Passa al contingut principal

A contrallum: El nostre Planeta, la nostra Salut


Som capaços d'imaginar un món on l'aire, l'aigua i els aliments saludables estiguin a l'abast de tothom? On les economies se centrin en la salut i el benestar? On les ciutats siguin habitables i les persones controlin la seva salut i la del planeta?

Enmig d´una pandèmia, d´un planeta contaminat, d´un augment de malalties com el càncer, l´asma i les cardiopaties, l´OMS aprofitarà la celebració del Dia Mundial de la Salut 2022, avui 7 d´abril, per cridar l´atenció del món sobre les mesures urgents que es necessiten per mantenir la salut dels éssers humans i del planeta i incentivar un canvi perquè les societats es preocupin del benestar. L'OMS calcula que, cada any, es produeixen més de 13 milions de defuncions degudes a causes ambientals evitables, sense anar més lluny, a la crisi climàtica, que és l'amenaça més gran per a la salut a què s'enfronta la humanitat. La crisi climàtica també és una crisi de la salut.
Les nostres decisions polítiques, socials i comercials afavoreixen la crisi climàtica i sanitària. Més del 90% de les persones respiren un aire insalubre que és conseqüència de la crema de combustibles fòssils. A causa de l'escalfament del planeta, els mosquits propaguen les malalties més lluny i més ràpidament que abans. Els fenòmens meteorològics extrems, la degradació del sòl i l'escassetat d'aigua estan desplaçant les persones i afectant-ne la salut. La contaminació i els plàstics arriben fins al fons dels nostres oceans més profunds, de les muntanyes més altes, i s'han obert pas a la nostra cadena alimentària. Els sistemes de fabricació d'aliments i begudes molt transformats i poc saludables estan impulsant una onada d'obesitat, augmentant el càncer i les malalties cardíaques, alhora que generen un terç de les emissions mundials de gasos amb efecte d'hivernacle.
Mitjançant la campanya "El nostre planeta, la nostra salut", l'OMS instarà els governs i la ciutadania que expliquin les mesures que estan adoptant per protegir el planeta i la seva salut i per donar prioritat a les societats del benestar.

Què fem nosaltres per contribuir amb la salut personal i la del planeta?

Comentaris

  1. intentar contribuir amb el be ambiental

    ResponElimina
  2. -Reciclar
    -Reutilitzar: plàstic, roba, paper, pots de vidre,etc.
    -Reduir els plàstics
    - Utilitzar vehicles híbrids
    - Reduir el consum de carn (dia de la fruita)
    - Eliminar el paper d´al.lumini
    - Utilitzar bosses de roba
    - Utilitzar el transport públic
    - No tirar menjar

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies