Passa al contingut principal

Servir: Sutures que canvien de color

Dasia Taylor és una jove de 17 anys d'Iowa (EUA) que ha aconseguit dissenyar sutures que canvien de color quan la ferida s'infecta. La seva idea es basa en el tint de la remolatxa, doncs buscava sutures que canviessin de color en detectar-se infeccions i que fossin econòmiques perquè poguessin utilitzar-se en els països més desfavorits.
Dasia assegura que aquesta idea va sorgir després de descobrir sutures especials que són capaces de detectar canvis en les ferides i sincronitzar les dades amb un telèfon intel·ligent. No obstant això, molts pacients que necessiten aquesta tecnologia "no poden pagar-la". Llavors, va decidir desenvolupar una alternativa més assequible que estigués disponible per a persones que provenen de països de baixos ingressos. Per a l'adolescent, la principal motivació darrere de l'estudi sempre ha estat el desig d'ajudar a les persones de països en vies de desenvolupament, on les infeccions en el lloc quirúrgic són més comunes i estan associades als índexs de mortalitat.
"Quan fas una investigació com aquesta, has de pensar en les vides que rebran aquest impacte. [...] Has de assegurar-te que les persones a les que estàs afectant puguin tenir accés a aquestes eines". "No passa un dia en què no pensi en les persones afectades per la infecció en el lloc quirúrgic. Aquestes persones són el meu perquè". 
Ens parem a pensar en els nostres perquès quan decidim ajudar els altres?
Som capaços de pensar cada dia en aquells que poden necessitar-nos?

Comentaris

  1. Josep Martí 2B ESO Ripollet Taller d'Història27 d’abril del 2021, a les 7:41

    La reflexió d'avui ens ensenya a posar-nos reptes. Quan som capaços d'entendre , quan ens encoratgem a les persones que necessiten d'allò que sóm capaços de donar....Bravo per la Dasia.

    ResponElimina
  2. Roger Joaquin Verjano 2n B ESO SG Ripollet

    Hem de ser capaços d'empatitzar amb la gent de pocs recursos i ajudar-los a sobreviure cada cop amb una vida més semblant a la nostra.

    ResponElimina
  3. LAIA NKONKOLI 2B ESO RIPOLLET27 d’abril del 2021, a les 8:25

    Quan som capaços d'entendre , quan ens encoratgem a les persones que necessiten d'allò que sóm capaços de donar....Bravo per la Dasia.

    ResponElimina
  4. Guillem Ortega Tavares 2B ESO Ripollet27 d’abril del 2021, a les 8:26

    Em sembla molt bona reflexió per començar el dia, ja que ens diu que ens hem de posar reptes per viure millor i per tenir alguna cosa per la qual hem de lluitar per arribar a conseguir-ho.

    ResponElimina
  5. Em sembla molt interessant aquest projecte, ara ja solament falta produir-lo en massa i distribuir-lo als païssos objectius. Aixó demostra que si tens un somni i saps del que parles, pots aconseguir això i molt més.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Comentari fet per Aleix Ruiz, per algun motiu aquests dies no surt el meu nom.

      Elimina
  6. Aaron Chava - SG BCN
    Molt bona reflexió!!!!

    ResponElimina
  7. Marta Olmo García, 4tA SG BCN
    Em sembla increïble que una noia tan jove tingui aquesta capacitat de parlar i explicar de manera tan fluïda. Un treball de molta importància, ha d'estar orgullosa.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies