Passa al contingut principal

Propòsits: Triar fusta sostenible

Quan bevem un got d'aigua, escrivim en un quadern, prenem medicaments per a la febre o construïm una casa, no sempre relacionem aquestes accions amb els boscos. Tanmateix, aquests i molts altres aspectes de les nostres vides hi estan vinculats d'una manera o altra.
Els boscos són fonamentals per a combatre el canvi climàtic, per la qual cosa contribueixen significativament al benefici de les generacions presents i futures. Els boscos també exerceixen un paper fonamental en l'eradicació de la pobresa i l'èxit de metes de desenvolupament convinguts internacionalment, inclosos els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Però malgrat els increïbles beneficis ecològics, econòmics i socials que ens brinden els boscos, la desforestació continua a un ritme sense precedents.
Per tal de conscienciar sobre aquest problema, el tema per al 2022 del Dia Internacional és: “Boscos: consum i producció sostenibles”. El lema suposa una crida a triar fusta sostenible per a les persones i el planeta.
No oblidem que la fusta ajuda avui a proveir aliments i aigua lliures de bacteris a moltes cuines, construir infinitat de mobles i estris, reemplaçar materials tan perjudicials com el plàstic, teixir noves fibres per a la nostra roba i, a través de la tecnologia , formar part de l'àmbit de la medicina o la carrera espacial.
Per això és vital consumir i produir fustes d'una manera més amigable amb el medi ambient pel planeta i els seus habitants. Especialment tenint en compte que es tracta d'un recurs fàcilment renovable si fem una gestió sostenible dels boscos.

Comentaris