Passa al contingut principal

Mare Terra: Som aquests fills que ja no tenen res


Els joves tornen a alçar la veu contra el canvi climàtic: “Som aquests fills que ja no tenen res”

Milers de persones s'han manifestat, aquest divendres passat, a 450 ciutats del món per exigir un canvi de model econòmic per pal·liar la crisi mediambiental i social.

El moviment internacional juvenil contra el canvi climàtic Fridays For Future ha tornat a prendre el carrer contra la crisi ambiental i per a la transició a un model més sostenible a 450 ciutats de tot el món, des del Japó i Alemanya fins a la República Democràtica del Congo. Només a Espanya hi ha hagut concentracions a 22 ciutats. Convocades per primera vegada el 2018, i molt tocada després de l'aturada que va suposar la pandèmia, l'organització intenta reprendre ara el gran impuls que van tenir al començament aquestes manifestacions. La consigna d'aquest any és “democratitzar l'energia”.

Les concentracions dels joves activistes tenen lloc sis setmanes abans de la cimera climàtica de l'ONU, coneguda com a COP27, a Sharm El-Sheikh (Egipte).

Les veus que adverteixen de la imminent arribada a un punt de no retorn a la crisi climàtica són cada vegada més nombroses. El secretari general de l'ONU, António Guterres, va demanar aquest dijous a la comunitat internacional mantenir una “discussió seriosa” sobre les conseqüències del canvi climàtic. Guterres va mostrar la seva preocupació per les inundacions al Pakistan, que han deixat 1.500 morts, entre els quals 552 nens. “Fa poc vaig ser al Pakistan, on em vaig horroritzar per la devastació i el patiment causats per les inundacions sense precedents. Avui és Pakistan, però la catàstrofe climàtica està trucant a la porta de tothom”, va dir Guterres.

Font: elpais.com

Si poguessis dir una cosa als líders mundials que es reuneixen a la Cimera climàtica de l'ONU, quina seria?

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies