Passa al contingut principal

Enfocar: Quins talents?


Jesús, a l'evangeli, ens parla de com un home va cridar als seus servents, els va lliurar a cadascun una quantitat de talents i -atents, que això és important- els va dir: "a cadascú segons la seva capacitat". Després els va reclamar a cada un d'ells segons els talents lliurats. L'home que va amagar el seu únic talent per por de l'amo, no va saber arriscar: «El que havia rebut un se'n va anar a fer un clot a terra i va amagar els diners del seu senyor». La resta de la història és coneguda i, si no és així, recomano la lectura d'aquests versicles de Sant Mateu perquè ensenyen molt: Mt 25,14-30.
La paraula "talent" d'aquesta paràbola -que no és res més que un mesura que denota la quantitat de 30 kg de plata- ha fet tanta fortuna que fins i tot ja es fa servir en el llenguatge popular per designar les qualitats d'una persona. Però la paràbola no exclou que els talents que Déu ens ha donat no siguin només les nostres possibilitats, sinó també les nostres limitacions. El que som i el que tenim, això és el material amb el qual Déu vol fer de nosaltres una nova realitat. No importa si un té molt o poc, l'important és que hem de fer rendir el que hem rebut.
http://evangeli.net/evangelio/dia/2020-11-15

No tots tenim les mateixes qualitats, els mateixos talents. La veritat és que estan àmpliament repartits. Cada un hem rebut els nostres. Podem preguntar-nos en quina línia hem de treballar amb els nostres talents: clarament, hem de gastar els nostres talents en la mateixa línia que els va gastar Jesús, en la línia de l'amor.

Comentaris

 1. Aquesta reflexió he reflexioant amb que tots tenim millors poders que ninguns altres

  Ànims #aquestviruselparemjunts xd

  ❤️

  ResponElimina
 2. Sergio haba mainez 2n b ESO Ripollet

  Es molt bona reflexio per començar el dia

  ResponElimina
 3. Albert Martínez Pérez 2 ESO Ripollet

  Una molt bona reflexió per començar el dia

  ResponElimina
 4. Clàudia Godayol Macarro 2n B d'ESO Sgripollet

  Pots dir que saps que tens un talent i després demostrar, però la gent que diu que no en te significa que no ha buscat bé, no pots trobar una cosa així com així sense haver estat buscant i provant, i si tens por a no tenir talent doncs és una bajanada.

  ResponElimina
 5. No ho he entes molt be, pero esta be per començar el dia
  Rubén Moreno 2B

  ResponElimina
 6. Glòria Carrasco 2n ESO Ripollet
  Hem d'intentar enfrentar-nos a les nostres pors per ser més forts i valents.  ResponElimina
 7. Juan Dávila 2n B ESO SGRipollet
  Jo crec que cadascu hauria aprofitar els seus talents i tractar de aconseguir d'altres i arribar a la maxima capacitat persnal en fer el millor.

  ResponElimina
 8. Joan Lozano 2n ESO B
  Tots tenim diferents talents i no hem d'amagarlos.

  ResponElimina
 9. Guillem Ortega Tavares 2nB ESO Ripollet

  Aquesta reflexió ens vol explicar que cadascú té les seves habilitats i qualitats i a vegades ens hem d'arriscar per a aconseguir nous reptes, si t'arrisques pots arribar a tenir el doble que tens i tindràs més experiència fent aquella activitat.

  ResponElimina
 10. Hugo Vazquez 2nB Ripollet sg

  Pots dir que saps que tens un talent i després demostrar, però la gent que diu que no en te significa que no ha buscat bé, no pots trobar una cosa així com així sense haver estat buscant i provant, i si tens por a no tenir talent doncs és una bajanada.

  ResponElimina
 11. Irene Gomez Navarrete 2n B17 de novembre de 2020, a les 8:22

  Si tens algun talent, no tiguis por a treu-lo perque pot ser un molt bon talent.

  ResponElimina
 12. Roger Joaquin Verjano 2n B ESO Ripollet

  Em sembla que amb aquesta reflexió és comença el día d'una millor manera

  ResponElimina
 13. Yeray Latorre 2nB eso

  Totss tenim un talent encara que sigui el mínim.

  ResponElimina
 14. Mireia Sánchez 2nB ESO Ripollet
  M'ha agradat aquesta reflexió perquè demostra que hi ha gent que te por a mostrar el seus talents, cadascú te els seus talent i no t'ha de donar por mostrar-ho!

  ResponElimina
 15. Alberto García 2 eso A Ripollet
  Jo crec que hauríem de sortir de la zona de confort ja que si no en el futur tíndrem més por en sortir de la zona de confort

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies