Passa al contingut principal

PREGArock: El mejor momento. Pablo López

 

Fa uns anys, en Pablo López va rebre l'encàrrec de crear un himne per a la lluita contra el càncer de mama, però també per seguir sempre endavant malgrat la duresa dels tractaments. El resultat va ser aquesta cançó tan especial: El millor moment.
El cantant, després de visitar l'aecc (associació espanyola contra el càncer) va expressar el següent:
"Vam estar visitant la seva residència, i un que es dedica a plasmar sentiments en notes i lletres aquí té per donar i per rebentar. A mi se'm va encendre la bombeta i vaig connectar directament amb aquesta història. Veient-ho des de fora, imagino que la millor medicina per a tot això és afrontar-ho amb valentia, no pensar en el moment que anirá tot bé sinó que ha d'anar bé des del començament i posar-hi remei i tenir tota la força i el positivisme des d'aquí, des d'ara, perquè és l'única manera de seguir endavant, sempre amb el suport de la gent"

Avui, 4 de febrer, se celebra el Dia Mundial contra el Càncer. El tema de la campanya per al 2022 - 2024 és "Per unes cures més justes".
Es pretén comprendre i reconèixer les desigualtats en l'atenció del càncer al món, intentant eliminar-les i que tots puguem accedir de la mateix manera al tractament necessari en cada cas. Hi ha múltiples barreres que fan que es presenti la inequitat en el tractament: per exemple les normes de gènere, grups de població minoritaris, la situació socioeconòmica, l'edat... Es tracta de potenciar l'equitat en el tractament, donar a cada persona just el que necessita.

Comentaris