Passa al contingut principal

Celebrem: Feliç cumple Montfort!

 


Avui celebrem que fa 350 anys (1673) va néixer el nostre fundador, Sant Lluís Maria de Montfort. Recordem algunes dades de la biografia dels primers anys, en les quals va destacar per la seva extraordinària personalitat:

Lluís Maria Grignion de Montfort va néixer en un poblet de França, Montfort-sur-Meu, a prop de la ciutat de Rennes, el 31 de gener de 1673, durant el regnat de Lluís XIV, una època brillant per a la literatura i les arts, però on van abundar els pobres, les fams i la injustícia. Fill d'una família burgesa vinguda a menys, va ser el segon de 18 germans, el més gran dels quals va morir en edat primerenca i dels quals només en van sobreviure 9. A l'edat d'onze anys va començar els estudis de Secundària al col·legi Sant Tomàs Becket, de Rennes, regentat pels PP. Jesuïtes. Lluís Maria va ser un estudiant exemplar i molt devot: no era estrany trobar-lo fent oració, davant d'una imatge de Maria, en alguna de les esglésies de la ciutat. Sobresortia entre els amics per la seva habilitat i la seva extraordinària fortalesa física. De caràcter era més aviat tímid i preferia la solitud. A classe va demostrar ser un alumne excepcional. A més, dedicava gustós els dies de descans a ajudar els pobres.

El més important és viure i posar en pràctica els ensenyaments que ens ha deixat Sant Lluís Maria de Montfort. En una societat de l'enfrontament, de difícil convivència entre les diferents cultures, de la prepotència amb els més febles, de les desigualtats, els seguidors de Sant Lluís Maria de Montfort estem cridats a oferir un model de convivència que, mitjançant el reconeixement de la dignitat de cada persona i el compartir la riquesa personal que cadascú porta dins, permeti viure en relacions fraternes.

Comentaris