Passa al contingut principal

Mare Terra: Només pot haver-hi un equip


Ahir es va celebrar el Dia Mundial de la Infància. UNICEF assenyala que el racisme i la discriminació exercida contra els nens i les nenes pel seu origen ètnic, l'idioma i la religió estan molt estesos en alguns països.
En el nou informe "Negació dels drets. Els efectes de la discriminació sobre la infància" mostra que aquestes pràctiques afecten l'educació, la salut, l'accés al registre de naixements i un sistema de justícia imparcial i equitatiu, i posa de manifest les grans disparitats que hi ha entre grups ètnics i minories.
Al Dia Mundial de la Infància, i cada dia, tots els nens i nenes tenen dret a sentir-se inclosos, a rebre protecció i a tenir les mateixes oportunitats per desenvolupar tot el seu potencial. "Tots tenim el poder de lluitar contra la discriminació exercida contra la infància: als nostres països, a les nostres comunitats, a les nostres escoles, a les nostres llars i als nostres propis cors", afirma Catherine Russell, directora d'UNICEF.
“L'exclusió i la discriminació exposen la infància a la marginació i una vida plena de privacions”, afegeix. Això ens perjudica a tots. Protegir els drets de tots els nens i nenes, siguin els que siguin i vinguin d'on vinguin, és la manera més segura de construir un món més pacífic, pròsper i just per a tothom.

Com afecta l'exclusió i la discriminació infantil al nostre entorn?

Comentaris

  1. Marc Doménech 1r ESO B Viladecans21 de novembre del 2022, a les 8:14

    No a la discriminacio infantil ni al bullying.

    ResponElimina
  2. ha estat una reflexió per reflexionar

    ResponElimina
  3. Joel Torres González 1r ESO B21 de novembre del 2022, a les 8:15

    No em de discriminar a la gent que vingui d'altres països.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies