Passa al contingut principal

PERSONES: Juanma Barrientos. Cuinant per la PAU

EL XEF JUANMA: Juan Manuel Barrientos València conegut al món gastronòmic com Juanma i @juanmaelcielo va néixer a Medellín el 16 de juny de 1983, és un xef colombià, empresari i líder de pau. És el creador i fundador de la cadena de restaurants ElCielo (Medellín, Bogotà, Miami). És un dels 5 xefs del món amb més influència i seguidors a les xarxes socials.
Amb el compromís d'anar més enllà i a ajudar a "cuinar la pau de Colòmbia" i amb la ferma convicció que aquesta pau es construeix unint als colombians, Juanma va conformar fa diversos anys La Fundació ElCielo, gairebé des de la fundació del seu primer restaurant , la qual ha estat una de les pioneres a Colòmbia a involucrar el tema de la pau amb la gastronomia. La Fundació és un lloc on es capacita en cuina (i les diverses àrees que componen la culinària) a soldats ferits per mines antipersona o en combat, ex guerrillers, ex paramilitars, perquè estiguin preparats en un ofici que els serveixi per treballar en la vida fora del conflicte armat i també perquè es reconciliïn i perdonin amb els seus antics enemics.
A través d'aquests anys han estat més de 300 persones les capacitades. ElCielo dóna el 30% dels seus guanys anuals al sosteniment d'aquests projectes de responsabilitat social.

Concurs de vídeo escolar 2017-2018 de Mans Unides
En aquesta IX edició del Festival de Clipmetratges, volem cridar l'atenció sobre la nostra forma d'alimentar-nos i les seves conseqüències. La fam continua sent una realitat quotidiana per a més de 800 milions de persones (FAO) i una part de les solucions passen per variar la nostra alimentació i consumir de manera responsable.
Grava un curtmetratge d'1 minut amb la teva recepta per lluitar contra la fam. És hora d'arremangar-nos i posar-nos a cuinar, no deixem que les solucions les cuinin altres:
• Proposa receptes pròpies: bones pràctiques com a consumidors responsables o iniciatives interessants que vulguis donar a conèixer o donar suport.
• Denúncia males receptes: les "receptes" que ens proposen no ens agraden. Moltes inclouen, el malbaratament, el consumisme i no tenen cura de les persones ni el planeta.

Busqueu més información  i  animeu-vos a participar com a grup- classe. 
  



Comentaris