Passa al contingut principal

Enfocar: Set i uns pocs peixos


A l’Evangeli de Mateu 15,29-37 se’ns presenta la Multiplicació dels pans: Jesús es compadeix de quants van a escoltar-lo. Molts són curats de la seva ceguesa, de la seva incapacitat per a sentir, de la seva incapacitat per caminar. Però no vol que marxin sense res. S'han alimentat espiritualment, però cal que mengin alguna cosa per al camí.

És sorprenent el miracle de la multiplicació dels pans? El veritablement sorprenent era trobar a un predicador donant de menjar. No eren només xerrameques el que oferia, el seu aliment també era físic. El seu compromís era total. Fins a quedar-se sense res.

I és que no podem pensar en els pobres situant-nos només en la llàstima. Això no els dóna aliment per al camí. El que genera la veritable solidaritat és preguntar-me: quants pans tinc ?, quant puc compartir?, quant estic disposat a oferir? L'important d'aquest evangeli és que ens qüestiona a tots i ens treu de la comoditat.

Preguem perquè els cristians sapiguem oferir el que tenim per pal·liar la fam de totes les famílies que trobem al nostre pas. Que portem el rostre compassiu de Jesús en els nostres cors i oferim en aquest Advent petits feixos de llum on brilli l'esperança.

Comentaris

 1. Martí Villegas 2n A Sg Ripollet
  Compartir es viure

  ResponElimina
 2. el entusiasmo que se le puede poner a las cosas puede fomentar al la mejora a de lo que te dedicas

  ResponElimina
 3. Sarandonga, nos vamos a comer

  ResponElimina
 4. David Martin 2n A san gabriel
  El entusiasmo que se le puede poner a las cosas puede fomentar al la mejora a de lo que te dedicas

  ResponElimina
 5. Marc Cabeza 2n A Sg Ripollet:
  Compartir és viure i saber conviure entre tots.

  ResponElimina
 6. Arnau Recio Rabal 2n A Sg Ripollet
  La vida es compartir entre nosaltres mateixos, i tenir una mica de voluntat.

  ResponElimina
 7. Javier Ortega 2n A
  Compartir es viure

  ResponElimina
 8. Pablo Fernandez Vega 2nA Sgripollet ESO
  Compartir es viure i ajuda molt amb les amistats

  ResponElimina
 9. Guillem Muntal Altimira 2nA Sg Ripollet
  La vida es compartir entre nosaltres mateixos, i tenir una mica de voluntat.

  ResponElimina
 10. Montse Vázquez Palacio 2nA Eso Sant Grabiel Ripollet

  Es el entusiansmo que puede poner algunas cosas que pude fonamantar a la mejora de lo que te dedicas a compartir i vivir con los demàs.

  ResponElimina
 11. Ivan Vargas Nuñez 2A Sg Ripollet ESO
  Tú pots tenir moltes coses que tenen molt valor o només menjar però si tú ho dones, ho comparteixes seràs millor persona així que penso que hem de compartitr amb la gent tot el que poguem.

  ResponElimina
 12. Irene Carranza Conde 2nA Sg Ripollet
  Sempre que podem oferir o compartir qualsevol cosa hem de fer-lo perque hi ha gent que ens necessita perque no tenen tants recursos com nosaltres.

  ResponElimina
 13. Alberto García 2n d'eso A
  Compartir es signe de bona persona i això fà que la gent que t'envolta vulgui estar amb tú amb més freqüencia i amb més amor.

  ResponElimina
 14. Alex Ruiz 2nA eso sant gabriel ripollet
  El entusiasmo que se le puede poner a las cosas puede fomentar al la mejora a de lo que te dedicas

  ResponElimina
 15. cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����Tiene la cara����

  ResponElimina
 16. Daniel Herrera 3rA ESO Sant Gabriel de Barcelona
  Pienso que siempre que puedas debes dar o compartir sin esperas nada a cambio de la otra persona.

  ResponElimina
 17. Nerea Domingo 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona
  M'ha semblat molt important aquesta reflexió perquè ens ensenya que hem e compartir amb els altres, perquè no saben quan podrem necessitar nosaltres. Al igual que a nosaltres ens agrada que en ajudin, mentre que poguem deuríem ajudar als altres. Perquè la fam es un problema molt me gros del que ens pensem.

  ResponElimina
 18. Gabriela Castaño 3r ESO A Sant Gabriel de Barcelona
  Compartir sense esperar res a canvi em sembla una acció molt bonica. Igual que nosaltres volem que ens ajudin quan no entenem alguna cosa o no podem fer-la, segur que les altres persones també ho voldran així que hem de ser amables amb tothom i intentar ajudar al màxim.

  ResponElimina
 19. Pol Pérez Roca 3ra ESO Sant Gabriel Barcelona
  Hem sembla que aquesta reflexió ens ensenya que hem de ser solidaris i que ens hem de posar en el lloc dels altres, a nosaltres ens agradaria que ens ajudessin, hem de tenir empatia i ajudar als demès.

  ResponElimina
 20. Me ha parecido importante esta reflexión por razones de ser solidarios pues algunos tenemos demasiado y lo desperdiciamos en cambio otros no tiene nada para comer.Por eso mismo dice que no basta con sentir pena debemos ser capases de actuar ante esta situación y ayudarlos.

  ResponElimina
 21. Cristina Perez 3rA ESO Sant Gabriel Barcelona
  M'ha semblat molt interesant aquesta reflexió, hi ha que ajudar als demès sense rebre res a canvi perquè a ti t'agrada que hi hagi una persona que t'ajudi sempre que ho necesitis quan passes per un temps dificil per a tu.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies