Passa al contingut principal

RELATS: El que no es dóna...es perd


El que no es dóna...es perd
En un supermercat hi havia una ampolla d’aigua que era molt egoista. Sempre volia el millor per a ella: la millor etiqueta, el millor lloc, el millor prestatge, estar ben neta i a la primera fila, perquè tothom la veiés bé... Mai no se li acudiria fer res pels altres. Una dia una persona la va agafar per comprar-la, la va posar en el carro de la compra i se la va portar a casa. L’ampolla estava molt enfadada: no volia marxar del seu prestatge i deixar el millor lloc a una altra. A més, quan va veure que algú intentava obrir-la per beure l’aigua que tenia a dintre, l’ampolla es va resistir: no volia donar la seva aigua a ningú. Per més força que feien, no van aconseguir obrir-la. I, com que no van poder fer-la servir, la van tornar al supermercat i la van canviar per una altra. La van tornar a posar en el prestatge, i poc a poc, va aconseguir tornar-se a col·locar en el millor lloc, en la primera fila, per tal de ser admirada per tothom qui passava pel seu davant. Però, com és natural, la van tornar a comprar. I un altre cop va passar el mateix: com no la podien obrir, la van tornar al prestatge. I la vida d’aquella ampolla va anar passant entre anades i vingudes, i l’únic que pretenia era estar en un bon lloc i ser admirada. Amb el pas del temps va succeir que a l’ampolla li va arribar la data de caducitat: l’aigua que hi havia dintre va començar a perdre transparència i, al cap d’un temps, ja no servia per beure. Els empleats del supermercat la van retirar i la van llençar a les escombraries. Aquella ampolla no havia servit per a res. A ningú no li havia donat la seva aigua per calmar-li la set. Ara, perduda enmig de les escombraries, es lamentava del que havia fet. Aleshores s’adonava que tot el que no es dóna a temps es fa malbé. Però ja era massa tard.
Efectivament. Tot el que no es dóna... es perd. Que no se’ns faci massa tard i que ens adonem a temps.
(Adaptat per Pep Alamán)
Comenteu el missatge del conte i apliqueu-lo al vostre dia a dia.


Comentaris

  1. Estic d'acord amb el text, que tenim que fer les coses dintre del temps.

    ResponElimina
  2. Això pasa molt a la nostra vida quotidiana, que no volem donar una cosa que no ens fa servir mai de res o que ho necessitaría mes a un altre persona només perque no volem. I al final aquella cosa es fa inútil.

    ResponElimina
  3. Es veritat que tot el que no es dóna es perd, peró hi ha vegades que mai es massa tard.

    ResponElimina
  4. Molt bonica la reflexió, et dóna ganes de reflexionar i pensar sobre el tema.

    ResponElimina
  5. m'agada l'historia pero ningu ha de ser com l'ampolla

    ResponElimina
  6. Gerard, Ainhoa, Alejandro, Noa I David31 de gener del 2019, a les 8:22

    Anar a estudiar a un altre país per adquirir coneixements del llenguatge d'aquell país I te ir estudis per tenir un bon treball

    ResponElimina
  7. Yeray, Paula i Meritxell31 de gener del 2019, a les 8:24

    Hola som uns alumnes del Sant gabriel de Barcelona i pensem que ara que tenim temps d'estudiar i millorar la nostres notes hem de aprofitar-ho per aconseguir els nostres somnis perquè després pot ser molt tard.

    ResponElimina
  8. Estem d'acord ja que el temps pasa molt ràpid i no ens adonem. Es Millor equivocar-se que no dur a terme el que vols.

    ResponElimina
  9. Nosaltres no volem perdre al temps perquè hi ha una vida i aquesta la hem d'aprofitar.

    ResponElimina
  10. Toni S, Albert G, Laia, G31 de gener del 2019, a les 8:26

    Estem d'acord amb la reflexió. Hem d'aprofitar bé el temps, perquè passa molt ràpid i quan ens adonem, ja és massa tard.

    ResponElimina
  11. Pablo Bello, Natalia Galera, Paula Lupion, Adrian Vaca31 de gener del 2019, a les 8:28

    Sóm els alumnes de tercer d'ESO A.
    Tots quatre tenim objectius a la nostra vida, i volem que s'acompleixin, per aixó hem d'estudiar i treure'ns el batxillerat i anar al'universitat per ser algú en la vida, i intentar no ser com l'ampolla.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem d´estudiar més i deixar de jugar als videojocs perquè aixó ens distreu del nodtre futur.

      Elimina
  12. Es molt bona reflexio perque tenim que sortir de casa i coneixar a mes gent

    ResponElimina
  13. El text te tota la raó,moltes vegades volem tot per nosaltres pero no ens donem compte de que altres persones ho necessiten i aixi i tot tambe tenim que pensar en els del nostre voltant. ¡No siguis egoista!
    Encara hi ha casos en el que estas a temps. ¡Pensa-ho!

    ResponElimina
  14. hi ha vegades que l'egoisme et fa perdre mes coses de le que veus hi et transformes en una pitjor persona

    Sant Gabriel Viladecans 2.E.S.O

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies