Passa al contingut principal

PREGAcine: Salvem l'aigua!

 


En aquest Dia Mundial, la UNESCO recorda que l'aigua, el cicle de la qual és planetari, desafia constantment les fronteres humanes. Així doncs, actuem en conseqüència i tractem l'aigua com allò que és: un bé vital i comú de la humanitat.

El 2023, el lema que acompanya el Dia Mundial de l'Aigua és “Accelerar el canvi”. S'acompanya de la crida a l'acció de la societat amb el missatge “Sigues el canvi”, de manera que en tots els cartells es pot llegir el reclam: “Sigues el canvi que vols veure al món”.

La raó d‟aquesta consigna deriva de l‟endarreriment en el compromís amb l'ODS 6, i la necessitat d'accelerar el canvi per arribar a l'objectiu marcat. I és que, les darreres dades informen que per assolir les metes marcades per al 2030, els governs haurien de treballar fins a 4 vegades més ràpid del que ho estan fent. D'aquesta manera, aquest 2023 es busca, sobretot, una unió dels responsables i de la societat no experta per assumir certs compromisos que accelerin aquest procés i sigui possible complir els fins marcats.

Quines accions et planteges fer de manera personal per salvar l'aigua?

Comentaris