Passa al contingut principal

Celebrem: Sant Lluís Maria de Montfort

 

Avui recordarem i reflexionarem sobre els moments de la vida de Montfort on se'ns mostra com “el Bon Samarità” de l'Evangeli. Sant Lluís Maria és un exemple que avui dia ens continua interpel·lant. Ens posa en la tessitura de què fer davant d'aquells que ens necessiten.

I de vegades passa que les necessitats que podem trobar al nostre entorn no són precisament materials. Què fem quan algun company/a és ridiculitzat pels altres, quan hi ha baralles entre nosaltres, quan ens sentim desanimats? No són aquests també els crits dels necessitats, el crit dels pobres, dels què parla la Laudato Si'? On és la nostra actitud samaritana?

"En les condicions actuals de la societat mundial, on hi ha tantes inequitats i cada vegada són més les persones descartables, privades de drets humans bàsics, el principi del bé comú es converteix immediatament, com a lògica i ineludible conseqüència, en una crida a la solidaritat i en una opció preferencial pels més pobres." Laudato Si' 158

Us desitgem de tot cor que avui, festivitat de Sant Lluís, sapiguem recollir el seu testimoni i ens apassionem com ell en la reparació de les injustícies.

Tutoria: https://drive.google.com/file/d/1ZYoMZ9WETXm4SUjMwBz3ZIAs3hpE9slP/view?usp=sharing

Comentaris