Passa al contingut principal

Enfocar: Què és “l’Evangeli"?


Després que Joan fou empresonat, Jesús anà a Galilea i anunciava la bona nova de Déu. Deia:

-S'ha complert el temps i el Regne de Déu és a prop. Convertiu-vos i creieu en l’Evangeli Mc 1, 14-15


L'evangelista Marc descriu el començament de la vida pública de Jesús, recollint el contingut fonamental del seu missatge. Tant Marc com Mateu defineixen l'anunci de Jesucrist com "Evangeli". Però, què és realment l'Evangeli? Recentment s'ha traduït com "Bona Notícia" o “Bona nova”, però queda molt per sota de la grandesa que tanca realment la paraula "evangeli".

Antigament, les proclames que procedien de l'emperador s’anomenaven "evangelis". El que procedeix de l'emperador -aquesta era la idea de fons- és missatge salvador, no simplement una notícia, sinó transformació del món cap al bé. Quan els evangelistes prenen aquesta paraula volen dir que allò que els emperadors, que es tenien per déus, reclamaven sense dret (ells no podien salvar el món), es tracta realment d'un missatge amb autoritat que no és només paraula, sinó també realitat.

—Perquè Tu, Jesús, ets el Fill de Déu vingut al món, el teu "Evangeli" no és un discurs merament informatiu, sinó operatiu: força eficaç que penetra en el món salvant-lo i transformant-lo.

evangeli.net

Comentaris