Passa al contingut principal

Intuïcions: Esclavitud moderna


L'esclavitud ha evolucionat i s'ha manifestat de maneres diferents al llarg de la història. Avui dia, algunes formes tradicionals d'esclavitud encara persisteixen en les seves formes anteriors, mentre que d'altres s'han transformat en altres de noves.
Cinquanta milions de persones vivien en situació d'esclavatge modern el 2021, segons les últimes Estimacions mundials sobre l'esclavatge modern. D'aquestes persones, 28 milions feien treballs forçats i 22 milions estaven atrapades en matrimonis forçats.
El nombre de persones en situació d'esclavitud moderna ha augmentat considerablement en els darrers cinc anys. El 2021 hi havia 10 milions més de persones en situació d'esclavatge moderna en comparació amb les estimacions mundials del 2016. Les dones i els nens continuen sent desproporcionadament vulnerables.
L'esclavitud moderna es dóna a gairebé tots els països del món, i travessa línies ètniques, culturals i religioses. Més de la meitat (52%) de tots els treballs forçats i una quarta part de tots els matrimonis forçats es troben a països de renda mitjana-alta o alta.
El Dia per a l'Abolició de l'Esclavitud (2 de desembre) va ser establert per conscienciar l'opinió pública sobre el flagell que suposa l'esclavatge modern.

Comentaris