Passa al contingut principal

A contrallum: Contrastos


Ampliar la imatge 
Fixa't en el contrast. Una proposta rotunda, per real. Les mans dels nens no haurien de dedicar-se a cosir pilotes, ni a enganxar soles de sabates, ni a pastar maons, ni a carregar pedres, ni a... Les mans dels nens haurien d'aprendre a escriure, a jugar, a acariciar amb les mateixes carícies rebudes. Però la realitat és que són milions i milions de nens i nenes els que treballen al nostre món, en moltes ocasions en situacions d'explotació i misèria. No és just. No és legal. I de vegades aquí (en els "aquí" acomodats del món), ens entossudim a fer problemes de veritables bestieses.

Creats a semblança teva,
anem completant la teva imatge
quan compartim els teus dons
i busquem el caminar junts.
Fes-nos capaços d'acollir la diferència
com a do i riquesa de la teva presència creadora.

Comentaris

 1. Marc Puente 1rA ESO Sant adria
  Em sembla molt injust!!! no pot ser

  ResponElimina
 2. Thiago Perez
  Col·legi Sant Gabriel Sant Adria del Besos
  1rA ESO

  Jo crec que quan els nens/es són petits no han de estar treballant o sent explotats , quan la seva edat es de jugar i passar-so bé,

  ResponElimina
 3. Marta Gonzalez Escobosa Sant Adria del Bessos 1rA ESO

  M'ha agradat molt aquesta reflexio, penso que ens hem de preocupar dels mes necesitats

  ResponElimina
 4. Aina Gil Domingo
  Sant Gabriel, Sant Adrià de Besòs.
  Jo crec que no es just que nens tan petits hagin de treballar tantes hores ja que aquestes edats són per jugar i per passar-ho bé. Això s'hauria d'arreglar d'alguna manera per a que no passi.

  ResponElimina
 5. Mireia Martí Rubio
  Sant Adria del Besòs
  1r A ESO
  Aquesta refelexió em fa pensar en tots els nens que estan d'esclaus treballant a fábriques, etc... i que no poden jugar, es una manera de pensar i valorar tot el que tenim perque a moltes persones li agradaria tenir-lo.

  ResponElimina
 6. Meriem Mallouk Sg sant adria de besos 1r,A

  Molt trist pero es una realitat. Això a de canviar perquè ningun nen a de treballar, no es la edat adecuada.

  ResponElimina
 7. Candela Buenavida 1rA ESO Sant Adria
  En aquest mon hi ha moltes injustícies però això de que el nens treballin no s'hauria de permetre. Els nens com diu a la reflexió han de tenir les mans amb altres coses com joguines i han d'anar a l'escola no anar a treballar

  ResponElimina
 8. Alan Camargo 1rA E.S.O
  Sant Gabriel (Sant Adrià) del Besós.
  Jo penso que hem de canviar el mon injust, a just. Ningun nen ha de treballar perque a nascut en cert país, tot té que ser just.

  ResponElimina
 9. Sara Romero 1r ESO A Sant Gabriel de Sant Adrià de Besòs
  Em sembla molt injust que nens petits hagin d'estar treballant a mines, fabriques... mentre els altres nens estem jugant, aprenent... També crec que això es una de les raons per les quals hem d'estar agrats de la sort que tenim, podent anar a l'escola, no tenir que treballar per poder menjar...

  ResponElimina
 10. Javier García
  Sant Adrià del Besos 1rA
  Yo crec que quant ets nen has de disfrutar i no treballar

  ResponElimina
 11. Laura Moreno Sant Adrià de besós 15-04-2020

  Jo penso que els nens han de tindre drets, es a dir divertir-se, jugar... I si treballen tots aquests els estàn perdent.

  ResponElimina
 12. Paula Manquez
  Col·legi Sant Gabriel Sant Adrià del Besòs
  Aquesta reflexió m'agradat, perque ens hem de fixar en els mès necessitats

  ResponElimina
 13. Emmanuel Salinas
  Col·legi Sant Gabriel Sant Adrià
  Yo creo que muy injusto que allá niños que tengan que trabajar porque aún no tienen la edad suficiente, deberían de esta de estar jugando y aprendiendo no trabajando.

  ResponElimina
 14. Marcel Casas 1r ESO A Sant Adrià De Besòs
  Segons Jesús és més difícil que els rics entrin al món de Déu que els pobres, perquè els pobres ja han servit. Llavors aquests nens tindran la recompensa amb els braços oberts de Déu totpoderós.

  ResponElimina
 15. Ivan Herrera Torres Col·legi Sant Gabriel Sant Adria de Besos 1r ESO A

  Ens em de precupar pels més necessitats perque son els que ho estan pasant molt malament.

  ResponElimina
 16. Ana Campillo
  1r A ESO Col·legi Sant Gabriel de Santa Adrià
  És molt injust que no en l'altre punta del món sinó al carrer mateix hi hagin situacions tan diferents, en les que dos persones no tenen els mateixos drets. Tots hauriem d'estudiar de petits i no estar en un camp de refugiats o treballant als deu anys.

  ResponElimina
 17. Oriol Balcells 1r ESO Sant Adria
  Em sembla molt injust es tindria que canviar lo avans posible

  ResponElimina
 18. Marcos Martín Sant Adria 1rA ESO
  Els nens no han de ser explotats

  ResponElimina
 19. Lucía Ramos - 1rA ESO - SG Sant Adrià

  De vegades posem els nostres problemes per davant de situacions que són molt pitjors. Això no vol dir que ens haguem de sentir culpables per fer-ho, els nostres problemes són completament vàlids i cadascú ho gestiona de la millor manera que pot. Però de tant en tant hem de obrir la nostra visió, mirar de manera més general i pensar en com podem canviar un tema més global.

  ResponElimina
 20. Malak Basbas Sant Adria del Besos 1rA Eso
  Al meu parer, els nens no han de treballar, han de jugar i fer coses de petit.

  ResponElimina
 21. Jana Balcells Gol 1rA eso Sant Gabriel de Sant Adrià
  Jo no trobo bé que els nens es dediquin a treballar dur i fort,quan no ho tindrien que fer ells,perquè son nens i han de anar a l'escola ,aprendre,jugar.

  ResponElimina
 22. Lucia Algar Jimenez- 1rA ESO- SG Sant Ardià

  Creec que es injust que encara hi hagin nens treballant i d'altres que tenen tanta sot com per a poder jugar cuan vulguin.

  ResponElimina
 23. Miquel Terrones Carrillo 2nA ESO Sant Garbriel de Barcelona

  Crec que els nens no tenen edat per a poder treballar, estan en una edat de passar-ho bé, aprendre noves experiències, socialitzar amb altres nens petits, i sobretot disfrutar que per aixó són nens petits.

  ResponElimina
 24. Oriol Muntané 2ºA
  Tots els nens tenen dret a una infancia on estudiant i jugant no traballant.

  ResponElimina
 25. Laia Torrellas Ruiz- 2nA ESO Sant Gabriel Barcelona

  Em penso que no som concients de tot el que tenim, de vegades no sabem apreciar-ho. Els nens no haurien de treballar a aquestes edats. Valorem més el que tenim i no ens preocupem per coses insignificants.

  ResponElimina
 26. Hanchen Ouyang 2n ESO SG Barcelona

  Crec que aquests nens haurien d'estar aprenen, jugan, etc, ja que en cada edat té les seves coses que fer, quan sigui gran ja treballarà.

  ResponElimina
 27. Samuel Calderón Escudero Sant Gabriel Barcelona

  Crec que no es just que nens en la seva infantesa no la puguin gaudir per tenir que estar treballant, però també crec que no per ser nen tens que esta sempre jugant amb les joguines o aprenent qualsevol cosa no necesaria per el futur, però crec que tots els nens tenen que gaudir de la seva infantesa però a la vegada a aprendre que no tot a la vida es facil.

  ResponElimina
 28. Adrià Soriano Alcázar Sg Barcelona
  És una situació molt injusta, els nens com diu a la reflexió, haurien d'estar jugant, aprenen, però aquesta reflexió dóna veu als nens que no poden jugar, que no poden aprendre, que estan 12 hores treballant, amb 10-12 anys.
  Els nens, no creixen així, els nens que treballen des de molt petits, els treuen la raó de ser nen, el fet de jugar amb els amics, estar amb la família, això és una situació que hem de conscienciar que existeix, no podem fer com si no fossin reals.

  ResponElimina
 29. Carlos Vasquez 2 eso

  Em sembla molt injust. hauríem de preocupar-nos més per aquests infants més necessitats que necessiten la nostra ajuda

  ResponElimina
 30. Jared García Cuadra Sg Barcelona

  Reflexions com aquestes son necessaries perque nens amb menys edad que nosaltres estan treballant i no es just perque els estan explotant quan en aquesta edad haurien d'estar en el col·legi.

  ResponElimina
 31. Noa González Rubio 2n ESO A Sant Gabriel Barcelona

  Com diu la reflexió, els nens haurien d'estar jugant, estudiant, no en un lloc obligats a treballar pels beneficis dels altres. El problema és que, per molt que sigui il·legal, en molts països ho segueixen fent.

  ResponElimina
 32. En aquesta reflexió ens podem donar compte de coses com per exemple: ara mateix mentres nosaltres estem escribint aixó, milions de nens estàn sent explotats i és una cosa la qual tenim que donar molta importància.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies