Passa al contingut principal

Intuïcions: A voltes amb la Igualtat


Vagi per endavant que sóc feminista. Per què sóc feminista? Per a mi és una qüestió que va molt més enllà del fet de ser dona: perquè crec en la igualtat. La qüestió és: què és per a mi ser feminista? Aquesta pregunta porta a la meva ment un consell que em va donar la meva mare i que porto gravat a foc: “mai depenguis de ningú”. Pot semblar un consell una mica radical tret de context, però deixeu-me que us el tradueixi: “ESTUDIA, això et farà lliure”.
M'he preparat a consciència per ser algú que estigui, no a l'altura dels homes, sinó del que el món necessita. Mai no m’he vist paralitzada pel fet de ser dona. He estat com aquests cotxes bojos de les fires que, quan xocaven amb alguna cosa, rebotaven i seguien movent-se, buscant altres trajectes. Però mai he frenat. Per a això m'he fixat en moltes dones que, per a mi, sí que són el prototip del feminisme.
–M'he fixat en Santa Teresa, escriptora, mestra d'oració i primera doctora de l'Església. Es va enfrontar contra els que la van titllar de boja i blasfema per usar la seva humilitat per preguntar coses; la seva intel·ligència, per saber donar resposta al moment; la seva gosadia i empenta, per “caminar sempre en veritat”.
–M'he fixat en Madame Curie, guanyadora de dos Premis Nobel de la Ciència, única dona en aquella magnífica Cinquena Conferència Solvay sobre l'estructura atòmica. La seva imatge asseguda a primera fila al costat de Max Planck i pròxima a Einstein, amb el seu monyo, les seves cames creuades i un bonic mocador per al barret em resulta absolutament inspiradora.
–M'he fixat en Victoria Díez, Teresiana que va morir afusellada, mestra lliurada a l'ensenyament en els llocs més pobres. Les seves paraules “ànim, companyes, que la vida pot més” -poc abans de la seva mort- són un crit d'esperança que encara podem fer nostre.
–M'he fixat en Hellen Keller, escriptora i activista política muda i sordcega, i en la seva professora, Anne Sullivan, que va veure en ella a l'ésser humà complet, i no a una nena discapacitada.
–I m'he fixat en la meva mare, i en tantes mares, autèntics motors de la llar, que van tenir el coratge per escollir, potser no el que elles desitjaven, sinó el que veien que era necessari per treure a les seves famílies endavant amb generositat, intel·ligència i moltíssima tendresa.
I em deixo a tantes dones... Dones que mai van veure en la seva sexualitat un impediment, sinó que des d'ella es van llançar a construir un món millor per a tothom, sense exclusió. Aquest és el meu desig. Sense mirar cap avall, sinó cap amunt i cap endavant. Que qui vol, i vol de veritat, pot i ha de poder. Sense distreure'ns en «micro-assumptes» que ja s'aniran resolent.
Almudena Colorado. @pastoralsj

Comentaris

  1. Iguals en la diferència, diferents en la igualtat.

    Emili

    ResponElimina
  2. Totes les dones tenen els mateixos drets dels homes, no hi ha que sobreposar (Posar a la dona per damunt dels homes, el qual no sería igualtat). Però tots tenim els mateixos drets, no importa quina sigui la teva raça, el teu gènere, lateva sexualitat, la teva manera de pensar...Pero hi ha només un lema que tots hauríem de seguir; Viu i deixa viure.

    Laia Torrellas Ruiz 2nA Barcelona

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Encara que moltes persones que no s'adonen, hi ha dones que han fet coses molt important per la humanitat. Des de crear el wifi fins ha descobert un element, les dones hem fet coses molt sorprenents, l'únic problema és que la societat no es recorda.

    Noa González Rubio Sant Gabriel Barcelona 2 ESO A

    ResponElimina
  5. Totes aquestes dones han lluitat per els drets i l'igualtat per intentar fer un mon millor amb drets,tenim que seguir buscant l'igualtat no solament 1 dia del any ja que no serveix per res,tenim que lluitar tots els dies per fer un mon millor.

    Raul 2nesoA

    ResponElimina
  6. Adrià Soriano Alcázar 2A SGBCN
    La veritat la reflexió és molt bona, com per exemple Madame Curie, una científica de 10, que va resoldre molt problema de la radiació, en aquell moment, les persones deien que no arribaria a res, però va ser una científica reconeguda fins avui a dia. En resum, tots podem ser millors persones i TOTS hem de lluitar per la igualtat.

    ResponElimina
  7. Totes les dones i homes han de tenir els mateixos drets i ha d'haver igualtat, i no només lluitar un sol dia perquè hauriem de lluitar tots els dies de l'any, i visivilitzar a totes les dones que han entregat la seva vida a la igualtat.

    ResponElimina
  8. Jo crec que l'home i la dona tenen les mateixes condicions per tot, (Treball, importancia, drets) però encara hi ha gent que pensa que les dones no tenen drets i que no poden fer el mateix que els homes perque son fluixes. Però tot això es mentida ja que les dones tenen els mateixos drets que els homes.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies