Passa al contingut principal

Relats del món: Benesh i Esin


Cada 7 segons, una nena menor de 15 anys està casada. Aconseguir -se de forma primerenca aporta una sèrie de conseqüències difícils d’estalviar. Generalment, les nenes, en el moment en què estan casades, han de sortir de l'escola i deixar de rebre formació. Això dura les possibilitats del futur que poden tenir i els condemna a quedar -se a casa i tenir cura de la feina domèstica i la cria de nens. Molts queden embarassades sent adolescents, cosa que augmenta el risc de complicacions durant l’embaràs o el part.

Cada nen té dret a la infància, una etapa per aprendre, jugar, créixer, desenvolupar -se i sentir -se segur i protegit. Tot i això, aquestes noies estan donant l’esquena només per ser qui són.

El Programa Mundial de la UNFPA i l’UNICEF per accelerar les mesures destinades a posar fi al matrimoni infantil promou el dret de les nenes adolescents per evitar el matrimoni i l’embaràs i els permet arribar a les seves aspiracions mitjançant formes d’educació i formes alternatives. El programa ajuda les famílies a manifestar les actituds positives, apoderen les nenes de manera que dirigeixen el seu propi futur i reforça els serveis que els permeten fer -ho. També aborda les condicions subjacents que donen suport al matrimoni infantil i defensa a favor de les lleis i polítiques que protegeixen els drets de les nenes,

Comentaris