Passa al contingut principal

PREGAcine: Dia Mundial dels oceans


Revitalització: Acció col·lectiva per l'oceà és el lema de les Nacions Unides per al Dia Mundial dels Oceans d'aquest any, que se celebra aquest dimecres 8 de juny.
L'oceà cobreix més del 70% del planeta. És la nostra font de vida i suport de la humanitat i de tots els altres organismes de la terra.
N'és una prova que l'oceà produeix almenys el 50% de l'oxigen del planeta, acull la major part de la biodiversitat de la terra i és la principal font de proteïnes per a més de mil milions de persones a tot el món. A més, resulta clau per a la nostra economia, ja que s'estima que, per al 2030, hi haurà al voltant de 40 milions de treballadors en tot el sector relacionat amb els oceáns. Tot i això, malgrat tots els seus beneficis, necessita més suport que mai.
Amb el 90% de les grans espècies marítimes de peixos minvades i el 50% dels esculls de corall destruïts, estem extraient de l'oceà més del que podem reposar. Hem de treballar junts per crear un nou equilibri en què no esgotem tot allò que aquest ens ofereix, sinó que restaurem la seva vitalitat i li tornem una nova vida.

Comentaris