Passa al contingut principal

Quin dilema!: Parella de treball

 


Dilema d'avui

T'assignen com a company/a de feina a algú que et cau malament.

Possibles respostes

  1. Faig la feina però amb el mínim apropament possible.
  2. Si treballa i m'ajuda a pujar nota, ho toleraré.
  3. Demano que el canviïn per algú dels meus amics.
  4. Es veurà mentre treballem, potser podem ser bons companys, o potser amics.
  5. És part de les normes dels treballs en grup i ho assumeixo, encara que no m'entusiasma.
  6. Caldrà provar abans de queixar-se i, a més, igual a ell/a tampoc no li caig bé…

Comprovem resultats

  1. No fos cas que se t'encomani alguna cosa… no has de témer implicar-te en les teves feines ni conèixer altres persones. Ja tindràs temps després de jutjar i decidir si seguir o retirar-te.
  2. Només mesures les situacions segons la teva conveniència i això és moralment poc madur. Això implica que, si algú no serveix als teus interessos, el descartes… doncs et perds moltes persones interessants al món.
  3. Si sempre vas amb els teus amics, et perds una àmplia gamma de persones que potser podries convertir en noves amistats. Et sents tan confortable amb els teus que oblides que exposar-se i conèixer gent és tenir experiències i créixer.
  4. Efectivament, cal ser positiu, i si la vida et dóna llimones, fer llimonada. Ets conscient de les oportunitats que la vida et brinda, i això és força madur.
  5. El teu raonament no és dolent, perquè les normes dels treballs en grup es van crear per beneficiar els alumnes, no per fastiguejar. Però et falta apreciar la situació amb una mica més de profunditat encara.
  6. Bé… ara sí que has fet un pas de gegant, acceptant que tu també pots ser rebutjat i el repte que suposa aquest exercici. T'has posicionat en diversos punts de vista i això significa creixement mental i emocional. Enhorabona!

Comentaris