Passa al contingut principal

Gent: Els mestres


El 27 de novembre, festivitat de Sant Josep de Calasanz, se celebra a Espanya el Dia del Mestre, jornada dedicada as docents. 

https://youtu.be/6E4ct50dPKs

Avui calen mestres capaços d'encendre en els seus alumnes, ja siguin nens, nois o grans, l'espurna que desperta la curiositat, element essencial que condueix fins al saber, que manté la mirada atenta i les orelles ben obertes.

Homes i dones que, amb el seu coneixement i les seves paraules d'entusiasme, despertin els sentits, condueixin als seus alumnes cap a llocs sorprenents, de vegades emocionants, alguns merament pràctics i altres gairebé, gairebé, pertanyents a la ficció.

Avui calen mestres que sàpiguen valorar, en la seva justa mesura, l’èxit i l'esforç sense encoratjar la competència ni fomentar la rivalitat. Que ensenyin que la major satisfacció davant l'èxit queda en un mateix, gaudint en silenci de la vàlua d’un mateix i de portar endavant un repte. Que davant els passos dels que queden endarrerits, siguin capaços d'estendre la seva mà per tirar endavant, sense provocar un sentiment de fracàs.

Avui es necessita el carisma d'una persona que se t'acosti sabent qui ets, somiant què pots ser i provocant que treguis el millor de tu mateix. Desafiant-te a caminar.

Lourdes Mateo. @pastoralsj


Comentaris

  1. Penso que té rao, perqué no tothom te la mateixa forma d'aprendre o d'ensenyar, i si volem aprendre, tenim que entendre con ensenya el mestre.

    ResponElimina
  2. Jo crec que aquesta reflexió ens ensenya que encara que les coses esten malament sempre hi haurà una altre persona o un altre objecte que t'ajudarà a estar millor, que et podrà animar a seguir endevant, i que, de tots els errors s'apren, així que hi ha que segui intentant les coses encara que no surti a la primera.

    ResponElimina
  3. Em sembla una reflexió molt interessant i que te raò, els mestres aprenen dels alumnes i els alumnes del mestre.

    ResponElimina
  4. Que cada nen entent diferent.

    ResponElimina
  5. Els profesors a vegades no ho saben tot, de vegades els nens enseñen algunes coses sobre la vida, sobre la seva ment, sobre la escola...

    Escolta i t'escoltaran

    ResponElimina
  6. Jo crec que els professors per dificultad que tinguin tenen que fer com aquest senyor aprener a escoltar i també ser escoltat.

    ResponElimina
  7. Jo crec que te rao, perquè tothom no te la mateixa forma d'entendre o aprendre les coses.

    ResponElimina
  8. Aquesta reflexió m'agradat molt, perque ha sigut molt interesant ja que el mestre no és només el que ensenya als alumnes, també els alumnes fan aprendre al profesor com per exemple:
    Amb les seves respostes
    Amb el que fan
    Amb el que pensen...

    ResponElimina
  9. Potser els mestres no s'esperen les possibles respostes que pot dir un nen i si el nen respon alguna cosa que no és l'esperada, no vol dir que la seva resposta no estigui bé sinó que potser hi han altres maneres de veure les coses i en aquests moments hem de buscar un altra manera d'ensenyar-li al nen o la nena perquè ho pugui entendre. I aquell professor va dir que pòster no és que el nen no entengui o no sap sinó que hem d'aprendre a entendre la seva forma d'expressar-se.

    Valentina García
    2n ESO A

    ResponElimina
  10. Penso que és una molt bona reflexió perquè sempre hem d'escoltar als altres, i que escoltar és una bona forma d'aprendre i no només aprendre coses en general sinó que aprendre a escoltar que és molt més important.

    ResponElimina
  11. Jo crec que te rao ja que com a dit, aprens a escoltar i a saber que hi ha mes respostes apart de la que esperes escoltar.

    ResponElimina
  12. Jo crec que el vídeo juntament amb aquest text es combinen amb total harmonia, i també que quan una planificació falla hem de saber adaptar-nos al nou problema, sense guió prèviament escrit.
    En resum crec que ha sigut molt bona reflexió.

    Adrià Soriano Alcázar Col·legi Sant Gabriel de Barcelona

    ResponElimina
  13. Jo cres que es una cosa molt interesan perque la ment dels nens es molt gran i les respostes son varias.

    ResponElimina
  14. Jo estic d'acord amb el que diu l'home en el vídeo, ja que cada persona té una forma diferent d'expressar el que pensa i això ens fa únics.

    Noa González 2A ESO Sant Gabriel Barcelona

    ResponElimina
  15. Estic d'acord amb el que diu aquell senyor, perquè ens explica que no hi ha un únic ensenyament ni única resposta, també aprendre a escoltar les idees d'altres persones.

    2A Hanchen Ouyang

    ResponElimina
  16. Doncs que els professors a través de les nostres respostes poden entendre el que nosaltres estem responem és a dir etendre el que diem.


    Izan Urdampilleta
    2n ESO A

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies