Passa al contingut principal

Enfocar: Ceguera


Coneixes el relat del cec Bartimeu?. Es trobava a la vora del camí per la seva malaltia. La trobada amb Jesús provoca en ell un salt de fe, convidat per les paraules "Coratge! Aixeca't que et crida". Bartimeu é
s capaç de posar tota la seva confiança no en els càlculs previs que li diguin que tot sortirà bé, sino en aquell que el crida i que sap que l'estima. 

A vegades un viu amb els ulls tancats. Ens percebem, com Bartimeu, asseguts a la zona de confort i sense capacitat per donar un salt per inseguretat, por o comoditat...  Moltes vegades estem tancats en el nostre egoisme, buscant la felicitat allà on no hi és, perquè no veiem el camí. Estem com a mitges amb la vida: sense entrar del tot en el camí. 

Hem de sortir d'aquest món que ens enlluerna amb mil i una cosa i no ens deixa veure l'essencial. Recobrar la vista ens demana identificar i allunyar-nos de tot allò que ens impedeix veure, o ens fa veure que no existeix. 

Sovint, és la trobada amb l'altre quan et descobreixes capaç de mirar, d'una altra manera, el món, la vida, a la gent. Tornar a trobar una veu que ens ajudi a caminar junts cap a una meta. Aquesta és una tasca que ens urgeix emprendre. Cada un al seu temps, a la seva manera, amb dreceres en el camí, amb obstacles, amb caigudes, amb pujades i baixades... però junts caminant.


Jesús li preguntà: "Què vols que faci per tu?". El cec respongué: "fes que hi vegi"  Mc 10, 46-52



Comentaris