3rA ESO
    Jo encara no crec que hi han persones aixi de racistes. Em de ser tots iguals, encara que siguem de diferents raçes, la pell de colors diferents, la vida de tothom es important. Esperem que aixo s'acabi ràpid.

    ResponElimina
  9. Ivan Magarzo 3r ESO Sg Barcelona

    Penso que no hauriem de dir "les vides negres" tots som iguals independentment del color de pell totes les vides importen, sense etiquetes, i ningú es superior a ningú.

    ResponElimina
  10. Aitana Torres Lorenzo 3rA Sant Gabriel de Barcelona
    Penso que efectivament, les vides negres importen, totes les vides de cada cultura, país o religió importen. No entenc el motiu perquè algunes persones, et rebutgen només per pensar el que penses o per ser com ets.
    Cerc que aquestes manifestacions són més que necessàries i per fi, deixar de banda el racisme.

    ResponElimina
  11. No entenc que hi hagi gent amb la mentalitat de pensar que algú ha de tenir menys drets, per el seu color, o el seu país d'origen, hem sembla ridícul.

    ResponElimina
  12. Marta Ventura 3rA SG BCN
    Penso que aquest moviment es molt necessari, i més en el estats units on maten a gent només per la seva raça o procedència. Es molt important perquè en ple segle 21 encara hi ha molt racisme en tot el mon, inclos hi ha nens i a nenes als que fan bullying per el seu color de pell. Crec que el color de la teva pell no et defineix i tots hauriem de ser tractats de la mateixa manera.

    ResponElimina
  13. Gabriela Castaño 3r ESO A Sant Gabriel Barcelona
    Aquest moviment per mi és el més important dels últims temps i el més necessari. No entenc com hi ha gent que odia a una altra persona pel color de la seva pell o el seu origen. Encara queda molt treball per fer i això només acaba de començar. Estic segura de que aconseguirem acabar amb el racisme al món.

    ResponElimina
  14. Cloe Holanda Contreras 3A ESO Sant Gabriel de Barcelona

    No veig normal que sigui havent gent que discrimini a altres persones només per el seu color de pell. Tots som iguals i tots tenim els mateixos drets, siguis del color que siguis.

    ResponElimina
  15. santiago muniz 2 ESOº

    És horrible que només per un color de pell hi ha gent que diguin que són diferents en aquest món només ha 1 raça, la humana i això mai canviara.

    ResponElimina
  16. Iker Parra 2B ESO Sant Gabriel de Barcelona

    Em asemble una tontería que discriminen a la gent per el color de pell i els tratin com alguna cosa diferent.

    ResponElimina
  17. Jan Duch Iglesias 2nESOb Barcelona

    Esta lucha va durar mucho tiempo aunque parezca que ya acabado, esto demuestra que hay gente que aun no entiende que todo el mundo son personas y lo que busco yo o supongo que todos, los que no somos racistas, que acabe pronto.

    ResponElimina
  18. Xenia Perez Guirao 2B Eso Sant Gabriel de Barcelona.


    Jo pansó que tots som humans y que tots tenim drets. No tenen drets a discriminar a les persones per al seu color de pell o el seu origen.
    Hem de saber que tots som humans i que ens tenim que ajudar entre nosaltres y no discriminar..

    ResponElimina
  19. Nerea Ramirez Alvarez 2B ESO Sant Gabriel de Barcelona.

    Yo creo que el color de piel y de donde vengas no importa. Todos somos iguales y tenemos los mismo derechos.

    ResponElimina
  20. 2B ESO Sant gabriel

    Jo ho veig malament que hi hagi persones aixi


    ResponElimina
  21. Biel Rodríguez 2n ESO B Sant Gabriel Barcelona

    "Dos cosas son infinitas: la estupidez humana y el universo; y no estoy realmente seguro de lo segundo." - Albert Einstein

    ResponElimina
  22. Yo pienso que todas las personas valen lo mismo, somos de diferentes culturas y por eso no se debería discriminar a nadie. Sino, que se debería apreciar los diferentes valores de cada una de ellas.

    Lucia Alvira 2 b

    ResponElimina
  23. Marc Medina 2B ESO Sant Gabriel Barcelona

    Ami me parece in humano porque mucha parte de la sociedad ya no es racista pero hay ciertas personas que todavia siguen siendo racistas.

    ResponElimina
  24. Luis Rodríguez Galea 2B ESO Sant Gabriel de Barcelona

    No encuentro una explicación razonable para lo que está pasando en el mundo. Solamente por tener la piel de otro color, que hayan asesinatos, gente excluida y de más, es un pensamiento cavernicola y de pensamiento arrogante.

    ResponElimina
  25. Eric Cardoso 2B ESO Sant Gabriel de Barcelona

    Yo no entenc perque tanta discriminació a la gent de pell negre.

    ResponElimina
  26. Alex de weerd Robles 2B ESO Sant Gabriel de Barcelona

    No se porque la gente discrima a alguien por su color de piel.
    Antes de criticar a una persona que es como tú mírate por dentro y mírate los defectos que tienes que seguro que tienes más que la otra persona.
    Ser negro no es un defecto

    ResponElimina
  27. Con pot abeure gent tan racista al ple cigle 21, aquesta gent realment esta malament del cap, yo no veig normal tot aquet despresi simplement per un color de pell.

    ResponElimina
  28. Claudia Molina 2B Sant Gabriel Barcelona

    La verdad no tendrian que discriminar a nadie porque todos somos iguales y tenemos los mismos derechos, no al racismo!

    ResponElimina
  29. dons tothom sempre diu que no trovo normal que hi hagi gent que pensi així tots sóm igual,dons no sóm igual peró aquestes inperfecsions són las que ens fan perfectas las que fan que siguesim com sóm no inporta el teu color,sexe,gustos,el teu fisic,sigas com tu ets i seres perfectament inperfecte

    Gabriel Navea Insa

    2 Eso B Sant Gabriel De Barcelona

    ResponElimina
  30. Aina Serrano 2B ESO

    El racisme és un dels problemes més m'inpacten. No puc entendre que en aquest món existeixi gent així. Em de solucionar ja aquest problema perquè les nostres futures generacions puguins viure amb igualtat i sense descriminació.

    ResponElimina
  31. Dayana González Pinedo 2nB ESO Sant Gabriel de Barcelona

    Encara no entenc com hi ha gent que pensa que es superior als altres, només pel seu color de pell o per diverses coses... Tots tenim els mateixos drets i no perque un sigui de color o dona... (etc) han de tenir menys drets. Em d'apendre que tots ens mereixem el mateix, a no pensar que som superiors i a no humiliar als altres per beneficiar-nos nosaltres. Em d'aprendre a ser bones persones... Esperem que acabi ja aquesta lluita tan absurda i poguem sortir d'això!

    ResponElimina
  32. Muhammad Hasan Iftikhar, 2n B ESO, Col·legi Sant Gabriel de Barcelona.


    Aquesta refelxió em sembla molt bona perquè tots nosaltres hem d'aprendre a comportar-nos normal amb la gent negra. Perquè si hi ha gent negra, no passa res per tenir un color diferent, i els hem de respectar-los. No hem de burlar-nos d'ells. Si tu ets una de les persones que es riuen, burlen o molesten de la gent negra. Intenta posar-te en el seu lloc i mira com et sents ara. Si a tu no t'agradaria que et tratessin així, doncs no els tratis tu així a la gent negra. Ja que saps com es sent l'altra gent. No els molestis, fes-te amic seu i sabràs que no passa res si ell/a té la pell d'un altre color, segueixen sent humans com tots nosaltres.

    Ajuda a canviar el món fent això.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies