Passa al contingut principal

A contrallum: Bla, bla, bla


"Bla, bla, bla. Això és tot el que escoltem dels així anomenats líders. Paraules. Paraules que sonen molt bé però que, fins ara, no han portat a cap acció. Les nostres esperances i somnis s'ofeguen en les seves paraules i promeses buides". Greta Thunberg.

M'he parat a pensar en els meus bla, bla, bla? En com parlo als altres? Perquè, segons com utilitzi la meva paraula, puc ser el suport més ferm o el botxí més despietat. Les meves paraules poden ser bàlsam que alleugi les ferides o autèntiques armes destructives. Poden acaronar o bufetejar. Poden aprobar o poden trepitjar...

Parlar està de moda. “Discutir”, en general, només serveix per moure l'aire. “Actuar”, en canvi, requereix calma i concreció. Mai no s'ha parlat tant com a la nostra època. Mai una allau tan imponent de paraules, moltes buides i sense sentit, havia caigut sobre la gent. Tots volen “participar” però pocs tenen alguna cosa a dir. I és que, per tenir alguna cosa a dir, primer cal “reflexionar”, però això…això no està “de moda”. Senyor ajuda'm a no obrir la boca abans de saber què vull dir. Amén. (adapt. de Phil Bosmans)

Comentaris