Passa al contingut principal

PREGArock: El arrepentido


https://youtu.be/AQNj9fMnzDo

(estribillo)

Hoy voy a cantarte la canción

del arrepentido.

Si saltas, vives,

pero hay que saltar pa'dentro.

Y no hay parada de metro

que nos lleve a ese lugar

donde los miedos

se confunden con la vida,

y no queda otra salida

que volvernos a encontrar

con el presente.

El que no lleva las cuentas pendientes,

del más humilde hasta el más influyente.

El que te dice, oye, Melen, pórtate bien,

vamos pa' Oviedo que nos deja el tren.

La lletra convida a trobar-nos amb el nostre present. Quin és el vostre? Compartiu alguna d'aquestes preguntes en el grup:

Les pors es confonen amb la vida. Què pots fer per superar-los o saber conviure amb elles sense que et facin mal? Vosaltres també busqueu culpables fora per als vostres problemes? Quan us ha passat? Per què? Com podem "mirar endins"? Ho sols fer? 

Com sou "en el secret, on només veu el vostre Pare"(cf. Mateu 6,1-8)?

Comentaris

  1. Amb aquesta reflexió he pensat en que quan et costa aixecar-se igualment t'hauràs de aixecar per disfrutar de lteu millor dia!!

    Sant Gabriel Ripollet 2n B

    :)

    ResponElimina
  2. El que podem fer per superar les pors crec que es afrontar-les.
    Pero també tenim que mirar en dins proposar-nos vence tot el que ens dona por

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juan Dávila 2n B ESO Ripollet
      El que podem fer per superar les pors crec que es afrontar-les.
      Pero també tenim que mirar en dins proposar-nos vence tot el que ens dona por.

      Elimina
  3. Clàudia Godayol Macarro 2n B d'ESO Taller d'História Sgripollet

    Jo crec que si tents pors a l'hora de viure i conviure, doncs el primer que has de fer es intentar superar-les i si no ho pots superar doncs sense tenir vergunya a que siguis posiblement l'unic que visqui amb pors, doncs t'ha de donar igual perque tu ets com ets.

    ResponElimina
  4. Guillem Ortega Tavares 2B ESO Ripollet12 de gener del 2021, a les 8:25

    A mi m'ha semblat molt bona reflexió i crec que per superar les pors hem d'enforntar-nos a elles i hem d'aprendre a conviure amb elles i pensar que no és una cosa dolenta.

    ResponElimina
  5. HUGO VAZQUEZ GARCIA 2n eso B sgripollet

    El que podem fer per superar les pors crec que es afrontar-les.
    Pero també tenim que mirar en dins proposar-nos vence tot el que ens dona por.

    ResponElimina
  6. Paula Roqué Navarro Sg Ripollet 2n ESO
    La canço era molt bonica i m'ha fet reflexionar sobre que hem de mirar fora de nosaltres o sigui a la gent que ho passa malament...

    ResponElimina
  7. Glòria Carrasco Ripollet 2n Eso
    Crec que les pors que tenim són en general enfrentar-nos a la vida "cotidiana" i als problemes que porta, el que podem fer es enfrentar-nos i així superar-los.

    ResponElimina
  8. Yeray Latorre

    El comentari es bó per afrontar les pors.

    2nB Sant gabriel Ripollet

    ResponElimina
  9. GARCÌA TORO ÀLEX

    El meu present es aprobar totes les asignatures ,acabar la carrera i tenir treball fins a que em jubili.

    1 ESO B

    ResponElimina
  10. Aitor Calderon Escudero 1rB Sg Barcelona

    sigui quin siguis i facis el que facis, sempre que intentis superar els teus pors ho aconseguiras. Aixo els el que ens intenta transmetre aquesta canço.

    ResponElimina
  11. Sant Gabriel Barcelona - Marc Riera 1r d'ESO B

    En la cançó diu que: "No hay parada de metro que nos lleve a ese lugar". Jo crec que significa que ningú et pot ajudar a superar els teus pors, perquè tú ets l'únic que saps com superar-los. Això de superar els teus pors crec que la manera més efectiva és enfrentant-los.

    ResponElimina
  12. EL MEU PRESNT QUAN ACVI EL COLE ANIRE A ESTUDIA DE MEDICO I FER UN BON MEDIC I AYUDAR ALS POBRES SI TENEN ALGUNA MALATIA .

    ResponElimina
  13. El meu present es que estic començant una nova etapa de la meva vida i ara mateix estic a la primera fase d'aquesta etapa, encara hem quedan tres fases i segur que no sera facil, m'he d'esforçar per quan arribi el moment de pasar totes les fases estar preparat.

    ResponElimina
  14. Iván Pérez Guerrero 1n Eso B
    Jo crec que aquesta reflexio et fa pensar sobre la teva vida, que t'ajuda a enfrentar els teus pors, si algun dia no pots aixercar-te, tindras que fer-ho de totes maneras per afrontar els teus pors.

    ResponElimina
  15. David Bonet Guardia.Sant Gabriel Barcelona.1 ESO B.
    La canço es molt bonica i fa que la gent es doni conta de els seus errors,yo tambe e tingut que enfrontar les pors quan era petit tenia por a la foscor i llavors em vaig enfrentar el meu por i fins que era petit i ara ya no tinc por a la foscor.

    ResponElimina
  16. Crec que la por es la que ens paralitza i per això jo cada dia intento superar totes les que tinc. El que podem fer per superar-los es enfrentar-nos.

    Jeremy González Pinedo 1B ESO Sant Gabriel de Barcelona

    ResponElimina
  17. Carla Romero 1rB ESO Sant Gabriel de Barcelona.

    Amb aquesta cançó eh aprés que hem de pensar en el que les persones porten a dins i els problemes i les coses que li puguin estar passant,que si tenim por hem de veure cap el davant i afrontar-ho i que si tens alguna mena de problema hem d'intentar solucionar-ho i no veure les coses negativament.

    ResponElimina
  18. Anna Gallego

    Jo crec que aquesta cançò parla d'afrontar les pors i ademes de viure el present afrontant els problemes que té cadascú. També penso que les pors que tenim els afrontem al llarg de la vida igual que els problemes, que al final encara que siguin molt dificils els resolem.

    ResponElimina
  19. Júlia Campillo Martinez,Sant Gabriel Barcelona,1Eso B
    La lletra d'aquesta canço et fa reflexionar sobre moltes coses.El meu present es ara osigui que ara estic estudian per cuan sigui adulta tindre un treball ,una de les meves pors son cometre un error i fastidiar algo en lo que e treballat molt com aquets estudis.Pero ara tinc que viure aquest present i disfrutar-ho.

    ResponElimina
  20. Martina Cloquell 1r d'ESO Barcelona

    Jo crec que tenim que afrontatr les pors per veure el present i deixar enrere el passat,
    i vèncer tots els nostres obstacles.

    ResponElimina
  21. Yo desde que un familiar meu va morir,yo reflexionava sobre com seria la vida a morir,Si era divertit això.Tinc por a morir perque no sabria si pudia continuar vivin,que se acavaria la meva vida.Tendria records de totes les coses que he fet en la meva vida.Com diuen avegades,que hi han esperanses de morir i revivir neixen en una altra familia.Per això desde ara tinc por a descubrir la veritat de la mort i si seria agradable.Desde que he refelxionat sobre la canço tinc que superar els meus pors.

    ResponElimina
  22. Carla Martínez 1r ESO B
    Ara mateix crec que tots compartim la mateixa por, la covid-19. El que esta passant ara es una situació complicada i no es pot negar que es un gran obstacle per superar, però podem afrontar-ho!! Tot això passara, no sera fàcil però ho aconseguirem. La por no ens fara més debils, al contrari, ens fara més forts.


    ResponElimina
  23. Neizan garcia cano 1B eso

    Crec que amb aquesta reflexió totes les persones del món tenim que intentar superar tot el que es posa per el mig perqué si no ho intentem ens quedarem estancats i ya no podrem avançar i pot ser que et quedis sol per tota la vida.

    Si tens por alguna cosa tens que intenta supera-lo tu o demanar ayudar a persones de confiança perque aquellas personas te acompañaran en tota aaquesta aventura que tindras per superar el que te aterrex dia a dia.

    ResponElimina
  24. Claudia Valeria Garcia Lopez 1ESO B Sant Gabriel Barcelona
    Quan la cançò diu "del más humilde hasta el más influyente." això per a mi vol dir que tots son un exemple a seguir per a moltes persones, que per això hem d'afrontar els nostres problemes, per ser un exemple a seguir per a altres persones.

    ResponElimina
  25. El que poden fe,enfrentar-nos ala vida,que nos lleve a ese lugar donde los miedos,si saltas vives pero hay que saltar pa'dentro,el que no lleva las cuentas pendiente el mas humilde hasta el mas influyente.

    ResponElimina
  26. Tony Bonet Guardia 1eB
    Amb aquesta reflexió ,hem dona a pensar.Que tinc que deixar de aferrar-me en alguna cosa que vaig fer mal en el passat.I començar a veure e present. Perquè,a la vida tot no és dolent. D'un problema petit,o fem massa gran.Tenim que tenir clar,que a la vida.No tot sera bonic i precios. Si no,que en algun moment farem alguna cosa mal.I per aixo ,no tenim que fer un problema enorme,i veure la vida en negre.

    ResponElimina
  27. Lucía Pulido García 1r Eso Barcelona

    El por a vegades impedeix fer coses, que poden ser divertides i per culpa del por no podem fer aquella activitat peró ens tenim que esforça pensa que no esta i fer-ho.

    ResponElimina
  28. Mireia Gutierrez Virac- Sant Gabriel de Barcelona

    'Y no hay parada de metro para que nos lleve a otro lugar' jo penso que equesta frase el que diu es que no ni ha un altre otra sortida , tenim que ofrontar la nostre por i no ni ha otra opcio.

    ResponElimina
  29. Alejandro simon ESO 1.B

    Jo crec que el unic obstacle que tenim a la vida son les nostres pors,pero jo crec que l'unica manera de fer fugir una por nostre es per exemple tens por a les aranyes que es diu aracnofobia doncs llavors intenta no matarla per uns cinc minuts i si aguantes quest temps ja no li tindras por o sigui el que vull dir es que nomes nosaltres podem acabar amb la por com? aixi:lluitan amb el que ens provoca la por.

    ResponElimina
  30. El meu present es aprobar totes les asignatures i estar per els estudis, perque en un futur ho necesitare.

    Chloe Perez

    ResponElimina
  31. NOEMÍ SANCHEZ VAZQUEZ 1ESO B - SANT GABRIEL DE BARCELONA

    No hem de tenir por de res, perquè si no, no podriem gaudir de la nostra vida.
    A la cançó posa: "NO HAY PARADA DE METRO QUE NOS LLEVE A ESE LUGAR DONDE LOS MIEDOS SE CONFUNDEN CON LA VIDA", significa que has d'afrontar les pors que tens en aquesta vida.

    ResponElimina
  32. Jo crec que vol dir que la Por tenim que afrontar-les confiant en nosaltres mismes per dins, i que la Por no nos venci la vida i el present .

    -Xiya Lu 1B Sg

    ResponElimina
  33. Hola em dic Nerea.
    El meu present es estudia fins arribar 4 eso cuan arribi ya tindre pensat que estudia
    cuan termini i comensi a trebaja ayudare ala meva mare i al meu pare.
    Em comprare una casa amb animals.

    ResponElimina
  34. Gerard casado 4a Colegio San Gabriel

    Esta bien esta reflexión es una buena letra y buen mensaje

    ResponElimina
  35. En la vida no tenir por, ja que per gaudir la vida es el primer obstacle.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies