Passa al contingut principal

WITHIN me: Meditació del Mauna Kea


Si us pregunto quina es la muntanya més alta del món em direu l'Everest amb 8.848 metres situat a la serralada de l'Himalaia, però molts cops l'alçada neix de les profunditats. El volcà Mauna Kea, que trobem a Hawai, te una alçada de 4.205 metres si prenem com a referència el nivell del mar. Però la clau es troba sota l'oceà on s'amaga la gran extensió del Mauna Kea, uns 6.000 metres de profunditat. En total més de 10.200 metres. 

Situeu-vos en el vostre espai tranquil, de silenci. Tanca els ulls i fes unes respiracions profundes. Poc a poc estaràs preparat per baixar a les teves profunditats. fes un compte enrere que et sigui còmode, des de 6 o des de 5. Inspira i espira. Imagina que baixes una escala que et porta a les profunditats de la muntanya. Quan arribis a cero visualitza, mira... Què veus? Quin és el tresor que allà descobreixes? Quins paisatges, els teus, hi son presents: actituds, fermeses, confiances... contradiccions que ara poden ser contemplades? Decisions que esperen la teva resposta? 

Passejant per aquest espai interior, resta-hi una estona. Respira aquest moment. Quan vulguis puja un altre cop per l'escala i comença a comptar ara des del cero fins el 5 o el 6. Inpira i espira. Imagina que puges fins el cim del Mauna Kea amb la motxilla que has descobert dins teu. Què veus des del cim? Quina vida quotidiana contemples? La teva feina, els teus estudis, les persones amb les que convius, o a les que t'agradaria estimar més? Resta-hi una estona. 

Endinsar-te en el Mauna Kea et fa pujar ben amunt per viure  des del que vivim ben endins. No es tracta d'arribar enlloc. Es tracta de passejar-se pels paisatges interiors que tu anirpas descobrint i anar ben endins...

Música per a la visualització: https://youtu.be/soRmpPJOIwo




Comentaris