Passa al contingut principal

PERSONES: Dia mundial contra el treball infantil


El 12 de juny és el Dia Mundial contra el Treball Infantil. Milions de nens de tot el món es dediquen a algun tipus de treball perillós o en què són explotats, en general, a costa de la seva salut i la seva educació i, sobretot, del seu benestar general i desenvolupament. Milions de nens treballen per sostenir a les seves famílies, però el treball infantil es torna inacceptable quan ho fan nens massa joves i que haurien d'estar a l'escola. A més, hi ha molts nens que estan desenvolupant un treball inadequat per a menors de 18 anys.
UNICEF calcula que uns 150 milions de nens d'entre 5 i 14 anys, o gairebé 1 de cada 6 nens en aquest grup d'edat, són víctimes del treball infantil. Segons les últimes estimacions de l'Organització Internacional del Treball (OIT), 7,4 milions de nens al mateix grup d'edat es dediquen al treball domèstic, que porten a terme, de manera desproporcionada, les nenes.

Les mans dels nens no haurien de dedicar-se a cosir pilotes, ni a enganxar soles, ni a pastar maons, ni a carregar pedres, ni a ... Les mans dels nens haurien d'aprendre a escriure, a jugar, a acariciar amb les mateixes carícies rebudes. Però la realitat és que són milions i milions de nens i nenes els que treballen al nostre món, en moltes ocasions en situacions d'explotació i misèria. No és just. No és legal. I de vegades aquí (en els "aquí" acomodats del món), ens entossudim a fer problema de veritables bestieses.


Comentaris