Passa al contingut principal

Relats del món: Cor de ratolí


Hi havia un ratolí que estava sempre angoixat, perquè tenia por del gat. Un mag se'n va compadir i el va convertir... en un gat.
Però aleshores va començar a sentir por del gos. De manera que el mag el va convertir en gos.
Després va començar a sentir por de la pantera, i el mag el va convertir en pantera. Amb això va començar a témer el caçador.
Arribat a aquest punt, el mag es va donar per vençut i va tornar a convertir-lo en ratolí, dient-li: “Res del que faci per tu et servirà d'ajuda, perquè sempre tindràs el cor d'un ratolí”.

Faula índia. Anthony de Mello. “L'oració de la granota. 2”

A què li tens por? Potser una persona, un esdeveniment del passat o que una catàstrofe passi en el futur. O pot ser un animal, la foscor, aquest so que prové de l'altre costat de casa teva. La por és una força que ens fa paralitzar-nos, però necessitem canviar aquesta reacció davant del que ens aterra. Potser la por sempre existeix, però som nosaltres els que decidim si deixem que ens paralitzi o si ens enfrontem a ella. El mateix podem pensar davant de l'adversitat, la tristesa i altres emocions i situacions que són capaces de fer fallida. No importa en quin moment de la nostra vida ens trobem, si no decidim actuar davant seu i convertir-nos en la pantera o el caçador tant per dins com per fora, sempre serem el ratolí acorralat i espantat.

Comentaris