Passa al contingut principal

A CONTRALLUM: Conflictes

 


Bon dia!

Us porto avui aquesta fotografia feta el 2018 de dos nens, un palestí (esquerra) i un jueu (dreta). Aquesta imatge es contraposa a la guerra que viuen avui aquests dos països. Voldria compartir un parell de reflexions sota la perspectiva cristiana sobre aquesta imatge:

1) "Ull per ull, dent per dent": Avui podem veure un món on l'odi es contesta amb més odi. I em pregunto si això també ens passa a nosaltres, quan algú ens la juga, li la torno? O almenys ho intento?
Doncs mireu, Jesús és clar en els seus ensenyaments: "Estima el teu enemic" o dit d'una altra manera, tracta els altres com t'agradaria que et tractessin a tu. Així que la pregunta correcta seria, sóc capaç de perdonar les persones que em fereixen? Com tracto els altres?
2) "Estimeu-vos els uns als altres": En la línia de la frase d'abans, Jesús és encara més clar. Just abans de la seva mort, en l'últim sopar, Jesús els dóna un nou manament, o sigui, una nova regla per sobre de les altres: "Estimeu-vos els uns als altres" i no només això, sinó que afegeix: "com jo us he estimat". Compte amb aquesta dada! Perquè és aquí on la cosa es torna més exigent, com ell ens ha estimat o dit d'una altra manera: Estimar fins a donar la vida per l'altre, perdonar fins i tot a qui et vol veure mort... Un amor incondicional, podríem dir un amor boig, però una bogeria que dóna sentit, que protegeix la vida i l'estima. Series capaç d'estimar així? Et sents estimat o estimada per algú amb aquestes condicions? T'agradaria trobar aquesta persona?
Avui vull acabar amb una pregària, per tu i per aquest poble i molts d'altres que estan en guerra. Si vols, pots fer teva aquesta pregària dient-la amb mi:

Jesús, avui et presento aquests joves i et dono gràcies per les vostres vides. Et demano que puguis fer-te més present a les seves vides i trobin en tu aquest amor incondicional, un repòs i una ajuda davant de les injustícies de la vida.
Especialment avui també vull demanar-te per tota la gent que pateix la guerra, posa als cors l'amor per donar fi al conflicte, posa als cors esperança per no rendir-se. Continua protegint tantes famílies que avui reclamen justícia. Amén.
Que tingueu un bon dia.

Comentaris