Passa al contingut principal

WITHIN me: Un cop més , la respiració


Quan parlem de respiració estem parlant de la força vital que anima totes les coses. Quan la respiració se segueix amb consciència ens endinsem en l'harmonia interior acostant-nos a la plenitud. Per això no la  podem deixar d'exercitar.

Seu a la cadira, amb l'esquena recta, sempre buscant una posició còmoda. Els peus a terra i les cames lleugerament separades. Procura que l'expressió del teu rostre reflecteixi tranquil·litat i absència de tensió.

Introdueix l'aire lentament pel nas dirigint-lo cap al ventre. Mentre entra l'aire, infla el ventre com si fos un globus. Mantingues l'aire uns segons. Expulsa lentament l'aire per la boca mentre vas ficant cap a dins l'abdomen. Imagina que tens un fil imaginari lligat al melic i que l'estiren suaument des del darrere. Després d'expulsar l'aire, mantingues la posició uns segons i inicia novament el procés. Nota que després de la inhalació i abans de l'exhalació hi ha un moment de "buit" que prepara l'espiració. El mateix passa amb l'exhalació, que abans de fer una nova inspiració hi ha un moment de "res", de "buit".

Realitzem l'exercici unes quantes vegades.

Comentaris