Passa al contingut principal

DEMÁ és... San Gabriel


Demà, 29 de setembre, se celebra Sant Gabriel, Sant Miquel i Sant Rafael. De Sant Gabriel sabem que va ser enviat per Déu a anunciar a la Verge Maria que tindria un fill. D’aquests tres sants, avui volem fer referència a Sant Gabriel. Primer perquè el nostre col·legi porta aquest nom i segon perquè fa referència a una persona molt important dins la història dels germans Gabrielistas.
A la primera meitat del segle XIX, un sacerdot de la Bretanya francesa, va ser el continuador de Montfort. S’anomenava Gabriel Deshayes. Aquest sacerdot pot ser considerat com el refundador de les congregacions montfortianes. Gabriel D. Fa de l'educació dels nens una de les seves prioritats. El seu eslògan va ser “Els joves primer”.  Nascut el 6 de desembre de 1767, va ser ordenat sacerdot el març de 1792, en ple període revolucionari francès, anomenat també “època del Terror”.
Escollit 7è Superior General de les congregacions montfortianes el 1821, pren la tradició de Montfort i es dedica a desenvolupar-la fins el punt de obrir 86 escoles durant els seus 20 anys de superior. És a Gabriel Deshayes a qui els Germans de Sant Gabriel deuen el seu nom, la seva autonomia, la seva raó de ser... Home d’acció, pren l’opció pels pobres i els dedica la seva vida sencera, construïda amb audàcia i valentia. L’audàcia de la seva fe, la seva confiança en la Providència, fan perillar la seva vida forces vegades en l’exercici de la seva missió.  Els dos (Montfort i Deshayes) tenen el mateix lema: Solament Déu. Tenen també la mateixa tendresa pel pobre i treuen de l’oració la força per actuar. 


Comentaris