Passa al contingut principal

RELATS: Els fills desunits del pagès


Els fills d'un pagès vivien en discòrdia i desunió. Les seves exhortacions eren inútils per a fer-los canviar de sentiments, per la qual cosa va resoldre donar-los una lliçó amb l'experiència.
Els va cridar i els va dir que li portessin una garba de vares. Complerta l'ordre, els va donar les vares en feix i els va dir que les trenquessin; malgrat tots els seus esforços, no ho van aconseguir. Llavors va desfer el feix i els va donar les vares una a una; els fills les van trencar fàcilment.
- Aquí teniu! -els va dir el pare-. Si també vosaltres, fills meus, romaneu units, sereu invencibles davant els vostres enemics; però estant dividits sereu vençuts un a un amb facilitat.
Mai oblideu que en la unió hi ha la fortalesa.
                                                                                                                                                              Faula d'Isop
El relat ens parla de la necessitat d'unir-nos per avançar. Si caminem tots junts amb un únic objectiu les probabilitats d'èxit seran sens dubte més grans que si deixem aquesta responsabilitat només per a uns pocs
Us demano que feu complet el meu goig: tingueu els mateixos sentiments i el mateix amor els uns pels altres, unànimes i ben avinguts. Filipenses 2,2


Comentaris