Passa al contingut principal

PERSONES: els “no m’agrada el Nadal”


Els “no m’agrada el Nadal”
Els qui no gaudeixen del Nadal no necessàriament són amargats com el Grinch, el personatge del conte "Com el Grinch va robar el Nadal" escrit per Theodor Seuss Geisel. Aquestes persones poden estar passant per moments difícils, ser més sensibles a les emocions, tenir altres prioritats en la seva vida o fins i tot una baixa tolerància a l'estrès que generen tanta activitat social i tantes emocions. No obstant això, la societat assumeix que aquests sentiments i emocions per Nadal han de ser sempre d'alegria i felicitat perquè s'està celebrant i compartint amb la família i amb els amics, però la veritat és que no totes les persones experimenten aquestes dates de la mateixa manera i per a algunes representen angoixa, estrès, ansietat o tristesa.
Aquestes actituds s'han de respectar. No s'ha d'obligar a ningú a estar alegre quan en el fons del seu cor no experimenta aquesta felicitat, és possible oferir-li companyia, un bon sopar, assistir a una celebració si ho desitja, però no s'ha de jutjar com una persona que està equivocada i a qui cal corregir obligant-la a simular alegria. I a tu, ¿t’agrada el Nadal?



Comentaris

  1. Mario Rodríguez 2A ESO.
    Crec que el Nadal es per divertir-se i per això crec que es millor si estas passant un mal moment olvlidarte i passar grans moments amb la familia i amics.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jonathan Romance 2A Eso
      Crec que el Nadal es per divertir-se i perque es millor passar bones festes i divertir-se, a que esta la familia i amics

      Elimina
  2. Nerea 2nB, Barcelona. Ami si que m'ha agrada el Nadal perquè sempre ho celebro i ami aquesta reflexió m'ha agradat perquè aquí s'expressa que no tots som iguals i cadascun te les seves opinions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sergio Borrego 2A ESO
      Jo crec que el nadal es per pasaro en familia i per divertir-se i ovlidar lo demes

      Elimina
  3. Soc la Maria Salvat de 2n d'E.S.O
    de Snt Gabriel de Snt Adrià del Besòs
    A mi el nadal si que m'agradaperque penso que és una època per estar am la familia, i......
    també perque és l'època en que es fan regals, i aixó vulguis o no també dona ànims

    ResponElimina
  4. CARLA LIZARAN 2 ESO B BARCELONA: a mi m'agrada el nadal per el motiu de que estem en familia. I jo no jutgaré a ningú per no agradar-li el nadal, ja que no es sempre ha de ser feliç aquestes dates (pensem això del nadal perquè sempre ens han dit que són dies d'alegria).

    ResponElimina
  5. 2B ARNAU BARCELONA

    En tot el mon hi ha persones que no celebren els nadals perquè no creuen, però encara que no creguin no és fiquen amb els demes i per tant són bones persones perquè respecten les diferents opinions.

    ResponElimina
  6. XAVI ORTIZ 2 ESO BARCELONA- M'ha semblat una bona reflexió ja que demostra que a les persones que no els agrada el nadal també tenen altres sentiments.

    ResponElimina
  7. Eloi Miguel 2A ESO (Barcelona): Crec que te rao, i ha gent que no esta pasant per el seu millor moment i tenim que respectar-la.

    ResponElimina
  8. Daniela Hernández 2B ESO. El nadal per a mi es molt divertit i alegre per estar amb la família. Tambè respecto les opinions dels altres.

    ResponElimina
  9. Oriol Murcia Arcas 2B ESO Barcelona: A mi m'agrada el nadal ja que estem amb la família i aquesta reflexió ma agradat molt ja que tothom te dret a opinar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Juan Valverde 2A ESO barcelona
      Jo crec que el nadal es per passar-ho bé i si estas mal tens que oblidarte i passar-ho be amb la familia i els amics

      Elimina
  10. 2nB Dídac Santiago Barcelona.
    A mi si que m'agrada el nadal i el que mes m'agrada es passar-lo amb la família i amics. Jo si tingues algú amb problemes d'ansietat a la meva família l'intentaria ajudar.

    ResponElimina
  11. 2nB Marta Palomeque Barcelona
    A mi si que m'agrada el Nadal i entenc que no tothom comparteix aquesta emoció, sé que com diu el text hi ha moltes persones que no els agrada el Nadal, pot ser per moltes raona, però hem de respectar-ho com a nosaltres ens agradaria que ens respectessin.

    ResponElimina
  12. Pau Santa Ana 2nB ESO, Barcelona
    Jo crec que el Nadal es per disfrutar amb la familia i pasar uns bons moments i recordarlos tota la vida con uns moments feliços.

    ResponElimina
  13. Paola Angulo Guevara:
    Jo respecto i entenc la decisió i la forma de pensar de cadascu, crec que per el que he llegit tenen molta raó.

    ResponElimina
  14. LAURA CUCARELLA 2B, BARCELONA.

    A mi si que m'agrada el nadal perque es molt divertit i estic amb la meva familia. Pero hi ha persones que no els agrada i si es la seva opinio s'ha de respectar

    ResponElimina
  15. yo crec que el nadal es passar-ho be amb la familia i si ho estas passant malament oblidat d'aixó i passsat-ho bè am la teva familia

    ResponElimina
  16. Paula Jiménez 2A ESO: si m'agrada el Nadal, respecte les emocions jo penso que cada persona te diferents gustus i que per la rao de que a una persona no li agradi alguna cosa que a quasi tothom li agrada no te per que ser una persona escluida del mon per que com diu el dit "per a gustus colors".

    ResponElimina
  17. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  18. 2B Eric Parramon, Barcelona: a mi em sembla bé aquesta reflexió ja que no tothom està feliç al nadal i s'ha de respectar. Estic d'acord ja que hi han famílies que ho estan passant bastant malament i costa afrontar-ho, que no han de celebrar el nadal obligatòriament.

    ResponElimina
  19. Jo crec que l'època del nadal és per disfrutar-la i per estar en familia i no estar trist a casa.

    ResponElimina
  20. Xuanhao 2A ESO (Barcelona) : jo crec que si a una persona no passa bé, no disfrutarà del nadal.

    ResponElimina
  21. Xavi Casal 2A ESO.
    Per el meu pare l'època de nadal suposa una època trista ja que el meu avi va morir el dia de cap d'any, aquesta reflexió m'ha enrecoradat al meu pare i espero que amb el temps el meu pare pugi gaudir del nadal

    ResponElimina
  22. Jordi Montalban 2B ESO
    El nadal es molt divertit per estar en familia i donar-se regals m'ho passo molt bé sempre i sopem en famailia.

    ResponElimina
  23. Mireia Martinez 2B ESO.
    Ami m'agrada molt el Nadal, per això prefereixo passar-lo amb amics i familiars.
    Si algu no esta motivat o no li agrada, clarament respectaré les seves opinions.

    ResponElimina
  24. Johann 2nB Barcelona:Jo crec que el nadal és un moment per estar amb la familia peró la gent que no li agrada el nadal pot fer el que el vulgui.

    ResponElimina
  25. liwen_zheng_2B: no m'agrada el text per que la nada es per divertir i recollir els regals passar be en nadal

    ResponElimina
  26. Tania García 2nA ESO Barcelona18 de desembre del 2018, a les 8:18

    A mí m'agrada el nadal, però hi ha persones que no. Com diu aquí, encara que no t'agradi el nadal, no ets cap persona amargada, ni res per això. Hi ha persones que no celebren el nadal i hem de respectar-les. Per mi el nadal és una data especial, moment per estar en família i temps de compartir.

    ResponElimina
  27. Helena Iborra 2ESOB Barcelona
    Yo crec que el nadal es un dia per celebrar-lo amb la familia i recordar els moments, i això fa que les perosnes siguin feliços.

    ResponElimina
  28. Paula Pérez Gabarró 2nA Barcelona

    Aquest tema em sembla molt interessant, ja que els tópics de les emocions en aquestes dates sempre han de ser d'alegria, felicitat, etc. És a dir, sempre positius. I això no és real, perquè tots podem tenir males estones en qualsevol época de l'any, el Nadal, l'estiu, la Pascua... Perquè tots som persones i tenim sentiments.

    ResponElimina
  29. Gerard Casado 2nºA BCN

    Aquesta reflexió hem sembla que té raó ja que moltes persones pasen per moments díficils i no sempre aquellas persones tenen que ser negativas si no que no tothom estem bé emocionalement.

    ResponElimina
  30. 2B AARON CHAVA:
    A mi aquesta reflexió em sembla bé ja que tots no tenim els mateixos sentiments, algunes persones senten diferents coses per nadal i altres persones tenen un altre sentiments i cal respectar-lo.

    ResponElimina
  31. Daniel Serran 2A ESO: Jo crec que l'època del nadal és per disfrutar-la i per estar en familia i no estar trist a casa.

    ResponElimina
  32. Carla Martínez 2nB, Barcelona: El Nadal es una època per passar-la en família, que està per divertir-se. No tota la gent ho celebra, per això aquesta reflexió explica que cadascú té la seva opinió.

    ResponElimina
  33. Christian Arévalo Saiz 2B ESO
    A mi si que m'agrada el Nadal, crec que el Nadal es per divertir'se i pasar-ho bé sempre que la persona vulgi, estar amb la familia i amb els amics en un entorn tranquil i alegre

    ResponElimina
  34. Clàudia 2n ESO B Barcelona:
    -A mi si que m'agrada el nadal, juntament amb tota la meva família. Encara que conec a persones que aquestes festes no les disfruten ho suficient, no per la raó de que ens juntament tota la famila sinó per la raó de que han de preparar tots els menjars, organitzar les festes... I la veritat es que ho entenc fa un temps, 3 o 4 anys, vaig començar a ajudar a la meva mare, la meva avia i a les meves tietes, i la veritat es que es bastant estresant preparar els menjars, organitzar les festes i preparar-lo tot...

    ResponElimina
  35. Paula Del Río León 2A ESO: A mi m'agrada molt el Nadal perquè ens ajuntem tota la família i celebrem tots junts però jo respecto que la gent no li agradi, em sembla molt normal que la gent ho passi de diferent manera perquè cadascú experimenta les coses diferents i es diferent.

    ResponElimina
  36. Eric Lorenzo 2A ESO. Barcelona.
    En el Nadal tothom no esta content ja que hi ha gent que te problemes però penso que hem de passar d’aquets problemes durant aquestes festes.

    ResponElimina
  37. Estic totalment d'acord com el que diu la reflexió s'hi ha de respectar les diferents opinions.
    Per a mi estendria que celebrar.

    ResponElimina
  38. David Moreno Ávila 2nA ESO.

    Jo crec que el nadal es per passar temps amb la familia i amb amics, si estas amargat jo crec que el millor es pasar el nadal pasan to bé.

    ResponElimina
  39. Ruben Chavez 2EsoA: En el nadal hi ha persones que l'agarden el nadal i altres persones no l'agradan, per aixo hi ha que respectar a la gent que no te aquet sentiment.

    ResponElimina
  40. Laia Torres Berrocal · 2AESO, Barcelona

    La societat ens ven que a Nadal hem de ser feliços i compartir alegria amb els nostres amics i familiars. Però, i si no tenim amics? I si no tenim familiars? Llavors no som feliços. Llavors no compartim alegria amb ningú. I en aquest moment, ens fan sentir exclosos de la societat: si no sents el que la societat vol que pensis, estàs fora.
    Sempre parlem de ser diferents, de fer el que vulguem, de la llibertat d'expressió... Però, què passa quan una persona no vol expressar els seus sentiments per por a ser exclòs.

    ResponElimina
  41. Guiomar 2nB, Barcelona

    Jo penso que el nadal es un temps per compartir amb la família. Es l'unica época del nadal on hem reuneixo amb tota la meva gent. A la vegada també, m'enrecordo de el meu avi, ja que va morir fa una anys, però el recordem amb alegria i amb totes les seves coses bones.

    ResponElimina
  42. Aleix Ruiz 2-ESO A
    Les persones que no son feliçes al nadal potser necessiten estar una mica mes amb la familia perque li ajudin a comprendre que el nadal es temps d'estar feliç amb la familia.

    ResponElimina
  43. Lucia Sánchez Díaz 2ºESO:
    No es només al Nadal quan has de ser feliç. Tampoc es una excusa per pensar que tots en aquesta época son feliços. La vida no es una camí de flor i ens hem d'adonar. Tu seras feliç ara pero altres no, posiblement hi serán feliços en un altre momento.

    ResponElimina
  44. Ens dio que si no tragada el nadal no tens que ser especialmente una persona amargada numes que pasas per un moment difisil o que no tragada parque te agobian tantas emosions.

    ResponElimina
  45. 2B DAVID DELGADO BARCELONA:
    Jo crec que el Nadal esta per divertir-se, pasar-ho bé amb la família o els amics i estar content i feliç, encara que jo crec que si la gent té motius per no pasars-ho bé doncs ho acepto.

    ResponElimina
  46. A mi m'agrada el nadal i estic d'acord amb que s'hagi de respectar a la gent que no li agrada.

    ResponElimina
  47. Diata diallo 2nd esoA,

    A mi m'agrada el nadal perque es un día que estem tot la familia y ens reparteix regals els paras o familia

    ResponElimina
  48. MARTA LÓPEZ 2nA
    M'agrada el nadal ya que reflexiono i comparteixo moments amb amics i familiars , pero i ha persones que no li agrada , cada persona es un mon.

    ResponElimina
  49. A mi si m'agrada el nadal, però a la gent que no a lo millor es perquè està passant per un moment dolent a la seva vida o simplement no té familia. Desde el meu punt de vista el nadal és per passar-ho amb la familia i divertir-se.

    ResponElimina
  50. ISAAC NIETO ESPADA 2nA

    Personalment per mi el nadal m’agrada portant intento divertir-me i passar-me ve. També no m’agradaria veure a una persona a la que no li agrada el nadal o a tingut algun problema, mentre que li obligant a ser feliç en nadal.

    ResponElimina
  51. tens rao la gent prega perquè l'eserança i la fe no se acabi



    Alejandro g.

    ResponElimina
  52. GonzaloCarrion1B
    A mi si que m'agrada el Nadal ja que es un temps de reflexio de alegria i de felicitat. Tens que disfrutar la vida ja que es una.

    ResponElimina
  53. GonzaloCarrion1B
    A mi si que m'agrada el Nadal ja que es un temps de reflexio de alegria i de felicitat. Tens que disfrutar la vida ja que es una.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies