Passa al contingut principal

Avui: Dia Mundial de la Salut: Construint un món més just i saludable


El nostre món és desigual. Com ha destacat la COVID-19, algunes persones poden viure una vida més saludable i tenen un millor accés als serveis de salut que altres degut, en la seva totalitat, a les condicions en què neixen, creixen, viuen, treballen i envelleixen.
La COVID-19 ha afectat durament a tots els països, però el seu impacte ha estat més greu en aquelles comunitats que ja eren vulnerables, que estan més exposades a la malaltia, que tenen menys probabilitats de tenir accés a serveis d'atenció mèdica de qualitat i més probabilitats d'experimentar conseqüències adverses com a resultat de les mesures implementades per contenir la pandèmia.
Això no només és injust: es pot prevenir. És per això pel que demanem als líders que garanteixin que tots tinguin condicions de vida i de treball propícies per a la bona salut. Al mateix temps, instem als líders a monitoritzar les inequitats en salut i a garantir que totes les persones puguin accedir a serveis de salut de qualitat quan i on els necessitin.

Comentaris

  1. Penso que gaudir d'una bona salut és un dret que s'hauria de complir a qualsevol país independentment de la seva economia. Si aquest país no gaudeix de fons econòmics per a garantir-la, els altres països han d'ajudar amb una mica més del "suficient".

    ResponElimina
  2. Luis Rodriguez Galea, col·legi Sant Gabriel de Barcelona.

    Em sembla que aquesta reflexió és molt encertada en el punt en el qual estem ara mateix a la pandèmia. Hem superat grans dificultats i ara estem al moment de vacunar i de passar l'últim procés. El problema és que s'ha de distribuir les cures, però no oblidem que com sempre (als països també) hi ha desigualtats. La Covid-19 ens ha ajudat a adonar-nos que hi ha països que estan en una situació econòmica i social realment preocupant, però també ens ha fet pensar que això té solució. Em sembla una molt bona reflexió. Feliç dia mundial de la salut!

    ResponElimina
  3. Jan Duch 2nESOb Barcelona7 d’abril del 2021, a les 8:39

    Com diu al text, també aquesta desigualtat existeix en totes les coses que passen en aquest món. Hem d'igualar totes les diferencies per a que tots quedem dins del mateix fil sense pujades ni baixades. Tots tenim dret a una vida amb condicions, sense fer falta venir d'una família rica.

    ResponElimina
  4. Gabriel Navea Insa Sg Barcelona
    Jo crec que tots nosaltres tenim el poder de canviar el món, de poder millorarlo, d'ajudar a acavar amb totes les injusticies, com ara que els països pobres no pugui ni tenir la oportunitat de protegir-se contra el covid-19. Llavors la questio es, intentaras ajudar a tothom amb aquest poder?.

    ResponElimina
  5. Em sembla malament que en aquest segle hi hagi una desigualtat de salut entre països pobres i rics. La salut no és un capritx, és una cosa necessària per viure i mantenir-se durant molts anys. I per això és una reflexió molt bona per pensar el que estem fent.

    ResponElimina
  6. Iker Parra SG Barcelona 2nB ESO

    Jo penso que hi ha moltes persones que la pandèmia els ha afectat més, ja que no tenien suficients recursos per poder combatre el virus. Per això hem d'ajudar aquella gent en el que es pugui fer.

    ResponElimina
  7. Marc Medina 2nB S.G BCN

    Jo penso que el COVID- 19 en ha marcat un altre i un despres en la nostra vida, i crec que les vacunes tenen que arribar a tot el mon per que la pandemia que va començar a 2019 es pugui remediar en el menys temps posible.

    ResponElimina
  8. Lucas Helbingens 2n ESO B Sg Barcelona

    Hi ha alguns països que són pobres i no poden comprar vacunes ni objectes per protegir-se de la covid-19. Les persones que viuen en aquests països pateixen molt i inclòs han de deixar que la gent mori perquè no poden fer res, i ara més que abans. Per això tenen l'ajuda d'algunes farmacèutiques i països rics.

    ResponElimina
  9. Nerea Ramirez Alvarez 2ºB ESO SG Barcelona

    Jo crec que la covid-19 a moltes persones els està afectant, també hi ha gent que no té prou diners o viu en un poble pobre i no té prou diners per comprar-se mascaretes i està protegits.

    ResponElimina
  10. Hasan Iftikhar 2nB ESO Sg Barcelona7 d’abril del 2021, a les 8:42

    Aquesta reflexió és molt bona perquè ens mostra que hem de posar-nos en la pell d'aquella gent pobre que viu en països on no poden comprar vacunes per no tenir diners suficients, i per tant, aquelles persones que organitzen de distribuir les vacunes per països, ho haurien d'organitzar d'una manera millor. La meva opinió és que haurien de donar vacunes a cada país i amb unes quantitats pertenents segons la població d'aquell país. Però per fer això hi ha un problema: que encara no han fabricat tantes vacunes com per donar tantes a cada país.

    ResponElimina
  11. Em sembla que tots els paisos debeurian poder accedir a serveis de salut i tenir millor qualitat i més ara en pandemia. Poder aportar més en el que es necessari com la salut i potser apartar altras cosas.

    ResponElimina
  12. És Molt trist que el covid-19 hagi afectat de manera mes dura als Paisos mes pobres, i que no siguem consients de totes les dificultats que estan patín en el seu dia a dia.

    ResponElimina
  13. Aina Serrano 2B ESO Sg Barcelona

    El nostre món pateix moltes desigualtats. Els recursos en alguns països són tan pocs que no poden accedir ni a la pròpia salut.... Ja ha passat un any de la COVID-19... Aquesta malaltia ens ha provocat alguns canvis com a societat. No tots els països tenen les mateixes oportunitats. El dret humà número 3 s'anomena "salut i benestar". Si això és un dret, per quin motiu molts països no el tenen? Tots nosaltres tenim una mascareta, un gel hidroalcohòlic i una distància de seguretat que ens protegeix. Aquests recursos els té tothom? Aquestes preguntes ens les hem de fer diàriament, hem de pensar en la sort de viure on vivim i de l'estil de vida que tenim.

    ResponElimina
  14. Hugo Bautista 2nb sg Barcelona
    Hem dona molta pena la gent pobre en aquest moment perquè no tenen les condicions que tenim nosaltres, ara en mig d'una pandemia mundial i crec que tothom tenim dret a viure amb les mateixes condicions de vida.

    ResponElimina
  15. Santiago Muniz 2B ESOº

    El COVID-19 ha fet que la nostra vida canvies per complet, ara la mascareta ya es una prenda de vestir, surtim al carrer i es tot diferent, no es com abans, el mon a canviat molt rapid, fins que no es trobi la solucio no disfrutarem com abans. Espero que hi hagi una solucio per als paisos pobres, que els paisos rics donin solucions, no vull saber com l'ho estaran pasan. I entre aixo moltes mes solucions.

    ResponElimina
  16. Álvaro Herrando 2B ESO SG Barcelona7 d’abril del 2021, a les 8:47

    Penso que aquesta reflexió té molta raó, ja que estem deixant als països més pobres i més necessitats sense vacunes i això fa que aquests països estiguin més exposats a la COVID-19 i això no només és injust, sinó que és una desigualtat, ja que tots els països tindríem que tenir els mateixos drets als serveis de salut.

    ResponElimina
  17. Xenia Perez Guirao 2ºB ESO SG Barcelona

    El covid-19 a afectat a moltes persones. Nosaltres hem pogut recuperar-nos a poc a poc amb mascaretes, vacunes .. Però els països que econòmicament són baixos no s'han pogut recuperar i pateixen diàriament. Per això penso que tots hauríem de tenir la igualtat de salut.

    ResponElimina
  18. 2nB_Haroon Ashraf:
    Crec que la Covid-19 ha fet canviar a moltes persones, ja que, pot ser que avans moltes persones no tinguin cura de res, i encara hi ha gent que no els importa res, en el món hi ha moltes mascaretes, però no totes les persones les tenen, jo quan vaig per carrer veig un munt de mascaretes trencades, noves... tirades.

    ResponElimina
  19. Alex de weerd Robles 2nB Sant Gabriel De Barcelona

    Totes les persones han de tenir dret a una vida saludable, sent ric i sent pobre.
    A algunes persones aquesta pandèmia els a afectat més que a altres, abans de l'Covid havia gent que no tenia una vida saludable o tenia poca i ara la pandèmia ha fet que no tinguin. Nosaltres tenim molta sort de tenir una vida saludable perque en aquests temps es el mes important de tot.

    ResponElimina
  20. Dayana González Pinedo, 2B ESO, Sant Gabriel BCN

    El que em fa pensar aquesta reflexió és en aquells països pobres que tenen una gran difcultat per accedir a l'atenció medica. Em sap molt greu aquesta situació... Hi ha moltíssims països que estàn pasant per això i no tenen diners per pagar els medicaments, les vacunes i moren perquè no tenen l'oportunitat d'anar a un hospital... Però no només pateixen per això, sinó que per moltisimes situacions més. Tots ens mereixem la mateixa atenció mèdica i no perquè siguin pobres han de ser menys i rebre menys privilegis que els rics.

    ResponElimina
  21. Marta Gonzales · 7d'abril de 2021, a les 8:54
    Crec que és molt greu la manca d'atenció o d'ajuda que no hi ha en aquests països més pobres, ja que desafortunadament aquesta gent està en perill per manca de recursos de salut com també econòmics, pero pensó que si no aportem ajuda podrían passar una desgràcia molt greu quina podria ser molt difícil després tornar a la save normalitat.

    ResponElimina
  22. MARIO LÓPEZ 1er A
    Ami em sembla que la pascua de 2021 ens vol dir que amb tot el que esta passant amb el Covid-19 tenim que ser posutius i pensar que dintre de poc estarem com abans :)

    ResponElimina
  23. Josep Marquès Flores 1r A
    Aquesta reflexió ens ha fet pensar que tenim que portar la mascareta i tenim que cuidar-nos i als nostres familiars.

    ResponElimina
  24. Gaudir d'una bona salud es molt important, per aixo crec que tots els paisos aurien de poder gadir de la salud.
    Candela Perez Paniagua 1ºA SG bcn

    ResponElimina
  25. Paula Medina 1rA ESO
    Crec que totes les persones tenim el mateix dret a poder acdecir les mateixes condicions
    de vida i més a una pandemia mundial.Crec que com una gran comunitat com en nostre planeta en trendiem que ajudar entre tots.En el nostre païs tenim ajuda com la sanitat tenim vacunes,mascareta,etc... peró altres països no.

    ResponElimina
  26. Izan Lorenzo 1rA ESO Sant Gabriel BCN

    El COVID-19 ens ha canviat la vida a tothom, jo ​​crec que haurien de manar vacunes per a tots els països perquè no es mori tanta gent ... Entre tots podem canviar el món.

    ResponElimina
  27. Daniel Bosch Martrínez 1rA SG Barcelona


    Es molt injust que depèn on neixis et toqui viure millor o pitjor, els grans països deurien ajudar als països pobres a passar, per exemple aquesta pandèmia.

    ResponElimina
  28. Alba Cucarella 1ra
    Jo penso que tots tenim dret als serveis medics, i que els paisos rics podrien ajudar una mica almenys.

    ResponElimina
  29. Alba Rodriguez 1 Eso A Sant Gabriel de Barcelona

    Penso que amb tot això de la covid-19 el més important crec és la salut, ja que haguérem d'ajudar a la gent que és de perill com els senyors grans o països que necessiten ajuda perquè no tenen menjar n'hi tampoc tenen diners, i res que més és que nosaltres en podem protegim i l'economia deveria de ser igual amb tots els països igual que la salut per ajudar a súpera el virus.

    ResponElimina
  30. Nerea saa 1rA ESO

    Per una part tu i jo i tots els altres països on tenen accés ràpid a un hospital i medicines. Però hi ha països de recosos baixos, que no tenen accés a tot això, i seria i és molt injust per aquella gent que viu en uns dels països de baixos recursos.

    ResponElimina
  31. Marcos Raya Perez 1rAeso7 d’abril del 2021, a les 9:02

    Yo penso que tenim que gaudir la salut que tenim aunque el covid-19 ens a ya quitat poder juntarnos amb la familia hi tenim que gaudir de tot, i que tots el paisos tendrian que tenir un hospital a cad ciutat i que els paisos rics podrian ayudar als paisos pobres que tenen mes enfermetats perque no es poden tratar i que als paisos rics no bolen deixar que la gent dels paisos pobres entrin als seus paisos com espany si es pobre no volen que estigi aqui

    Marcos Raya Perez 1A de ESO

    ResponElimina
  32. 1ro A E.S.O Sant Gabriel BCN

    Jo penso que encara que els paisos que estiguin malament economicament,les persones tendrien que tenir igualtat respecte a la salut,per que,en alguns paisos no tenen els mateixos recurses que el nostre per exemple,i,hi ha persones molt joves com nosaltres que viuren molt poc temps degut a la situació del seu pais i la seva salud.

    ResponElimina
  33. Víctor De la Torre 1rA eso


    Tots els països haurien de tenir dret a una bona salut sobretot en aquests temps de pandèmia en què països poc desenvolupats han d'estar patint per això països ja molt ben desenvolupats haurien d'ajudar a aquests països més pobres.

    ResponElimina
  34. Ariadna Rodriguez Forgas, 1A ESO, sant gabriel BCN

    El que m'ha transmet aquesta reflexio es que tots mereixem la mateixa atenció médica per a totom, per què en altres països l'his a sigut més dificil amb tot aixo del covid i aqui més o menys teniam més privilegi per què teniem més coses per protegirnos.

    ResponElimina
  35. Carla Ros Martínez 1rA

    La sanitat no es el mateix en una ciutat coneguda que una ciutat no tant coneguda i en altres països per exemple si tens una enfermedad et diuen que no es pot saber quina enfermetat és però per exemple aqui et fan proves.
    I desde el meu punt de vista no m'agrada res, agradaria que tinguem tots el mateix.

    ResponElimina
  36. Oscar Virac 1er A
    Tot el mon tindria que tenir dret a una bona saulut aunque sigui ric o sigui pobre perque sempre els rics tenen diners i poden pagarse vacunes medicinas etc... i els pobres en canvi com no tenen tant diner doncs no poden pagar-se les vacunes etc... Aixi dons els rics podrian aportar el seu gra de sorra.

    ResponElimina
  37. Laret Ronquillo, 1 ESO A Sant Gabriel de Barcelona

    Aquesta reflexió està molt bé perque hi han països que no tenen recursos per comprar mascaretes i coses per combatir el virus. Allà, hi hauran persones que han perdut familiars i van amb por pel carrer perque no tenen cura del virus.
    A mi m'entristeix això, però hi han possibilitats de que passem el covid i tot serà igual que abans.

    ResponElimina
  38. Alejandro Esteban Sànchez, 1A ESO, Sant Gabriel BCN

    Com diu el text hi ha països pobres on la salut no és molt bona per això penso que hi ha la necessitat d'igualtat a tot el món i més si és de la salut.

    ResponElimina
  39. Jorge Correa 1rA ESO Sant Gabriel de Barcelona

    Som molt afortunats tenir una família, bona salut i metges en el pais que estem perquè hi ha altres paisos i altres nens que no tenen metges en la seva ciutat i no tenen salut en la seva família

    ResponElimina
  40. Alex Rodriguez 1rA

    En alguns països no poden proteguirse per que no tenen diners y no poden comprar medicinas y mascaretes y no poden comprar les coses nesecaries per poder viure y amb el covid mor molta guent y guent de ONG que ayuden als planetas mes necesitats per poder proteguirse

    ResponElimina
  41. Alfred Bobadilla Amaya, 1rA Eso, SG BCN.

    Tots el països tenen que tenir les mateixes condicions, perquè tothom som persones, tothom som éssers vius.

    ResponElimina
  42. Oscar Raul Garcias Pineda 12"A Eso SG Barcelona

    Que és molt trist que covid 19 Hagia afettado als països de baixos recursos i que els altres països q ajudin els països de baixos recursos

    ResponElimina
  43. Sergi Pérez 1rA
    El covid-19 a afectat a moltes persones. Pero yo crec que tot el mon pudem fer coses per ajudar a les persones com: no trerse la mascareta, llentar-se les mans o aportar coses per fer vacunas.

    ResponElimina
  44. Estela Roca Montesinos7 d’abril del 2021, a les 9:05

    Sant Gabriel Barselona
    Curs: 1ºesoA
    Jo opino igual perquè la salud no te preu i totes les persones siguin d'on siguin viscin on viscin tots tenim dret a tenir una salud i si algú està malalt que puguin anar al metge i que l'atenguin com a totes les persones jo personalment crec que això és una desigualtat que entre tots la podem igualar

    ResponElimina
  45. Claudia Moliina 2BESO Sant Gabriel Barcelona
    Aquesta reflexio em sembla que tots hauriam de tenir una bona salut i que hem de conciençarnos de que altres països que son pobres no poden tenir la malloria de les coses per protegir-se de la Covid-19

    ResponElimina
  46. Penso que gaudir d'una bona salut és un dret que s'hauria de complir a qualsevol país independentment de la seva economia.

    ResponElimina
  47. Joan Lozano 2nB ESO SG Ripollet
    Hem d'ajudar-nos entre tots per superar la crisis que ens ha portat el covid-19.

    ResponElimina
  48. Erling Haaland

    Em sembla que aquesta reflexió és molt encertada en el punt en el qual estem ara mateix a la pandèmia. Hem superat grans dificultats i ara estem al moment de vacunar i de passar l'últim procés. El problema és que s'ha de distribuir les cures, però no oblidem que com sempre (als països també) hi ha desigualtats. La Covid-19 ens ha ajudat a adonar-nos que hi ha països que estan en una situació econòmica i social realment preocupant, però també ens ha fet pensar que això té solució. Em sembla una molt bona reflexió. Feliç dia mundial de la salut!

    ResponElimina
  49. Roger Joaquin Verjano 2n B ESO SG Ripollet

    Tothom mereix una bona salut i un bon cuidat, però no tothom té la sort de tindre una bona salut.

    ResponElimina
  50. Clàudia Godayol Macarro 2nB ESO Sgripollet

    Em sembla que la covid-19 no només afecta de manera física en tema de salut, no només és passar com un refredat o una grip. El psicològic també afecta, els pensaments negatius que et poden arribar a donar ansietat, estar angoixat tenir por...La covid-19 afecta tant com físic i psicològic.

    ResponElimina
  51. Juan Dávila 2nB ESO SGRipollet
    Penso que totes les persones han de tenir dret a una vida saludable, sent ric o sent pobre.
    I han de tenir suports per millorar la seva vida i ara mès que mai pel coronavirus que esta fent una crisi economica.

    ResponElimina
  52. Nil Hidalgo Abad 2n B ESO Ripollet

    Tothom mereix una bona salut i un bon cuidat, però no tothom té la sort de tindre una bona salut.

    ResponElimina
  53. Guillem Ortega Tavares 2B ESO Ripollet7 d’abril del 2021, a les 9:21

    Jo crec que ja ho hem passat tots molt malament amb la pandèmia, i em sembla inaceptable, que després d'un any de sufriment, hi hagi encara gent sense recursos per afrontar la pandèmia. Els que tenen més recursos i diners haurien d'ajudar als que no tenen recursos, per què s'acabi abans la Covid-19 i poguem viure com abans.

    ResponElimina
  54. Glòria Carrasco Ripollet 2nB ESO

    És una bona reflexió perquè ens fa veure un altre punt de vista, perquè hi ha molta gent que no té recursos suficients per pagar metges o medicaments, per això hem d'agrair tot el que tenim al nostre abast.

    ResponElimina
  55. Hugo Vazquez 2n ESO B sg Ripollet
    Em sembla que la covid-19 no només afecta de manera física en tema de salut, no només és passar com un refredat o una grip. El psicològic també afecta, els pensaments negatius que et poden arribar a donar ansietat, estar angoixat tenir por...La covid-19 afecta tant com físic i psicològic.

    ResponElimina
  56. Em sembla que la covid-19 no només afecta de manera física en tema de salut, no només és passar com un refredat o una grip. El psicològic també afecta, els pensaments negatius que et poden arribar a donar ansietat, estar angoixat tenir por...La covid-19 afecta tant com físic i psicològic. :) :)

    ResponElimina
  57. Yeray Latorre García 2nB eso sgripolllet
    Jo crec que tots nosaltres tenim el poder de canviar el món, de poder millorarlo, d'ajudar a acavar amb totes les injusticies, com ara que els països pobres no pugui ni tenir la oportunitat de protegir-se contra el covid-19.

    ResponElimina
  58. És una bona reflexió perquè ens fa veure un altre punt de vista, perquè hi ha molta gent que no té recursos suficients per pagar metges o medicaments, per això hem d'agrair tot el que tenim al nostre abast.

    ResponElimina
  59. Lionel Andrés Messi
    Jo crec que ja ho hem passat tots molt malament amb la pandèmia, i em sembla inaceptable, que després d'un any de sufriment, hi hagi encara gent sense recursos per afrontar la pandèmia. Els que tenen més recursos i diners haurien d'ajudar als que no tenen recursos, per què s'acabi abans la Covid-19 i poguem viure com abans.

    ResponElimina
  60. Laia Pallàs Adamuz- 2nB ESO Sgviladecans
    Hi ha moltes famiies que ho están passant malament. Tant perquè ho han agafat o per familiars amics que ho han passat.
    Som persones amb molta sort encara que no tothom ho està prenent enserio.
    Enguany la covid, em pogut aprendre a estimar i a trobar a faltar a les persones que més necessitem al nostre dia a dia.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies