Passa al contingut principal

Enfocar: UNEIX-TE. Activisme per posar fi a la violència contra les dones


La campanya ·"UNEIX-TE per posar fi a la violència contra les dones" és una iniciativa plurianual que té per objectiu prevenir i eliminar la violència contra les dones i les nenes a tot el món. Està coordinada per ONU Dones i insta Governs, a la societat civil, a organitzacions de dones, a joves, al sector privat, a mitjans de comunicació ia tot el sistema de les Nacions Unides que uneixin les seves forces per atendre la pandèmia de violència contra les dones i les nenes.
El tema global per a l'any 2022 a la campanya 16 Dies d'activisme contra la violència de gènere, que se celebra del 25 de novembre al 10 de desembre, és “UNEIX-TE! Activisme per posar fi a la violència contra les dones i les nenes”.
La violència contra les dones i les nenes continua sent la violació als drets humans més generalitzada a tot el món i, segons les estimacions, afecta una de cada tres dones. Aquesta és una xifra que no ha tingut grans canvis en la darrera dècada. Segons les darreres estimacions mundials, més de cinc dones o nenes moren a les mans d'un membre de la seva família cada hora.
Omple amb nosaltres el món de color taronja per mostrar el teu desig de posar fi a la violència de gènere.

Avui, a les dones i nenes, els volem adreçar unes paraules de «Ànim!»
Dir-les que no estan soles. Que caminem juntes. Que hem anat despertant i traient-nos les lleganyes per poder veure, de mica en mica, d'una manera més clara. Dir-les que, si bé són temps perillosos i complexos, també són temps emocionants i esperançadors. Temps de possibilitats i d'imaginar una societat millor que anirem construint junts.
Tenim l'esperança de què amb la presa de consciència i el treball de tots, aconseguim que aquesta nova societat sigui un lloc de concòrdia i de convivència, d'escolta i d'obertura. Sense quotes obligatòries, sense burles, sense exclusions, sense justificacions ideològiques de supremacies o opressions.
Un lloc on tots com a societat interdependent puguem celebrar cada dia.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies