Passa al contingut principal

TEMPS D’ADVENT, temps d’aixecar la mirada


TEMPS D’ADVENT, temps d’aixecar la mirada
Pantalles gegants publicitàries, arbres amb fruits lluminosos, carrers vestits de llarg, aparadors decorats de festa, abrics que van i vénen, bosses que caminen amb ritme, es respira festa, tot fa olor de Nadal. Moda, bellesa, música, m'envolta mentre vaig baixant el carrer Major. Només hi ha una cosa que aconsegueix fixar la meva atenció, és una dona que empeny lentament un carro i per compra porta mantes, cartrons, i múltiples estris vells. Ningú la mira, no surt a la foto, es queda fora de la perfecta estampa hivernal. Qui serà, quina història tindrà, com mirarà al món que a ella no veu? Són preguntes que ràpidament apareixen en la meva ment i que potser mai podré contestar. La imatge d'aquesta senyora no és diferent a altres del meu dia a dia, però, en aquest temps de llums la seva ombra em fa callar. La bellesa d'aquesta dona mai la recollirà una càmera, i això em fa pensar en com Déu opta per quedar-se fora dels flaixos. Déu amb la seva vinguda al món, va marcar un camí d'esperança per als descartats de qualsevol societat.
L'Advent és temps d'espera, temps per recordar que ningú queda fora de la foto, que tots estem convidats a sortir de les ombres que ens envolten. El carro de la nostra protagonista, amb la seva vida a sobre, és un dels molts que hi ha al gran centre comercial del nostre món; podem posar l'atenció en els carros nadalencs però la nostra esperança és saber que Déu posa la seva mirada en nosaltres, i ens convida a aixecar la mirada per veure les cares dels que empenyen la seva vida a l'ombra.
pastoralsj.org

Avui més que mai hem de celebrar el DIA dels DRETS HUMANS com a reivindicaciço d'aquest camí d'esperança.

Comentaris

  1. Doncs que tots tenim dret a tenir un bon nadal

    ResponElimina
  2. Doncs que el nadal es un temps per desfer-nos de totes les nostres preocupacions del dia a dia perque puguem gaudir d'aquestes festes.

    ResponElimina
  3. Doncs jo crec que el nadal no s'ha de celebrar sol sino el contrari s'ha de celebrar en companyia i amb tots el que estimes,ja que com diu la reflexiò tothom ha de sortir en la foto i ningú quedar-se sol.

    ResponElimina
  4. Tots hem d'estar convidats al nadal. Ningú ha d'estar trist. Tots hem d'ajudar, a que tots siguem feliços. Que ningú falti a la foto de Nadal, perquè tots som importants. Hem de poder ajudar als altres, perquè a nosaltres també ens agradaria, que ens ajudessin. Hem d'aixecar la mirada, per veure, qui realment, empenyen la seva vida a l'ombra.

    ResponElimina
  5. que la gent que es pobre te que valorar el nadal com nosaltres (ajudant-la).

    ResponElimina
  6. Arriba el Nadal, i hi ha gent que no té els mateixos recursos que nosaltres i no la poden gaudir amb felicitat.

    ResponElimina
  7. Ningú a Nadal es queda sol. Tots som un!!

    ResponElimina
  8. Carlos Espejo y Paula Sánchez10 de desembre del 2018, a les 8:22

    Ningú sap l'història de les altres persones. Jesús va crear un camí d'esperança per totes les persones, i al advent tothom que estaba a la sombra surt.

    ResponElimina
  9. Ja que el Nadal es una festivitat per descansar i estar amb la teva familia. Jo dic que totes les persones tenen que celebrar el Nadal

    ResponElimina
  10. Marina Herrera i Víctor López 2nB10 de desembre del 2018, a les 8:24

    en aquesta época es quan hem d'estar més amb la familia i hem de valorar el que tenim, perquè desgraciadament n'hi ha gent que no té recursos per celebrar el nadal. aquesta gent no pot quedar sola i
    d'alguna manera l'hem d'ajudar.

    ResponElimina
  11. Neus H. i Román F. 2n ESO B10 de desembre del 2018, a les 9:01

    L'Advent és un temps perquè ningú es quedi sol, és un temops en el que tots hem d'ajudar.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies