Passa al contingut principal

PREGArock: Tu enemigo. Pablo López


Què és un enemic? A qui considerem els nostres enemics? Moltes vegades, el simple desconeixement o la por fan que considerem enemics a persones que realment no ho són, perquè pensem que posen en perill el nostre benestar i la nostra estabilitat. Aquest és el sentiment que, freqüentment, es té cap als immigrants. Gent que ve al nostre país a treure’ns el que és nostre. L'autor va escriure aquest tema amb un propòsit molt clar:
“Decidí cantarle a algo que, por desgracia, está de rabiosa actualidad, como es esa práctica de mirarnos el pasaporte antes de mirarnos lo que tenemos dentro, algo que es incomprensible. Es evidente que no lo hago desde mi experiencia personal, no soy un refugiado sirio ni un venezolano que vive en Colombia, pero puedo llegar a empatizar al máximo e intentar escribir con sensibilidad sobre algo que creo que estamos haciendo mal.”

Comentaris

  1. Pau Santa Ana 4t A ESO Barcelona

    Me ha gustado el mensaje y la letra de la canción. Creo que no importa de donde sea la persona sinó como és.

    ResponElimina
  2. Paula Pérez Gabarró 4tA ESO Barcelona
    L'únic motiu que ens provoca odiar als altres és el propi odi cap a nosaltres mateixos. Els nostres prejudicis, mentalitat tancada i egoisme ens ceguen i no ens deixen veure que tots som persones, iguals en drets i diferents en la resta, fent-nos únics. El nostre enemic no són els altres, som nosaltres, privant-nos de viure un vida rica de diferents cultures i experiències variades.

    ResponElimina
  3. 4tA Eso de Barcelona
    La letra de la canción me ha gustado con el mensaje que tiene. Creo que es más importante una vida que juzgarla como enemigo.

    ResponElimina
  4. Marta Olmo Garcia, Sant Gabriel de Barcelona, 4tA ESO
    Em sembla molt trist que haguem de veure a gent d’altres països com a enemics, sabent que, al cap i a la fi, tots venim del mateix lloc. M’agrada molt la frase de “olvidaron que el hombre no es más que un hombre”.

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Iker Parra, 2nB Eso, Sant Grabiel de Barcelona.

    Això em fa reflexionar que no hem de jutjar a una persona pel seu físic o d'on és, l'important és com la persona per dins.

    ResponElimina
  7. Nerea Ramirez Alvarez Sant Gabriel BCN 2n B ESO

    La lletra de la cançó m'agrada molt, perquè , no importa de on sigui o vingui les altres persones les tenim que aceptar-les a totes i ajudar-les.

    ResponElimina
  8. Joel Bernaldez Porcel 2nB ESO Barcelona

    Jo crec que ens limitem a només veure un tros de paper quan no veiem l'interior d'aquella persona que està entrant el nostre país.

    ResponElimina
  9. Luis Rodríguez Galea 2 ESO B
    A mi em sembla que no té res a beure els papers que tinguin amb el seu interior. No preguntem com se senten o perquè venen, l'únic que lis diem als immigrants és que aquí no es poden quedar. Que aquí no es poden quedar malgrat es morin de fam o malgrat al seu país hi hagi una guerra. Encara ens queda molta lluita que lluitar, ajudem-lis.

    ResponElimina
  10. Aina Serrano Mata
    Em sembla molt trist que tinguem tants prejudicis o tant egoisme cap a la gent que només és diferència de nosaltres per el seu físic. Molts cops no ens donem compte pero sense volguer, etiquetem a les persones segons d'on venen... Hi ha gent que ho diu fins i tot verbalment i ofèn a l'altre persona. Com a societat d'avui en dia, hauriem de cambiar aquests pensaments tant ignorants... Quan veiem algú pel carrer en comptes de jutgar-lo perquè no provem a conèixer'l?

    ResponElimina
  11. Marc Medina Moreno, Sabt Gabriel de Barcelona, 2nB ESO
    Jo crec que hem de donar-los encara que sigui una oportunitat per conèixer-los i no guiar-nos d'una informació que ja sabem sense conèixer la persona.

    ResponElimina
  12. Santiago Muniz 2B ESO

    Em sembla malament que hi hagi personas on deixin de costat a altres persones per el simple fet de com es la seva vestimenta o fisic.

    ResponElimina
  13. Hem arribat a un punt on un simple paper que portem a la butxaca amb el nom de "Passaport", té més importància que la vida d'una persona.

    ResponElimina
  14. Hroon Ashraf 2nB:
    Yo crec que perque una persona sigui dún altre lloc no deixa de ser diferent a altres, jaque per un costat tots som iguals i per l'altre diferents.

    ResponElimina

  15. Gabriel navea Insa 2n Eso B BCN
    Per-ami aquest odi no té sentit. Criticar algu per el seu fisic sense saver com es?. Tots som personas amb els mateixos drets i tots som diferents si tothom fos igual seria molt avorrit i no podríem aprendre cap idioma ni cultures diferents a la nostra i l'únic que aconseguirem amb l'odi es treurens l'oportunitat de conèixer gent meravellosa.

    ResponElimina
  16. Xenia Pérez Guirao 2 ESO B Sang Gabriel de Barcelona.

    Em sembla molt malament que avui dia hi hagi persones que primer jutgin el físic en comptes de l'interior.
    La lletra de la cançó m'ha agradat molt perquè representa que tots som iguals i que no ens fixem en els trets física de les persones.

    ResponElimina
  17. Eric Cardoso 2nB ESO Sg Barcelona27 de gener del 2021, a les 8:39

    Em sembla molt malament veure gent d'altres països com si fossin enemics, mentre que tots som iguals en aquest aspecte.

    ResponElimina
  18. Shaila Troya 2 B ESO, Sant Gabriel Barcelona
    M'agrada molt el missatge de la cançó, em sembla molt malament que la gent pensi d'aquesta manera, tots són persones, tots són diferents no havent de només fixar-nos en el físic.

    ResponElimina
  19. Claudia Molina Sant Gabriel Barcelona 2B Eso
    M'ha fet reflexioar sobre on diu del enemic tots pensem que l'odiem pero no es aixi en realitat no son enemics si no que es part de nosaltres de la nostra vida

    ResponElimina
  20. Lucas Helbingens 2 ESO B de Barcelona.

    En la meva opinió, sempre hem de donar vàries oportunitats a la gent, com a la gent que ve d'altres països, per les guerres, esperant que algú els ajudi i tenir una vida millor. Crec que la gent que no els accepta només per ser de fora, han de reflexionar i empatitzar més dels altres.

    ResponElimina
  21. Alvaro Herrando 2B ESO Sant Gabriel Barcelona

    Yo penso que aquesta canço et fa reflexionar sobre moltes coses, sobre perque jutgem per el físic i per el rostre o por el pasaport com diu la canço

    ResponElimina
  22. Hasan Iftikhar 2nB ESO Sg Barcelona27 de gener del 2021, a les 8:40

    Jo crec que aquesta reflexió és molt bona perquè lo important és com és la persona per dins i no per fora. Probablement, per fora sigui molt diferent si ve d'un altre país, i per això no hem de criticar a la persona per fora, i veure com és per dins, perquè pot ser que sigui molt amable i respectuós, encara que amb simple mirada no ho sembli.

    ResponElimina
  23. a.rojas@sgbarcelona.org27 de gener del 2021, a les 8:40

    No tots tenim la posibilitat de ser com volem ser, a vegades hem de trobar el lloc mes cómode per sentir-nos de la millor manera. Si som mes diferents que als altres no significa que signifiquem menys.

    ResponElimina
  24. Alex de weerd Robles 2nESOB Sant Gabriel de Barcelona
    No em pareix bé que moltes persones tinguin molts prejudicis, també que a les persones de fora que vénen al nostre país per buscar algun refugi o un treball diuen que no es mereixen estar aquí al nostre pais.

    ResponElimina
  25. Crec que no esta be jutjar a una persona per el seu exterior, millor es coneixerla abans per saber realment com es.

    Lucia Alvira

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies